|
Alexander Dufala

Preview | Prvé kolo vyraďovacej fázy: Najdôležitejšie zápasy otestujú favoritov

KOŠ

Dlho očakávaná fáza play- off otvorí svoje brány už túto sobotu. V prvej lige sa bude hrať systémom 1-8, 2-7, 3-6, 4-5. V baráži o prvú ligu sa bude hrať štýlom každý s každým.

Preview 1. KNL


Boj o titul  majstra 1. KNL odštartuje zápas o 9:00 medzi Bar Linda a Hofex. Z hľadiska finálneho postavenia v tabuľke v základnej časti môžeme povedať, že tento duel by mal byť najvyrovnanejší. Bar Linda obsadil po 18. zápasoch štvrtú priečku. Hofex nazbieral iba o dva body menej a prvú časť sezóny tak zakončil na piatom mieste. Z pohľadu vzájomných stretnutí je však o krok vpred práve Hofex. V ich prvom zápase sa Hofex radoval z výhry 15:5. Odveta skončila pre Bar Lindu priaznivejším výsledkom (2:8), no tri body bral znova Hofex. Prelomí Bar Linda neúspešnú šnúru proti Hofexu a oplatí im tak predošlé prehry?

Druhý na programe je duel medzi ASGuard a Zlatolux. Prvý menovaný prešiel základnou časťou najhladšie. So ziskom 46 bodov im právom patrí prvá priečka a v prvom kole vyraďovacej fázy ich vyzve ôsmy Zlatolux. Naposledy sa proti sebe tieto dva celky postavili ešte v ôsmom kole. ASGuard si vtedy so Zlatoluxom poradil rozdielom troch gólov (7:4). Druhého zápasu sme sa nedočkali, nakoľko stretnutie skončilo kontumáciou v prospech ASGuardu. Uvidíme v tomto zápase znovuzrodený a odhodlaný Zlatolux alebo potvrdí ASGuard úlohu favorita?

Ako ďalší uvidíme zápas medzi Feyenoord a TL Servis. Feyenoord sa po základnej časti usadil na tretej priečke najvyššej súťaže. Ich prvým súperom v play - off bude šiesty TL Servis. Vzájomné stretnutia medzi týmito dvoma mužstvami skončili v obidvoch prípadoch výhrou Feyenoordu (9:4, 5:4). TL Servis si bude musieť dávať pozor najmä na ofenzívne chúťky J. Havrilu, ktorý v tejto sezóne nastrieľal 29 gólov a zaradil sa tak na druhú priečku v tabuľke strelcov. Zápas o 12:30 medzi Vakatankou a Promet Trans zakončí prvé kolo vyraďovacej fázy. Jeden z horúcich adeptov na zisk trofeje Vakatanka sa s Promet Trans stretol naposledy v minulom kole. Po jednoznačnom priebehu zápasu si vtedy Vakatanka so svojim sokom poradila (14:3). Odrazovým mostíkom môže byť v tomto zápase pre Promet Trans remízový výsledok, ktorým dokázali Vakatanke body ukradnúť v jesennej časti (1:1). Zopakuje Promet Trans skvelý výkon z ich prvého vzájomného stretnutia v tejto sezóne a budeme tak svedkami veľkého prekvapenia? 



Preview 2. KNL


V baráži o prvú ligu uvidíme ako prvý duel medzi SK Geo a LUX FM. V súčasnej forme by LUX FM mal konkurovať aj prvoligovému Sk Geo. Druhú polovicu sezóny prešiel LUX FM takmer bezproblémovo. V desiatich zápasoch našiel premožiteľa iba raz. SK Geo nazbieral v najvyššej súťaži iba 10 bodov za tri výhry, jednu remízu a 14 prehier. Kto v baráži vykročí tou správnou nohou?

Posledný na programe je zápas o 14:30 medzi HB Žlčové kamene a Legends. HB obsadil po presvedčivých výkonoch počas celej sezóny druhú priečku v tabuľke. Ich najbližší súper Legends ukončil základnú časť na poslednom postupovom mieste. Vzájomné stretnutia medzi HB a Legends skončili raz v prospech Legends (3:2), na druhý pokus si výhru odniesol celok HB (4:1). Po základnej časti boli Žlčové kamene najefektívnejším mužstvom z hľadiska počtu strelených gólov. V 20. zápasoch sa im podarilo nastrieľať 155 gólov. O 55 z týchto gólov sa postaral S. Ondira. Podarí sa Legends zastaviť rozbehnuté HB? 



submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 2 19:6 6
2. HBŽ HBŽK 2 13:7 6
3. VAK Vakatanka 2 9:4 6
4. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
5. TRN Turkon 2 14:8 3
6. BEA BEATHLETE FC 2 6:6 3
7. HOF Hofex 2 10:15 3
8. FEY Feyenoord 2 5:10 0
9. VSL VSL 2 3:14 0
10. PRM Promet Trans 2 4:26 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 8 Gólov
2. ASG Richard Behún 6 Gólov
3. TRN František Pavúk 5 Gólov
4. HBŽ Dominik Sitar 5 Gólov
5. RIS Jakub Špišák 5 Gólov
6. HOF Marko Seman 4 Gólov
7. ASG Roman Moroziuk 4 Gólov