|
Alexander Dufala

Deviaty hrací víkend | Review + Foto: Play - off fáza búcha na dvere

KOŠ

Základné skupiny sú už minulosťou. Všetky celky odohrali plnú porciu zápasov a sezóna sa tak preklápa do vyraďovacej fázy. V tomto článku sa dozviete, ako dopadli posledné zápasy košickej novej ligy v malom futbale a postavenie tímov pred časťou play - off.

1. KNL - 20.05.2023 - 18. kolo


ASGuard dobehol do cieľa ako prvý 

V prvom zápase sa proti sebe postavili ASGuard a Hofex. Pre obidva tímy bol tento duel veľmi dôležitý. ASGuard bojoval o prvú priečku, Hofex o tú tretiu. Od začiatku zápasu sme videli vysoké nasadenie na oboch stranách. V piatej minúte otvoril skóre duelu ako prvý L. Poprocký z tímu Hofex. ASGuard predvádzal skvelé vysoké napádanie a často dostal Hofex do úzkych. V ôsmej minúte sa z gólu radoval aj tím ASGuard. Po rýchlom protiútoku, ktorý zakončil C. Hric bolo zrovnané na 1:1. V 18. minúte sa dostal ASGuard prvý krát do vedenia po dobre zahratej štandardnej situácii. Autorom gólu bol J. Kerpčar. Strany sa tak menili za stavu 2:1. Začiatok druhého polčasu zachytil lepšie ASGuard. V 27. minúte zvýšil na 3:1 M. Pach. ASGuard v druhom polčase naplno presadil svoj štýl hry a Hofex púšťal do vyložených gólových šancí iba sporadicky. Za ASGuard sa ešte v 35. a 43. minúte presadili J. Olajoš a svojim druhým gólom v zápase prispel aj C. Hric. Posledné slovo v zápase mal Z. Buček, ktorý upravil stav zápasu na konečných 5:2. ASGuard si tak obhájil vedúcu pozíciu najvyššej súťaže. 

ASGuard - Hofex | 5:2 (2:1)

Góly: C. Hric 2x, J. Kerpčar, M. Pach, J. Olajoš - - Z. Buček, L. Poprocký


SK Geo si z posledného zápasu odnáša prehru

V ďalšom zápase sme proti sebe videli SK Geo a TL Servis. Druhý spomínaný v zápase na nič nečakal. Potreba výhry ich motivovala už v štvrtej minúte. Po chybe pri zakladaní útoku vtedy túto chybu potrestal R. Kalinka. V deviatej minúte odpovedal gólom SK Geo z nohy L. Labiča. Vyrovnaný stav trval päť minút. V 14. minúte svoj strelecký účet otvoril T. Mátyás a v 22. minúte ho nasledoval M. Knapčok. Do konca prvého polčasu sme už presný zásah nevideli. Zmena strán sadla viac tímu SK Geo. V 29. minúte znížil na 2:3 P. Biák. TL Servis nepovažoval jeden gólový náskok za komfortný. V 37. minúte to zmenili T. Mátyás a L. Kiraľ, ktorí poslali TL Servis do vedenia 5:2. Úspešný strelec z prvého dejstva L. Labič pridal v 41. minúte druhý gól po peknej individuálnej akcii. Ku koncu zápasu sa zdalo, že celku SK Geo dochádzajú sily, čo vyústilo do troch gólov TL Servisu. Presadil sa R. Kalinka a dva presné zásahy zaknihoval M. Knapčok, ktorý tak dokonal svoj hattrick. 

SK Geo - TL Servis | 3:8 (1:3)

Góly: L. Labič 2x, P. Biák - - M. Knapčok 3x, R. Kalinka 2x, T. Mátyás 2x, L. Kiraľ


Feyenoordu unikli body v posledných štyroch minútach

Ďalší na programe bol duel medzi Feyenoord a Bar Linda. Bar Linda potreboval na to, aby obsadil štvrtú priečku plný počet bodov. V štvrtej minúte vykročili správnym smerom po góle J. Beliša. Následne sa však podarilo Feyenoordu stav stretnutia otočiť v ich prospech. V siedmej a 13. minúte sa gólovo presadili J. Repík a F. Korček. Vedenie o gól si tímy pohadzovali ako horúci zemiak. V 14. a 18. minúte sa dva krát presadil J. Beliš, ktorému tak na strelenie troch gólov stačilo 14 minút. V prvom dejstve sa už nič zásadné nestalo. Druhé dejstvo bolo až do 43. minúty vyrovnané. Oba celky si pripísali na svoje konto po dva góly a tak mal Feyenoord pred sebou ešte sedem minút, počas ktorých mali možnosť zmazať jednogólové manko. Feyenoord vsadil na hru s piatimi hráčmi. Presilovku ale nezvládol a do prázdnej brány inkasoval ďalšie štyri góly. O výhru Bar Lindy sa signifikantným spôsobom postaral J. Beliš, ktorý skóroval päť krát. 

Feyenoord - Bar Linda | 4:9 (2:3)

Góly: J. Repík 2x, F. Korček, F. Marton - - J. Beliš 5x, G. Gottwald 2x, O. Vágner, G. Bohunicky


Vakatanka deklasovala aj svojho posledného súpera

V poslednom zápase sa proti sebe postavili Promet Trans a Vakatanka. Úvod stretnutia nevyšiel Prometu podľa predstáv. Už v ôsmej minúte svietil na ukazovateli skóre stav 0:5. Obliehanie brány Prometu pokračovalo aj naďalej a po prvých 25 minútach sa strany vymenili za stavu 0:10. Vakatanka sa malým futbalom bavila aj v druhom polčase. Videli sme pekné akcie a vysokú kvalitu. O prvý zásah do siete Vakatanky sa v 46. minúte postaral P. Haluščák, ktorý sa presadil aj o minútu neskôr. Skóre zápasu to však zásadne neovplyvnilo.

Promet Trans - Vakatanka | 3:14 (0:10)

Góly: P. Haluščák 2x, G. Viszlay - - P. Terpaj 4x, M. Kuruc 3x, S. Fiľák 3x, A. Kuľha 2x, S. Bačo 2x


Výsledky zápasov 1. KNL

Tabuľka tímov 1. KNL

Tabuľka strelcov 1. KNL


2. KNL - 20.05.2023 - 22. kolo


HB Žlčové kamene si presvedčivo obhájil druhú priečku

Prvý zápas v druhej lige zaobstarali celky HB Žlčové kamene a Chievo. Už v prvom polčase sa podarilo HB streliť pol tucet gólov. Medzi strelcov sa štyri krát zapísal fenomén menom Ondira, po góle si na svoj strelecký účet pripísali R. Kolesar a M. Stankovič. Z radov Chievo sa presadil iba I. Volčko. Druhý polčas sa niesol v rovnakom znamení ako ten prvý. Chievo si nevedelo vyprodukovať dostatok gólových šancí. Naopak HB ukazovalo, že je útočne ladený tím. V 28. a 30. minúte zvyšovali na 8:1 M. Stankovič a M. Uveges. Vo zvyšných minútach zápasu sme videli ešte sedem gólov. S. Ondira poslal loptu za chrbát brankára celkovo sedem krát a stal sa tak suverénne najlepším strelcom tímu HB po základnej časti.

HB Žlčové kamene - Chievo | 13:3 (6:1)

Góly: S. Ondira 7x, M. Stankovič 4x, M. Uveges, R. Kolesar - - I. Volčko 2x, Š. Niemašik


VB FC si poradil s Coma

O 10. hodine proti sebe nastúpili Coma a VB FC. Prvý vzájomný duel medzi týmito dvoma celkami skončil výhrou Coma (5:4). Štyrmi gólmi vtedy VB FC potopil R. Šalapa. VB FC tak mal svojmu súperovi čo oplácať. Odplatu odštartoval v ôsmej minúte P. Timko. Postupne sa ku úspešným strelcom pridali aj K. Kovács, P. Haluščák, D. Kolarčík a L. Poprocký. Opticky to vyzeralo na ihrisku vyrovnane, no VB FC bol v koncovke efektívnejšie. Posledný gól v prvom polčase padol do siete VB FC, keď sa presadil L. Seman. Strany sa menili za stavu 1:5. Začiatok druhého polčasu patril Come. Tromi gólmi v rade zmazali náskok svojho súpera z prvého polčasu. Posledný krok za ziskom bodov však Coma nedokázala zrealizovať. Ďalšie tri góly pre VB znamenali výhru 8:4. 

Coma - VB FC | 4:8 (1:5)

Góly: L. Seman 3x, M. Seman - - K. Kovács 3x, L. Poprocký 2x, P. Haluščák, D. Kolarčík, P. Timko



Jeden strelec, 16 gólov?

Áno aj to je možné. V treťom zápase vyzval posledný Team KVP výborne hrajúci LUX FM. V úvodných minútach sme videli prekvapivo vyrovnaný zápas. Góly začali padať až v 10. minúte. Ako prvý sa na listinu strelcov zapísal M. Hopčák z tímu LUX FM. Následne to bolo ale predstavenie v hlavnej úlohe s D. Ondrejom. Od 14. do 21. minúty nastrieľal tento kanonier dvojitý hattrick. Team KVP ale neodišiel z prvého polčasu na prázdno. Dvomi gólmi sa v posledných troch minútach prezentoval L. Takáč a jedným gólom prispel aj M. Gábor. V druhom dejstve sme videli 17 gólov. Šesť padlo do siete LUX FM, 11 krát vyberal loptu z brány Team KVP.  Ani deväť gólov tak nestačilo Teamu KVP na zdolanie svojho súpera. D. Ondrej si v druhej 25 minútovke pripísal ďalších 10 gólov, čo z neho robí najúspešnejšieho strelca 2. KNL a zároveň má prvenstvo aj v rubrike najviac strelených gólov v jednom zápase. 

Team KVP - LUX FM | 9:18 (3:7)

Góly: M. Gábor 5x, L. Takáč 2x, R. Ondriš, E. Csillag - - D. Ondrej 16x, M. Urbanec, M. Hopčak

ŽK: P. Hoľan


IZO 4 dal za sezónou výhernú bodku

V ich poslednom zápase sa IZO stretlo s Vakatankou B. Skvelá taktika a zápasová skúsenosť znova zvíťazila. IZO 4 presadil svoj herný plán už v tretej minúte. Gólom sa vtedy do štatistík zapísal M. Marinčák. V 15. a 24. minúte prekonal dva krát obranu súpera D. Človečko. Siréna ukončila prvých 25 minút za stavu 0:3. V 32. minúte to bolo už 0:4 po tom, ako D. Človečko zavŕšil svoj hattrick. V 40. minúte sa ako jediný z radov Vakatanky B presadil L. Rudi. IZO 4 do konca zápasu vsietil ešte dva góly a výherne tak zakončil sezónu. S náskokom šiestich bodov IZO ovládol druhú ligu.

Vakatanka B - IZO 4 | 1:6 (0:3)

Góly: L. Rudi - - D. Človečko 4x, M. Marinčák, M. Ondruš


Súboj o poslednú postupovú priečku zvládol Legends

V dueli o štvrté miesto sa proti sebe postavili Palmdale a Legends. Palmdale nastúpil do zápasu v oklieštenej zostave. Naopak Legends sa na zápas dostavil v silnom zložení. Po dlhšom čase sme videli v akcii aj M. Riapoša, ktorý je v druhej lige obávaným kanonierom. Svoje zručnosti ukázal v 17. minúte, keď sa postaral o prvý gól v zápase. Na konci prvého polčasu vyrovnal skóre na 1:1 F. Korček. Dve minúty po zmene strán sa z gólu radovali znova Legendy. F. Korček sa svojou šikovnosť postaral aj o druhý gól tímu Palmdale v 30. minúte. Od tohto momentu zobrali opraty do rúk Legends. Siedmymi gólmi v rade si zaistili zisk troch bodov a vo veľmi dôležitom zápase tak zdolali Palmdale 9:2.

Palmdale - Legends | 2:9 (1:1)

Góly: F. Korček 2x - - T. Zajac 3x, M. Riapoš 2x, 

ŽK: P. Szabó

ČK: P. Szabó


Výsledky zápasov 2. KNL

Tabuľka tímov 2. KNL

Tabuľka strelcov 2. KNL





Deviaty hrací víkend fotogaléria

Deviaty hrací víkend fotogaléria (Foto: Alexander Dufala)

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 2 19:6 6
2. HBŽ HBŽK 2 13:7 6
3. VAK Vakatanka 2 9:4 6
4. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
5. TRN Turkon 2 14:8 3
6. BEA BEATHLETE FC 2 6:6 3
7. HOF Hofex 2 10:15 3
8. FEY Feyenoord 2 5:10 0
9. VSL VSL 2 3:14 0
10. PRM Promet Trans 2 4:26 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 8 Gólov
2. ASG Richard Behún 6 Gólov
3. TRN František Pavúk 5 Gólov
4. HBŽ Dominik Sitar 5 Gólov
5. RIS Jakub Špišák 5 Gólov
6. ASG Roman Moroziuk 4 Gólov
7. HBŽ Peter Salagovic 4 Gólov