|
Alexander Dufala

Ôsmy hrací víkend | Review: Vakatanka je lídrom najvyššej súťaže

KOŠ

Predposledné hracie kolo košickej novej ligy v malom futbale je minulosťou. Zrodili sa viaceré nerozhodné výsledky. Poďme sa spolu pozrieť, ako si jednotlivé celky v tomto kole počínali.

1. KNL - 13.05.2023 - 17. kolo


Tabuľkový susedia si body rozdelili

Úvodný duel 1. KNL medzi TL Servis a Promet Trans skončil nerozhodne. Od prvých minút bol aktívnejší celok Promet Trans. Na polovici svojho súpera dokázali kombinovať a vytvárať si strelecké príležitosti. V piatej minúte sa však paradoxne tešil tím TL Servis z gólu P. Orosa. Obrázky z prvých minút sprevádzali celý prvý polčas. Promet sa dostával do šancí, no brankár TL Servisu bol proti. Prvý strelecký zápis pre Promet prišiel až desať sekúnd pred koncom prvej sirény. Do štatistík sa zapísal P. Dzurik. S rovnakou vervou nastúpil Promet Trans aj do druhého polčasu. V 26. minúte strhol vedenie na stranu Prometu už úspešný strelec P. Dzurik. TL Servis trpezlivo čakal na chyby v útoku svojho oponenta a tá prišla v 44. minúte. Gól znamenal vyrovnanie na 2:2.Oslavy TL Servisu však netrvali dlho. Prometu sa podarilo po pár sekundách od rozohratia lopty zo stredového bodu zvýšiť na 3:2. Posledný a zároveň vyrovnávajúci gól stretnutia si na svoj strelecký účet pripísal brankár s vycibrenou streleckou technikou P. Oros

TL Servis - Promet Trans | 3:3 (1:1)

Góly: P. Oros 2x - - P. Dzurik 2x, L. Spačil


SK Geo zastavil rozbehnutú Bar Lindu

Bar Linda si ako tretí celok 1. KNL zmeral sily s predposledným SK Geo. V úvodných minútach to vyzeralo, že Bar Linda so svojím súperom nebude mať najmenší problém. Už v druhej minúte poslal Bar Lindu do vedenia Š. Drábik. Hráči SK Geo si však vstúpili do svedomia a nechceli aby sa opakovali výsledky z predošlých kôl. Do konca prvého polčasu už SK Geo neinkasovalo. Do druhého dejstva tak išlo SK Geo s jednogólovým mankom. O vyrovnávajúci gól sa v 27. minúte postaral P. Szabó. V nasledujúcich piatich minútach však brankár SK Geo kapituloval dva krát. SK Geo malo ešte 18 minút na strelenie minimálne dvoch gólov. to sa im podarilo v 41. a 47. minúte, keď na 2:3 znižoval L. Labič a na konečných 3:3 upravil Š. Rusnák. Bar Linda tak nepotvrdil úlohu favorita v tomto zápase a odnáša si iba jeden bod. 

Bar Linda - SK Geo | 3:3 (1:0)

Góly: D. Rohaľ 2x, Š. Drábik - - P. Szabó, L. Labič, Š. Rusnák


Hofex znížil bodový náskok Feyenoordu

V poslednom zápase sa proti sebe postavili Hofex a Feyenoord. Prognózy pre tento zápas naznačovali, že to bude veľmi vyrovnané stretnutie. To sa nám aj potvrdilo. Zápas mal skvelé tempo a oba celky boli strelecky aktívne. Po prvých 25. minútach sa strany menili za stavu 2:2. Zápas sa lámal v 27. minúte. Za Hofex sa vtedy presadil Z. Buček a správnym spôsobom tak nakopol svojich spoluhráčov. V 30. a 32. minúte sa na listinu strelcov Hofexu zapísali aj L. Poprocký a P. Hric. Výsledková tabuľa ukazovala stav 5:2. Feyenoord kožu zadarmo nedal a pokračoval v útočnom ťažení do ktorého zapojili aj svojho brankára. Do konca zápasu sa Feyenoordu podarilo skórovať ešte štyri krát, no ich súper odpovedal rovnakou dávkou gólov. Feyenoordu sa nepodarilo zdolať vlak v podobe Hofexu a dovolil im tak priblížiť sa na rozdiel troch bodov. 

Hofex - Feyenoord | 9:6 (2:2)

Góly: Z. Buček 3x, Ľ. Seman 2x, L. Poprocký 2x, P. Hric, M. Ander - - F. Korček 3x, G. Gluchman, J. Havrila, R. Kollár

ŽK: J. Havrila


Vakatanka sa po kontumácii svojho súpera dostáva na prvú priečku najvyššej súťaže. Zápas medzi ASGuard a Zlatolux uvidíme v sobotu 20.05.2023. 


Výsledky zápasov 1. KNL

Tabuľka tímov 1. KNL


2. KNL - 13.05.2023 - 21. kolo


Vakatanke B to na šiesty pokus predsa len vyšlo

Vakatanka B sa v ich 19. zápase postavila proti Chievu. Prepadávajúca sa Vakatanka potrebovala výhru ako soľ. A v tomto zápase vykročila správnym krokom. V štvrtej minúte sa presadil L. Kolcun a o tri minúty neskôr gólovo prispel I. Čík. Chievo odpovedalo v ôsmej minúte. Presadil sa najlepší strelec Chieva I. Volčko. O päť minút neskôr odksočila Vakatanka B na rozdiel dvoch gólov zásluhou L. Kolcuna. V prvom dejstve sa už z gólu netešil nikto. Desať minút po zmene strán sa do štatistík zapísal Š. Niemašik. Stav stretnutia bol 15 minút pred koncom 2:3. V 47. minúte zakončil hattrick L. Kolcun a Vakatanka tak vyhrávala 5:3. Posledné slovo však mal M. Kolesár, ktorý v 49. minúte upravil stav stretnutia na konečných 4:5. Vakatanke sa po päť zápasovej absencii troch bodov podarilo vyhrať.

Chievo - Vakatanka B | 4:5 (1:3)

Góly: M. Kolesár 2x, Š. Niemašik, I. Volčko - - L. Kolcun 3x, I. Čík, J. Eged


Legends na HB Žlčové kamene nestačil

V ďalšom zápase sme mali možnosť sledovať veľmi zaujímavý duel medzi Legends a HB Žlčové kamene. Tento zápas bol pre oba tímy veľmi dôležitý. Obaja účastníci tohto stretnutia mali na konte 34 bodov. Opatrný štart bol očakávaný. Prvým strelcom v tomto zápase nebol nik iný, ako najlepší strelec druhej ligy S. Ondira, ktorý umiestnenou strelou poslal HB do vedenia. Hra sa prelievala z jednej strany na druhú, no defenzívne piliere oboch tímov ostali skalopevné. V prvom polčase sme už gól nevideli. Začiatkom druhého polčasu sa HB do súpera zahryzlo. V 26. minúte zvyšoval na 2:0 M. Uveges. O tri minúty neskôr sa ku slovu dostal aj tím Legends. Za chrbát brankára poslal loptu T. Zajac. V 35. a 36. minúte zvýšil HB otáčky. Na 3:1 zvyšoval M. Koneval a o minútu neskôr sa po druhý krát presadil S. Ondira. Súboj o druhé miesto tak zvládol lepšie tím HB Žlčové kamene.

Legends - HB Žlčové kamene | 1:4 (0:1)

Góly: T. Zajac - - S. Ondira 2x, M. Koneval, M. Uveges


Body sa delili aj v zápase medzi Antis a Team KVP

Team KVP bodoval v druhom zápase v rade. Síce to od prvých minút vyzeralo, že Antis svojho porazí bez menších problémov, opak bol pravdou. V 11. minúte vyhrával Antis 3:0. Od tohto momentu ale Antis zdá sa svojho súpera podcenil. Iba pár sekúnd po góle do siete Team KVP skóroval T. Brenkus, ktorý tak nakopol svoje mužstvo. Zo strany Teamu KVP sme videli organizovanejší a lepší futbal. V prvom dejstve sa už však skórovať nepodarilo nikomu. V 32. minúte zvyšoval na 4:1 D. Varga. Team KVP zacítil možnosť začiatkom 35. minúty, keď obranu prekonal M. Gábor. Rovnaký strelec pridal ešte ďalšie dva góly a zariadil tak svojmu tímu jeden bod za remízu 4:4. 

Antis - Team KVP | 4:4 (3:1) 

Góly: D. Varga 3x, L. Štofko - - M. Gábor 3x, T. Brenkus

ŽK: R. Karaffa


LUX FM pokračuje v spanilej jazde 

V poslednom zápase sa proti sebe stretli LUX FM a Coma. Už v prvých ôsmych minútach sme mohli očakávať, kto bude víťazom tohto stretnutia. LUX FM nastrieľalo štyri góly. Medzi strelcov sa zapísali P. Kaliňák, M. Hopčak a dva krát D. Ondrej. Coma odpovedala gólom zo 16. minúty z nohy L. Semana. Strany sa vymenili za stavu 6:1. LUX FM pridal v druhom dejstve ďalšie štyri góly. Po výhre si LUX FM vybojoval tretiu pozíciu a vracia sa tak do bojov o vyraďovaciu fázu. 

LUX FM - Coma | 10:2 (6:1)

Góly: D. Ondrej 4x, M. Hopčák 3x, P. Kaliňák, T. Chripák, M. Urbanec - - L. Seman, M. Seman


Výsledky zápasov 2. KNL

Tabuľka tímov 2. KNL


submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 2 19:6 6
2. HBŽ HBŽK 2 13:7 6
3. VAK Vakatanka 2 9:4 6
4. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
5. TRN Turkon 2 14:8 3
6. BEA BEATHLETE FC 2 6:6 3
7. HOF Hofex 2 10:15 3
8. FEY Feyenoord 2 5:10 0
9. VSL VSL 2 3:14 0
10. PRM Promet Trans 2 4:26 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 8 Gólov
2. ASG Richard Behún 6 Gólov
3. TRN František Pavúk 5 Gólov
4. RIS Jakub Špišák 5 Gólov
5. HBŽ Dominik Sitar 5 Gólov
6. HBŽ Peter Salagovic 4 Gólov
7. RIS Peter Blaško 4 Gólov