|

FK Galaktik | Venujte svoje 2% na podporu športu pre deti

KOŠ

Venujte nám svoje 2% z daní a pomôžete nám zlepšovať sa. Peniaze z daní rozložíme do rôznych oblastí chodu klubu. Príjem z podielu zaplatenej dane môže byť pre klub v roku 2023 rozhodujúci. Poďme sa spolu pozrieť ako na to:

ZAMESTNANCI

Postup krokov pre zamestnancov, ktorí požiadali svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň z prijímov:

1. Požiadajte zamestnávateľa, aby Vám vystavil toto tlačivo Potvrdenie o zaplatení dane


2. Z tohto potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať: 

a) 2% z Vašej zaplatenej dane - to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať, ak ste v roku 2022 neboli dobrovoľníkom alebo dobrovoľnícky odpracovali menej ako 40 hodín. Táto suma však musí byť minimálne 3 €.

b) 3% z Vašej zaplatenej dane, ak ste v roku 2022 odpracovali dobrovoľnícky minimálne 40 hodín a získate o tom Potvrdenie od organizácie/organizácií, pre ktoré ste v roku 2022 dobrovoľnícky pracovali.


3. Následne vyplníte ostatné údaje do Vyhlásenie o poukázaní zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby - GALAKTIK 2023.pdf   <-- kliknite pre tlačivo

Naše údaje sú už vo vyhlásení predvyplnené a vy môžete svoje údaje taktiež doplniť ONLINE (cez PC) a vyhlásenie vytlačiť.

Tlačivá budú k dispozícii aj v Športovom areáli Galaktik. 

Obchodné meno: Futbalový klub GALAKTIK

IČO: 42 110 301

AK MÁTE ZÁUJEM ABY SME VYHLÁSENIE VYPLNILI MY, STAČÍ NÁM PRINIESŤ OD VÁS IBA POTVRDENIE O ZAPLATENÍ DANE Z PRÍJMOV FYZICKEJ OSOBY

4. Ak nám chcete oznámiť, že ste nám svoje 2%/3% darovali, zaškrtnite v tlačive príslušný súhlas so zaslaním Vašich údajov (meno a adresa... NIE však poukázaná suma)


Obe tieto tlačivá - Potvrdenie o zaplatení dane a Vyhlásenie nám môžete nechať v Športovom areáli Galaktik alebo u svojho trénera/vedúceho tímu a my ich podáme na daňovom úrade.

 

* Ak ste poukázali 3% z dane, povinnou prílohou k Vyhláseniu a Potvrdeniu o zaplatení dane je aj Potvrdenie o odpracovaní minimálne 40 hodín dobrovoľníckej činnosti!!!

Daňové úrady majú 90 dní od splnenia podmienok na to, aby previedli Vaše 2% (3%) v prospech FK Galaktiku.



FYZICKÉ OSOBY

Postup krokov pre fyzické osoby, ktoré si samé podávajú daňové priznanie:


1. Vypočítajte si:

a) 2% z Vašej zaplatenej dane - to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať, ak ste v roku 2022 neboli dobrovoľníkom, alebo dobrovoľnícky odpracovali menej ako 40 hodín. Táto suma však musí byť minimálne 3 €.

b) 3% z Vašej zaplatenej dane, ak ste v roku 2022 odpracovali dobrovoľnícky minimálne 40 hodín a získate o tom Potvrdenie od organizácie/organizácií, pre ktoré ste v roku 2022 dobrovoľnícky pracovali.

daňovom priznaní pre fyzické osoby  sú už uvedené kolónky na poukázanie 2% (3%) z dane v prospech 1 prijímateľa. Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť: 

Obchodné meno: Futbalový klub GALAKTIK

IČO: 42 110 301

Ak chcete oznámiť prijímateľovi, že ste mu Vy zaslali svoje 2%/3%, zaškrtnite v tlačive príslušný súhlas so zaslaním Vašich údajov (meno a adresa... NIE však poukázaná suma) - novinka od roku 2016!


2. Riadne vyplnené daňové priznanie:

a) odošlite v lehote na podanie daňového priznania elektronicky na Finančnú správu a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.

b) ak nemáte povinnosť elektronickej komunikácie - vytlačte a doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania (zvyčajne do 31.03.2023) na daňový úrad (adresu si nájdete tu: https://www.financnasprava.sk/sk/elektronicke-sluzby/verejne-sluzby/zistenie-miestnej-prislusnost) a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.

Ak ste poukázali 3% z dane, povinnou prílohou k Daňovému priznaniu je aj Potvrdenie o odpracovaní minimálne 40 hodín dobrovoľníckej činnosti!!!

Daňový úrad po kontrole údajov a splnení všetkých podmienok má zákonnú lehotu 90 dní na to, aby previedol sumu, ktorú ste poukázali, v prospech Vami vybraného prijímateľa.



PRÁVNICKÉ OSOBY

Postup krokov na poukázanie 2% (1%) pre právnické osoby:


1. Vypočítajte si Vaše 2% (1%) z dane z príjmov právnickej osoby-

To je maximálna suma, ktorú môžete poukázať v prospech prijímateľa/prijímateľov, poukázať môžete aj menej ako 1% (2%), musí však byť splnená podmienka minimálne 8 € na jedného prijímateľa.

V daňovom priznaní pre právnické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 1% (2%) z dane v prospech 1 prijímateľa.


2. Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť

Obchodné meno: Futbalový klub GALAKTIK

IČO: 42 110 301

Pokiaľ ste si vybrali viac prijímateľov, uveďte analogicky všetky potrebné identifikačné údaje o prijímateľoch a sumu, ktorú chcete v ich prospech poukázať. V kolónke 5 uveďte, koľkým prijímateľom chcete podiel zaplatenej dane poukázať.

Daňové priznanie právnických osôb

Všetky potrebné tlačivá na poukázanie nájdete tu.


3. POZOR

a) Ak právnická osoba (firma) v roku 2022 až do termínu na podanie daňového priznania a zaplatenie dane v roku 2023 (zvyčajne do 31.3.2023) NEDAROVALA financie vo výške minimálne 0,5% z dane na verejnoprospešný účel (aj inej organizácii, nemusí byť iba prijímateľovi), tak môže poukázať iba 1% z dane - vyznačí v daňovom priznaní, že poukazuje iba 1% z dane.

b) Ak právnická osoba (firma) v roku 2021 až do termínu na podanie daňového priznania a zaplatenie dane v roku 2021 (zvyčajne do 31.3.2022) DAROVALA financie vo výške minimálne 0,5% z dane na verejnoprospešný účel (aj inej organizácii, nemusí byť iba prijímateľovi), tak môže poukázať 2% z dane - označí v daňovom priznaní, že poukazuje 2% z dane (tak ako po minulé roky).

Ak súhlasíte so zaslaním údajov(obchodné meno alebo názov, sídlo a právna a) vami určeným prijímateľom, tak zaškrtnite súhlas so zaslaním údajov. - NOVINKA od roku 2016!


4. Riadne vyplnené daňové priznanie

a) Odošlite elektronicky v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania  a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.

b) Ak nemáte povinnosť elektronickej komunikácie s Finančnou správou, tak vyplnené daňové priznanie zašlite v lehote na Finančnú správu a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.

Daňový úrad po kontrole údajov a splnení všetkých podmienok má zákonnú lehotu 90 dní na to, aby previedol sumy, ktoré ste poukázali, v prospech Vami vybraných prijímateľov.


submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 5 47:16 15
2. HBŽ HBŽK 6 35:25 15
3. VAK Vakatanka 7 35:29 13
4. ASG ASGuard Bodva 4 29:11 9
5. HOF Hofex 7 34:40 9
6. TRN Turkon 5 32:19 7
7. BEA BEATHLETE FC 7 24:31 6
8. FEY Feyenoord 6 29:40 6
9. PRM Promet Trans 7 28:59 6
10. VSL VSL 6 14:37 3

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 14 Gólov
2. HBŽ Peter Salagovic 10 Gólov
3. TRN František Pavúk 10 Gólov
4. HOF Marko Seman 9 Gólov
5. HBŽ Dominik Sitar 8 Gólov
6. RIS Jakub Špišák 8 Gólov
7. VAK Adam Kuľha 8 Gólov