|
Alex Dufala

9. Kolo | Preview: Vakatanka proti húževnatému súperovi, Legends v súboji s Palmdale

KOŠ

Máme pred sebou posledné kolo jesennej časti. Divácky atraktívne a napäté súboje o hodnotné body uvidíme v 1. aj 2. KNL. Tak si to nenechajte ujsť a príďte sa pozrieť na kvalitný malý futbal.

Preview | 1. KNL - 12.11.2022 - 9. kolo

O prvý zápas s výkopom o 9:00 sa postará Hofex a ASGuard. ASGuard má pred druhým Feyenoordom v tabuľke náskok troch bodov. Výhra v tomto zápase by teda pre ASGuard znamenala zaistenie si zlatého stupienku. Hofex sa drží na šiestej pozícii v tabuľke. Vzájomné zápasy z uplynulej sezóny nahrávajú do kariet ASGuardu. V obidvoch zápasoch brali tri body po výhrach (3:8, 13:3). 

V ďalšom zápase proti sebe nastúpi Bar Linda a Feyenoord. Bar Linda sa nachádza v presnom strede tabuľky so ziskom 13. bodov z doterajších zápasov. Posledné tri zápasy tento celok neprehral. Feyenoordu patrí druhé miesto. V posledných piatich zápasoch si iba raz bral body ich súper, ktorým bol práve prvý ASGuard. Štatistika z minulej sezóny sa neprikláňa ani na jednu stranu. Najprv vyhral tesne Feyenoord (2:3), v druhom zápase zase Bar Linda (2:5). Nájde Bar Linda na favorizovaný Feyenoord znova ten správny recept? To sa dozvieme už zajtra o 11:00. Pokračovať budeme po obednej prestávke zápasom TL Servis vs SK Geo. Tieto tímy síce v tabuľke susedia, no bodový rozdiel je značný. Sk Geo v priebehu sezóny nazbieral iba tri body za výhru proti poslednému Getfitbro. TL Servis sa nachádza na ôsmej priečke so ziskom 12. bodov. Zaujímavosťou je, že v zápasoch TL Servisu padá v prvej lige najviac gólov. So skóre 42:42 to dáva súčet dokopy 84 gólov. Budeme svedkami gólového uragánu aj v tomto zápase?

Jesennú časť 1. KNL zakončí duel o 13:30 medzi Vakatankou a Promet Trans. Vakatanka je v tomto dueli jasným favoritom. Z posledných piatich zápasov síce získali iba deväť bodov, no v posledných dvoch zápasoch sa nemýlili a zdolali Getfitbro a Zlatolux. Promet Trans po výbornom vstupe do sezóny stagnuje a v tabuľke im patrí siedma priečka. Vzájomné stretnutia z minulej sezóny skončili jednou výhrou Vakatanky (5:2) a raz sa zrodila remíza (5:5). 

V dohrávke tretieho kola uvidíme zápas Hofex vs Vakatanka so začiatkom o 10:00. Údaje z minulej sezóny sú priaznivejšie pre Vakatanku. V obidvoch zápasoch zdolala Hofex rovnakým skóre 5:2. 


Program zápasov 1. KNL



Preview | 2. KNL - 12.11.2022 - 11. kolo

Výkop o 9:00 bude mať zápas Chievo vs HB Žlčové Kamene. Oba celky majú na konte 16 bodov. Chievo naposledy vyhralo proti Vakatanke B (4:3) a patrí im štvrté miesto. HB Žlčove Kamene ťahali šesťzápasovú šnúru bez prehry. V posledných troch zápasoch však prišla tvrdá rana v podobe troch prehier za sebou, ktoré ich vytlačili až na piate miesto 2. KNL. Podarí sa HB v poslednom kole bodovať naplno?

O 10:00 sa pozrieme na zápas VB FC vs Coma. VB FC sedí na siedmej priečke 2. KNL. Coma je v tabuľke o dve miesta nižšie so ziskom šiestich bodov. Potvrdí VB FC úlohu favorita a zakončí jesennú časť ziskom troch bodov? 

Ďalší zápas zaobstará LUX FM a Team KVP. Prvý spomínaný celok je momentálne v tabuľke na ôsmom mieste. Team KVP je na poslednom mieste bez zisku bodu, no odpisovať ich neradno. V posledných kolách iba tesne podľahli Come (4:3) a naposledy v zápase proti Antisu nezvládli druhý polčas. Kto vzíde z tohto zápasu víťazne uvidíme zajtra o 11:00. 

O 12:30 uvidíme úradujúceho lídra 2. KNL IZO 4 nastúpiť proti Vakatanke B. IZO 4 má po deviatich zápasoch na konte sedem výhier, jednu remízu a jedinú prehru. Vakatanka v ôsmich zápasoch brala tri body päťkrát, raz remizovala a dva krát sa tešil z výhry ich súper a tak má v tabuľke 16 bodov. Vakatanka B doposiaľ odohrala iba osem duelov, čo znamená, že v posledných dvoch zápasoch budú bojovať o šesť bodov, ktoré by znamenali umiestnenie medzi TOP 3. Podarí sa Vakatanke zdolať favorita IZO 4 a dobehnúť tak stratu šiestich bodov?

O záverečný duel sa postarajú Legends a Palmdale. Tieto dva celky delí v tabuľke iba skóre. Legends sú na druhej priečke, Palmdale na tretej. Aktuálna forma Palmdale je lepšia ako forma Legends. Palmdale vo svojich posledných piatich zápasoch triumfovala hneď štyri krát a raz sa o body podelili. Legends si za posledných päť zápasov pripísali 10 bodov za tri výhry, jednu remízu a jednu prehru. Legends doposiaľ inkasovali iba 19 gólov, čo je najmenej z 2. KNL. Na opačnej strane Palmdale je druhý najčastejšie skórujúci celok v 2. KNL s 58 gólmi.  Kto sa v tomto atraktívnom dueli bude po 50. minútach radovať z výhry? 

V nedeľu 13.11.2022 o 10:00 sa bude dohrávať zápas deviateho kola medzi Legends a Vakatanka B


Program zápasov 2. KNL

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 3 28:9 9
2. VAK Vakatanka 3 19:6 9
3. HBŽ HBŽK 3 19:10 9
4. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
5. TRN Turkon 2 14:8 3
6. BEA BEATHLETE FC 3 8:9 3
7. HOF Hofex 3 13:21 3
8. VSL VSL 3 6:16 3
9. FEY Feyenoord 3 8:19 0
10. PRM Promet Trans 3 6:36 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 8 Gólov
2. HBŽ Dominik Sitar 7 Gólov
3. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
4. ASG Richard Behún 6 Gólov
5. RIS Jakub Špišák 5 Gólov
6. TRN František Pavúk 5 Gólov
7. RIS Peter Blaško 5 Gólov