|
Alexander Dufala

6. kolo | Review: Zlatolux v tabuľke postupuje nahor, Legends iba s remízou

KOŠ

Za sebou máme šieste kolo súťaží KNL. O výsledkoch vypätých súbojov sa dozviete v článku.

1. KNL - 22.10.2022 - 6. kolo


Zlatolux si prebíja cestu naprieč tabuľkou

Zlatolux sa v šiestom kole stretol s tímom TL Servis. Už v skorých fázach duelu sme mohli tušiť, že o góly nebude núdza. V 10. minúte vyhrával Zlatolux po góloch Hudáka, Ondiru a Gizického. Do polčasu vyhrával Zlatolux už 6:0 a o víťazovi už takmer nikto nepochyboval. Druhý polčas bol však vyrovnaný, čomu napovedá aj výsledok druhého dejstva a to 6:6. O prvý gól v druhom polčase a zároveň TL Servisu sa postaral P. Oros v 27. minúte. Tím Zlatoluxu aj napriek náskoku nehral so zatiahnutou obranou, práve naopak. V útoku im vypomáhal aj brankár. Zlatolux po zásahu P. Orosa udrel piatimi gólmi a tak v 41. minúte vyhrával už 11:1. TL Servis dokázal do konca zápasu streliť ešte päť gólov a tak si výhru berie Zlatolux a v tabuľke sa posúva na tretiu priečku.

Zlatolux - TL Servis | 12:6 (6:0)

Góly: S. Ondira 3x, L. Majoroš 3x, M. Stankovič 2x, J. Hudák 2x, M. Gizický, K. Takáč - - P. Oros 2x, M. Hromjak, R. Slicho, O. Tkáčik, M. Vojtek


V šlágri kola sa radoval ASGuard

ASGuard sa stretol s Vakatankou. V šiestej minúte otvoril skóre L. Kolcun. V rovnakej minúte sa presadil aj R. Behún a tak bolo vyrovnané na 1:1. V 11. minúte poslal ASGuard do vedenia M. Seman a od tohto momentu dominoval domáci tím. Do polčasu stihol ASGuard nastrieľať Vakatanke ešte päť gólov. Polčas sa skončil za stavu 7:2. V ďalšej 25 minútovke sa zápas už iba dohrával. Oba tímy pridali do konca zápasu po dva góly. ASGuard si pripísal cenné tri body do tabuľky a kraľuje 1. KNL.

ASGuard - Vakatanka | 10:4 (7:2) 

Góly: M. Seman 2x, M. Gere 2x, M. Sasák 2x, M. Pach 2x, R. Behún 2x - - L. Kolcun 4x


Getfitbro najbližšie k zisku bodov

Bar Linda sa s posledným tímom Getfitbro potrápil. V tretej minúte vyhrával celok Bar Linda 1:0 zásluhou G. Bohunického. V 12. minúte zvyšoval na 2:0 V. Štok. Za Getfitbro sa v 17. minúte do listiny strelcov zapísal iba M. Guľa. Pred koncom prvého polčasu odskočila Bar Linda na rozdiel dvoch gólov vďaka D. Rohaľovi. V druhom polčase si od začiatku ani jeden tím nevedel vypracovať gólovú príležitosť. Až v 42. minúte to zmenil znova D. Rohaľ a v 45. minúte ho nasledoval G. Bohunický. Bar Linda vyhrával 5:1. Štyri minúty pred koncom dva krát presne mieril D. Malata a snažil sa nakopnúť Getfitbro ku zisku prvých bodov. Tím Getfitbro však momentum, ktoré im poskytol D. Malata nevyužil a tak si so sebou berú ďalšiu prehru. 

Getfitbro - Bar Linda | 3:5 (1:3) 

Góly: D. Malata 2x, M. Guľa - - D. Rohaľ 2x, G. Bohunický 2x, V. Štok


Zápas Promet Trans vs Hofex sprevádzali žlté karty

Hofex si o 12:00 zmeral sily s Promet Trans. Zápas od prvých minút ovládol celok Hofex. V druhej a štvrtej minúte išiel do vedenia po góloch A. Pástora a D. Fábryho. Na zaknihovanie ďalšieho hattricku v tejto sezóne stačilo Fábrymu 14 minút. V 10. a 14. minúte zvyšoval na 0:4. Polčas sa skončil za stavu 1:4. Jediný gól do siete Hofexu v prvom polčase padol po strele P. Dzurika. Na začiatku druhého polčasu išiel Hofex znova do štvorgólového vedenia. Autorom gólu bol A. Pástor. Zápas sa nakoniec dohral za stavu 2:7.

Promet Trans - Hofex | 2:7 (1:4) 

Góly: P. Dzurik, E. Šubovič - - A. Pástor 3x, D. Fábry 3x, L. Poprocký

ŽK: M. Majny - - D. Fábry, P. Hric


Feyenoord sa o body nenechal obrať

V poslednom zápase šiesteho kola sme videli duel medzi SK Geo a Feyenoord. SK Geo sa v prvých 10. minútach úspešne bránilo útokom svojho súpera. V 11. minúte však obranu súpera prelomil J. Havrila. V 18. minúte vyrovnal na 1:1 Š. Rusnák. V 22. a 23. minúte šiel Feyenoord znovu do vedenia zásluhou J. Havrilu a R. Kollára. Po odohraní štyroch minút v druhom polčase znižoval na 2:3 M. Gido. Záver zápasu SK Geo nevyšiel. V posledných 10 minútach vyberali loptu zo svojej siete sedem krát a tak sa ich sen o zisku bodov rozplynul. Feyenoord dýcha na chrbát prvému ASGuardu, s ktorým sa stretnú už túto sobotu. 

SK Geo - Feyenoord | 2:10 (1:3)

Góly: M. Gido, Š. Rusnák - - J. Havrila 4x, G. Gluchman 2x, R. Kollár 2x, N. Gluchman, Š. Mihalik


Výsledky zápasov 1. KNL

Tabuľka tímov 1. KNL


2. KNL - 22.10.2022 - 6. kolo


IZO 4 pretiahla svoju víťaznú šnúru 

V šiestom kole sa stretlo IZO s VB FC. Tím IZO nastupoval do tohto zápasu ako favorit, čo aj potvrdil. V štvrtej minúte rozvlnil sieť M. Marinčák a poslal tak IZO do vedenia. V prvom polčase sa oba celky spoliehali na svoju obranu. Až do 20. minúty si celok IZO držal svoje jednogólové vedenie, no to im prekazil L. Poprocký. O minútu na to ukazovala tabuľa znova v prospech hostí po góle D. Béreša. V druhom polčase nedovolila pozorná obrana IZO 4 svojmu súperovi znova skórovať. Hosťom sa podarilo obranu súpera prekonať v druhom dejstve ešte štyri krát a momentálne sa vezú na vlne piatich výhier v rade. 

VB FC - IZO 4 | 1:6 (1:2) 

Góly: L. Poprocký - - M. Marinčák 2x, V. Doboš, D. Béreš, J. Kačmarik, P. Hutník

ŽK: D. Béreš


Antis s piatou prehrou v rade

O 10:00 sa odohral zápas Antis vs HB Žlčove Kamene. V skorých fázach duelu to na gólovo výživný zápas nevyzeralo. Až v 14. minúte sa presadil za Žlčove Kamene R. Kolesar. O minútu na to zvyšoval na 2:0 S. Ondira. V 16. minúte sa podarilo skórovať aj Antisu, menovite P. Snopkovi. Minútu pred koncom prvého polčasu si svoj strelecký účet otvoril aj T. Lipták, ktorý zvyšoval na 3:1. V druhom polčase sme videli dokopy 12 gólov. Štyri na strane Antisu a osem na strane HB Žlčove Kamene. Piatimi gólmi v zápase vynikol S. Ondira, ktorý v tejto sezóne nastrieľal 15 gólov v piatich zápasoch a v tabuľke strelcov je na druhom mieste.

Antis - HB Žlčove Kamene | 5:11 (1:3)

Góly: P. Snopko 3x, P. Kuchár 2x - - S. Ondira 5x, T. Lipták 3x, D. Sitar 2x, R. Kolesar


Legends s prvým zaváhaním v sezóne

Celok Legends odohral zápas proti Chievu. Legends sa už v štvrtej minúte radovali z gólu O. Puteanyho. O obrat v prvom polčase sa postaral Š. Niemašik a I. Volčko. V druhom polčase tak Legendy doháňali jednogólové manko na svojho súpera. V 36. minúte sa podarilo vyrovnať M. Kočišovi. V 49. minúte sa druhýkrát presadil I. Volčko a Chievo bolo na dobrej ceste za plným bodovým ziskom. V samom závere sa ale ukázala bojovnosť a skúsenosť ostrieľaného M. Riapoša, ktorý zobral loptu na svoju nohu a iba sekundy pred finálnym klaksónom zrovnal stav na 3:3.

Legends - Chievo | 3:3 (1:2)

Góly: O. Puteany, M. Riapoš, M. Kočiš - - I. Volčko 2x, Š. Niemašik

ŽK: M. Riapoš - - Š. Niemašik 


Sezónu ako na horskej dráhe prežíva LUX FM

V ich šiestom zápase sa LUX FM postavil proti Vakatanke B. LUX FM sa od začiatku zápasu trápil. V štvrtej minúte vyhrávala Vakatanka 1:0. O sedem minút na to sa podarilo zrovnať T. Chripákovi. V 17. a 19. minúte si Vakatanka vytvorila náskok dvoch gólov, s ktorým išli do druhého polčasu. V druhom dejstve stačila Vakatanke iba minúta na to, aby odskočila na rozdiel troch gólov. Zvyšok zápasu sa skončil za stavu 3:3 a LUX FM tak prehráva ďalší zápas. V tabuľke strácajú na postupové priečky už sedem bodov. 

LUX FM - Vakatanka B | 4:7 (1:3)

Góly: T. Chripák 3x, P. Kaliňák - - I. Čík, 


FC Dolar Boyz nestačilo na výhru ani šesť gólov

V zápase FC Dolar Boyz vs Palmdale sme videli 18 gólov. Obrana FC Dolar Boyz sa ani v tomto zápase nevyznamenala. Už v druhej minúte prehrával FC Dolar Boyz 0:1. V ôsmej minúte druhým zásahom zvyšoval M. Fiľakovský. V 10. minúte sa pripomenul aj tím FC Dolar Boyz. Do siete dopravil loptu T. Kučera. v 15. minúte sa znova Palmdale vzdialila od FC Dolar Boyz gólom na 1:3. V 18. a 19. minúte vyrovnával na 3:3 znova T. Kučera, ktorý tak skompletizoval hattrick. Pri zmene strán ukazovala tabuľa stav 4:4. V 32. minúte išiel FC Dolar Boyz prvý krát v zápase do vedenia. Náskok im ale dlho nevydržal. V rovnakej minúte vyrovnal na 5:5 F. Korček. Unavení hráči FC Dolar Boyz nedokázali udržať krok so svojím súperom, do konca zápasu inkasovali ešte sedem gólov a odnášajú si ďalšiu prehru. Pre tím FC Dolar Boyz to bolo zároveň posledné vystúpenie v sezóne, nakoľko sa zo súťaže odhlásili. 

FC Dolar Boyz - Palmdale | 6:12 (4:4)

Góly: T. Kučera 4x, L. Žondor, A. Dufala - - M. Fiľakovský 4x, G. Bohunicky 2x, F. Korček, 


Výsledky zápasov 2. KNL

Tabuľka tímov 2. KNL


submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 3 28:9 9
2. VAK Vakatanka 3 19:6 9
3. HBŽ HBŽK 3 19:10 9
4. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
5. TRN Turkon 2 14:8 3
6. BEA BEATHLETE FC 3 8:9 3
7. HOF Hofex 3 13:21 3
8. VSL VSL 3 6:16 3
9. FEY Feyenoord 3 8:19 0
10. PRM Promet Trans 3 6:36 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 8 Gólov
2. HBŽ Dominik Sitar 7 Gólov
3. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
4. ASG Richard Behún 6 Gólov
5. TRN František Pavúk 5 Gólov
6. RIS Peter Blaško 5 Gólov
7. RIS Jakub Špišák 5 Gólov