|
Martin Tomáškovič

Predstavujeme Vám novú vizuálnu identitu KNL

KOŠ

Na ceste k zmodernizovaniu klubu v malom futbale Košická nová liga sme zrealizovali významný krok, a to zavedenie novej vizuálnej identity. Tá je založená na výraznom logu zloženého z prvých troch písmen a symboloch patriacich k malému futbalu.

Nášmu novému smerovaniu KNL predchádzal už prechod na novú web stránku s informačným systémom malého futbalu. Ďalším krokom skôr vizuálno - marketingovým je nová identita Košickej novej ligy. Vytvorenie vizuálnej identity je relatívne zložitý a zdĺhavý proces. Nie je to len o vytvorení loga, ale o celom postupe používania vizuálnych prvkov, ktoré bude potrebné implementovať do praxe.

Dizajn manuál 


Vytvorenie novej identity zrealizoval športový grafik Matej Compel

"Na tvorbe loga a celej vizuálnej identity KNL som začal pracovať približne koncom mája a celý kreatívny proces až do finálnej verzie trval necelý mesiac. Základom bol kvalitne vypracovaný brief od pána Kovačeviča, ktorý mi vedel zrozumiteľne a detailne popísať jeho predstavu. Vďaka správnym "notám" bol priebeh tvorby bezproblémový, požadovaný štýl trafený prakticky na prvú, čo podstatne urýchlilo celý proces. Som veľmi rád, že som sa aj ja mohol svojim rukopisom podieľať na novej kapitole KNL a všetkým vo vedení tohto projektu držím palce," povedal Matej Compel

Symbolika loga

Hovorí predseda Košickej novej ligy Michal Kovačevič: "Chceli sme vytvoriť logo, ktoré bude mať na prvý pohľad výraznú charakteristickú vlastnosť. Logo je zložené z troch prvkov. Prvým je zobrazenie 6 hráčov v malom futbale. Je síce pravda, že Košická nová liga hrá ešte formát s piatimi hráčmi ale pozeráme sa už do budúcnosti. Logo je pre nás motiváciou posúvať sa vyššie a do dvoch rokov máme v pláne organizovať KNL na ihrisku s rozmermi oficiálnych pravidiel malého futbalu. Druhým prvkom je výrez charakteristického športového emblému. Do tretice to je výstižná skratka začiatočných písmen KNL zobrazená pod 10° uhlom."

Farby

Za hlavné farby bola zvolená Royal blue dark (tmavomodrá kráľovská) a Sunglow (odtieň slnečnej žiary). Farby veľmi príjemne ladia a dopĺňajú ich alternatívna Gainsboronge (svetlosivá), International orange (medzinárodná oranžová) a Tiffany blue.




Prezident Slovenského zväzu v malom futbale Peter Králik

"Nová identita KNL a prípravy na novú sezónu len potvrdzujú moje slová spred pár mesiacov, kedy som vyzdvihol stúpajúcu úroveň malého futbalu v Košiciach. Gratulujem Mišovi Kovačevičovi a držím prsty v progresívnom vedení KNL," vyjadril svoj postoj Peter Králik.

Reprezentačný brankár a hráč ASGuard-Bodva Sport Club Stanislav Pella:

"Veľmi sa mi páči, že sa Michal podujal na takýto krok a myslím si, že je to pozitívny krok vpred nakoľko košické výbery patria k najúspešnejším na Slovensku a v národnej lige. Celkovo zastávam názor, že Košická miniliga patri k najvyrovnanejším a najlepším na Slovensku," zhodnotil Stanislav Pella.

Kompletný dizajn manuál si viete pozrieť v našej fotogalérii alebo v tomto linku

Vizuálna identita

Vizuálna identita (Foto: Michal Kovačevič)

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TRN Turkon 1 9:2 3
2. RIS R prospects 1 10:4 3
3. VAK Vakatanka 1 5:1 3
4. HBŽ HBŽK 1 6:4 3
5. BEA BEATHLETE FC 1 3:2 3
6. FEY Feyenoord 1 2:3 0
7. ASG ASGuard Bodva 1 4:6 0
8. VSL VSL 1 1:5 0
9. HOF Hofex 1 4:10 0
10. PRM Promet Trans 1 2:9 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 6 Gólov
2. RIS Peter Blaško 4 Gólov
3. HBŽ Dominik Sitar 3 Gólov
4. TRN František Pavúk 3 Gólov
5. RIS Jakub Špišák 3 Gólov
6. ASG Richard Behún 3 Gólov
7. HOF Richard Karafa 2 Gólov