|
Michal Kovačevič

19. kolo - Výsledkový Servis: ASGuard a IZO 4 pevne kráčajú za titulom

KOŠ

Záver sezóny sa nezadržateľne blíži a my stále nepoznáme víťazov súťaží Košickej Novej Ligy v malom futbale. O všetkom sa môže rozhodnúť už nasledujúci víkend. My Vám prinášame výsledkový servis 19. kola súťaží KNL Miniligy.


1. Liga - 19. kolo - 14.5.2022


TL Servis vo forme

V prvom zápase najvyššej súťaže sa v Sobotu o 9:00 proti sebe postavili tímy TL Servis - Bar Linda. V súboji štvrtého so šiestym otváral skóre v 7. minúte Peter Oros, hráč tímu vyššie postaveného. O minútu už bolo 2:0 zásluhou Róberta Kalinku a do polčasu zvýšil na 3:0 Marek Vojtek. V úvode druhého dejstva sa domáci začali strachovať o vedenie pretože na 3:2 znižoval Martin Čabra. Posledné slovo v zápase mal TL Servis a to Ondrej Tkáčik, ktorý v 47. minúte potvrdil výhru svojho tímu. TL Servis má v jarnej časti formu ako hrom. Zo siedmych zápasov vyhrali päť krát, raz prehrali proti ZLATO lux-Bacon a minulý víkend remizovali s ASGuard.

TL Servis - Bar Linda     4:2 (3:0)

Góly: P. Oros, R. Kalinka, M. Vojtek, O. Tkáčik -- M. Čabra 2x


ASGuard o krok bližšie k titulu

Líder tabuľky si po remíze s TL Servis v minulom kole napravil chute proti ôsmemu SK Geo. Hneď v 1. minúte strelil gól Roman Moroziuk a o dve minúty na to zvyšoval na 2:0. Do polčasovej prestávky to bolo už 1:4. V druhej časti skompletizoval hetrik Moroziuk a troma gólmi  sa pripomenul aj Michal Gere, hráč výberu Košíc a člen All-Star zostavy Niké Superligy 2021/2022. ASGuard sa po výhre priblížilo k zisku majstrovského titulu. Tri zápasy do konca sezóny sa líder drží päť bodov nad druhým ZLATO lux-Bacon. 

SK Geo - ASGuard-Bodva Sport Club     2:9 (1:4)

Góly: L. Labič, V. Vavrák -- R. Moroziuk 3x, M. Gere 3x, J. Jurko, R. Behúň, A. Bardetskyi


Zlatolux s povinnou výhrou

Práve v treťom Sobotnom zápase hral druhý ZLATO lux-Bacon proti Chievo. Jediný gól v prvom polčase strelil Nikolas Kompuš v 2. minúte. Druhý polčas bol na góly bohatší. Na 2:0 zvýšil Miťo Stankovič. Jakub Csakó znížil na 1:2. Vzápätí Ladislav Majoroš poslal svojich opäť do dvojgólového vedenia. Góly padali na striedačku. O definitívnej výhre "Zlatoluxu" rozhodol Majoroš v závere stretnutia.

Chievo - ZLATO lux-Bacon     3:5 (0:1)

Góly: J. Csakó, P. Sinčák, I. Volčko -- N. Kompuš, M. Stankovič, 3x. Majoroš


Gólová prestrelka v prospech Vakatanky

V ostro sledovanom zápase nastúpil piaty Feyenoord proti tretej Vakatanke. O góly núdza nebola. Už v 6. minúte vyhrával Feyenoord 3:0. Súper ale zabral a do polčasu otočili na 3:5. V druhom dejstve to padalo na oboch stranách. V 46. minúte Jakub Vojtek zmaril gólovú príležitosť rukou a preto putoval predčasne pod sprchy. Feyenoordu sa podarilo znížiť na rozdiel gólu ale Peter Terpaj v závere zápasu pochoval všetky nádeje domácich. 

Feyenoord - Vakatanka     7:9 (3:5)

Góly: G. Gluchman 2x, J. Havrila 3x, R. Kollár 2x -- P. Terpaj 4x, L. Kolcun 2x, A. Kuľha, P. Kromka, S. Pilipčuk      ŽK: L. Kolcun (Vakatanka) ČK: J. Vojtek (Vakatanka)


Hofex zbiera dôležité

V poslednom zápase 1. ligy hrali proti sebe tímy z druhej polovice tabuľky Hofex - VIBE FC. Miernym favoritom stretnutia bol domáci celok. Svoje kvality Hofex potvrdil aj na ihrisku, kedy už po prvom polčase vyhrávali 9:2. V druhom to až tak nepadalo. Videli sme iba tri góly. Hofex zvíťazil nad VIBE FC rozdielom triedy. Piatimi zásahmi sa presadil Ľuboš Seman a hetrik sa blysol Martin Ander.

Hofex - VIBE FC     12:4 (9:2)

Góly: D. Fábry 3x, Ľ. Seman 5x, J. Fabian, M. Ander 3x -- A. Hežel, J. Kakalejčík, L. Horváth, L. Poprocký

Tabuľka 1. ligy

Výsledky zápasov 19. kola

Štatistiky 1. ligy


2. Liga - 19. kolo - 14.5.2022


Dominancia IZO 4 pokračuje

Program 2. ligy otvoril zápas predposledného tímu s lídrom tabuľky. Hráči IZO 4 už po polčase vyhrávali nad tímom Coma 3:7. Svetelná tabuľka ukazovala na konci stretnutia stav 5:15. Až deväť krát sa presadil najlepší strelec minuloročnej sezóny Peter Hútnik. Vďaka týmto gólom sa dostal na priebežnú prvú priečku najlepšieho strelca aktuálnej sezóny. Oproti druhému Mikulášovi Riapošovi má štvorgólový náskok.

Coma - IZO 4     5:15 (2:8)

Góly: L. Seman 4x, R. Pahoľár -- P. Hutník 9x, J. Kačmárik 2x, M. Horský 2x, T. Blaževski, M. Ondruš


Šesť bodový víkend pre Antis

Po dlhej dobe môžu mať dôvod na radosť hráči Antisu. Tí hrali cez víkend až dva zápasy. V prvom o 12:00 nastúpili proti VIBE FC B. "béčku Vajbu" sa v posledných zápasoch nedarilo bodovať naplno a inak tomu nebolo ani v stretnutí proti Antisu. Zápas skončil najtesnejšou výhrou 5:6 pre Antis.

V dohrávke 18. kola hral Antis proti McDonalds. Zápas nemal až tak jednoznačný priebeh. Po prvej časti vyhrával "mekdonald" 2:1. Po zmene strán však domácim došli sily, čo rýchlo využil súper. Tímovým výkonom Antis porazili McDonalds 4:8.

VIBE FC B - Antis     5:6 (2:3)

Góly: P. Terescik, M. Maťaš, K. Bobák, D. Orlovský -- M. Andrejko 3x, D. Cuper, A. Marczi, D. Varga

McDonalds - Antis     4:8 (2:1)

Góly: V. Lenchur 2x, O. Shepa, Ľ. Szabó -- E. Čižmár 3x, T. Štulajter 2x, R. Karaffa, D. Cuper, M. Andrejko

 

Povinná jazda Getfitbro

Druhý tím tabuľky dokázal zvíťaziť nad McDonalds vysokým rozdielom. za domácich sa presadil štyri krát Matúš Mackanič dva zásahy pridal Samuel Tamás a po góle Jakub Hingisz, Dávid Šanta, Martin Guľa a Zdenko Gyongyosi. Za McDonalds strelil gól Patrik Ivančo. Nováčikovi 2. ligy sa v prvej sezóne KNL Miniligy ohromne darí. Na prvé IZO 4 síce strácajú šesť bodov ale rovnako šesť bodov majú náskok pred tretím Legends. Práve s oboma tímami hrajú "getfitťáci" v 21. a 22. kole. Môžeme sa tešiť na zaujímavé a kvalitné duely. 

Getfitbro Futsal Team - McDonalds     10:1 (4:0)

Góly: M. Mackanič 4x, S. Tamás 2x, J. Hingisz, D. Šanta, M. Guľa, Z. Gyongyosi -- P. Ivanič ŽK: M. Mackanič (Getfitbro Futsal Team)


Zápas FC Dolar Boyz - U Nového Janka je preložený na 21.5.2022 o 14:30. KPH TEAM Zlatolux B sa na zápas nedostavil a tak prehrali kontumačne. Legends mali v 19. kole voľný program.


submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 3 28:9 9
2. VAK Vakatanka 3 19:6 9
3. HBŽ HBŽK 3 19:10 9
4. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
5. TRN Turkon 2 14:8 3
6. BEA BEATHLETE FC 3 8:9 3
7. HOF Hofex 3 13:21 3
8. VSL VSL 3 6:16 3
9. FEY Feyenoord 3 8:19 0
10. PRM Promet Trans 3 6:36 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 8 Gólov
2. HBŽ Dominik Sitar 7 Gólov
3. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
4. ASG Richard Behún 6 Gólov
5. RIS Peter Blaško 5 Gólov
6. RIS Jakub Špišák 5 Gólov
7. TRN František Pavúk 5 Gólov