|
Alexander Dufala

Review | Anglické počasie, prvotriedny futbal aj nečakané prekvapenia

KOŠ

Tretie kolo Košickej novej ligy sa odohralo za nepriaznivých podmienok spôsobených intenzívnymi zrážkami. Hráčov tak preverili nielen ich oponenti ale aj odskok lopty na mokrom teréne. Poďme sa pozrieť na zápasy tretieho kola.

1. LIGA


Hrací deň otvoril duel medzi VSL a Beathlete. Na prvý pohľad bol v tomto zápase favorit jasný. Beathlete predviedol v prvých dvoch stretnutiach kvalitný malý futbal. V prvom kole zdolal skúsený Feyenoord, v tom druhom hral vyrovnanú partiu proti Vakatanke. V zápase proti VSL však Beathlete nezachytil úvodnú 25 minútovku, čo zdá sa rozhodlo zápas. VSL na svojho súpera vybehol od úvodných minút a zaslúžene viedol pred polčasovým hvizdom rozdielom troch gólov. Beathlete sa v druhom dejstve podarilo zmazať náskok súpera na jediný gól, no VSL si svoje tri body z rúk nenechali uchmatnúť.

Záznam zo zápasu si pozriete tu

V najhustejšom daždi obsadili ihriská prvoligisti. Promet Trans sa postavil pred majstrovskú Vakatanku. Po dvoch zhodných polčasových výsledkoch sa z víťazstva tešila Vakatanka, ktorá o prvenstvo v tabuľke zápoli s ďalšími dvoma celkami. Pre Promet Trans šlo o tretiu prehru v rade a z prvej ligy je tak jedným z dvoch tímov, ktoré ešte v sezóne nebodovali. 

Záznam zo zápasu si pozriete tu

V rámci tretieho kola proti sebe nastúpili aj Feyenoord a Rising Prospects. V poradí tretí vzájomný zápas týchto celkov bol od úvodných minút vyrovnaný. Prvý gól v zápase padol do siete Risingu v 15. minúte. Po necelých 120 sekundách už však bol stav zápasu vyrovnaný. Strany sa tak menili za nerozhodného výsledku. Diametrálne odlišný druhý polčas odštartoval gól z 29. minúty. Rising Prospects po tomto góle pôsobil uvoľnenejšie, čo sa prejavilo aj na konečnom výsledku. Prospekty ostávajú na vedúcej priečke 1. ligy.

Záznam zo zápasu si pozriete tu

Repríza súboju o bronzovú medailu z uplynulej sezóny. Takúto nálepku mal zápas medzi Hofex a HB Žlčové kamene. Tentokrát však išlo o jednoznačnejšiu záležitosť z pohľadu HB. Prvý gól zápasu šiel na konto Hofexu. Následne sa však HB presadil tri krát a kontroloval zápas. Nádej Hofexu síce v 32. minúte oživil Z. Buček, keď znižoval na rozdiel jediného gólu, no HB si toto vedenie postrážili a v závere stretnutia pridali aj dvojnásobnú poistku. Žlčové kamene tak vyrovnali stav už bohatej histórie vzájomných zápasov proti Hofexu na 2-2. 

Záznam zo zápasu si pozriete tu

V najvyššej súťaži sa tak začína formovať prvá trojica. Náskok šiestich bodov pred svojimi prenasledovateľmi si zaistil Rising Prospects, Vakatanka a HB Žlčové kamene. Treba však podotknúť že zápas medzi trojbodovými ASGuard a Turkon sa odložil. 


2. LIGA


V druhej lige sa pozornosť najprv upriamila na stret medzi Tomik a Mondays Vikings. Ani jeden z týchto celkov v úvodných dvoch stretnutiach neuspel a bodový deficit sa tak pre jeden z tímov skončil. Tomik sa počas celého zápasu do gólových šancí dostával, no nedôrazná koncovka znova úradovala. Mondays Vikings naopak vypracované šance dokázal premeniť sedem krát a v treťom zápase tak boduje naplno. 

Záznam zo zápasu si pozriete tu

Fanatic si v treťom kole sily zmeral s IZO 4. Divokú prestrelku odštartoval v šiestej minúte T. Horvath z tímu Fanatic. Jeho spoluhráči v prvom polčase prispeli gólom štyri krát a pre celok IZO 4 to vyzeralo bledo. Druhé dejstvo sa však celku IZO 4 podarilo vyhrať. Dokopy šesť gólov padlo v druhej 25 minútovke do siete Fanaticu, no náskok z prvého polčasu a ďalšie tri góly zabezpečili triumf Fanaticu po prestrelke s IZO 4.

Záznam zo zápasu si pozriete tu

Posledné dva duely zabezpečili celky Mladosť Byster vs Iron Club a Otamany vs AFC Mier. Prvé stretnutie ovládol Iron Club. Pohodlné vedenie si vytvoril už v prvom polčase. Mladosť Byster sa síce do druhého polčasu pustil s plnou vervou a nasadením, ktoré im prinieslo ovocie v podobe gólu z 32. minúty, no obrat v zápase sa nekonal. Na záver stretnutie medzi ašpirantom na postup do 1. ligy Otamany a nevyspytateľným AFC Mier. Prvý spomínaný zatiaľ svoje perie nezhodil ani raz. Plný bodový zisk a navyše žiaden inkasovaný gól. Takáto bola dokonalá štatistika celku Otamany pred zápasom proti AFC Mier. Jeden z týchto ukazovateľov však AFC Mier prerušil. Otamany svoju silu predviedli aj v tomto dueli a svojmu súperovi nastrieľala deväť gólov. Pochváliť sa však už nebudú môcť štatistikou inkasovaných gólov, nakoľko AFC Mieru sa ako prvému celku podarilo obranu Otamany prekonať. 

Záznam zo zápasu Mladosť Byster vs Iron Club nájdete na tomto odkaze

Záznam zo zápasu Otamany vs AFC Mier nájdete na tomto odkaze

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. VAK Vakatanka 4 27:11 12
2. RIS R prospects 3 28:9 9
3. HBŽ HBŽK 3 19:10 9
4. BEA BEATHLETE FC 4 12:11 6
5. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
6. HOF Hofex 4 18:29 3
7. TRN Turkon 3 16:12 3
8. PRM Promet Trans 4 12:39 3
9. VSL VSL 4 9:22 3
10. FEY Feyenoord 3 8:19 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 8 Gólov
2. HBŽ Dominik Sitar 7 Gólov
3. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
4. HOF Marko Seman 7 Gólov
5. VAK Adam Kuľha 6 Gólov
6. ASG Richard Behún 6 Gólov
7. RIS Peter Blaško 5 Gólov