|
Alexander Dufala

Review | Tuhé boje o vedúce priečky pokračujú

KOŠ

V poradí druhé kolo Košickej novej ligy ponúklo atraktívne duely. Súťaže sú v plnom prúde a každý bod v konečnom zúčtovaní zaváži. Ako dopadli zápasy druhého kola sa dozviete v tomto článku.

1. LIGA


Turkon nedotiahol zápas proti Hofexu do zdarného konca

Zápas ako na horskej dráhe. Takýmto slovným spojením môžeme charakterizovať duel medzi Turkon a Hofex. Prvý spomínaný sa už v tretej minúte radoval z prvého gólu v zápase. Hofex však od tohto momentu zobral opraty zápasu do svojich rúk a po troch góloch v prvom dejstve tak išiel do šatní spokojnejší. Na rozdiel troch gólov sa Hofex dostal v 28. minúte a zdalo sa, že Hofex pokojne odkráča s tromi bodmi. Turkon sa však dokázal zmobilizoval a do 45. minúty nepriaznivé skóre otočiť vo svoj prospech. Pocit eufórie však netrval dlho. Hofex sa v záverečnej štvorminútovke presadil dva krát a prestrelku s Turkonom tak ustál. 

Záznam zo zápasu Turkon vs Hofex


Feyenoordu nevyšlo ani druhé meranie síl 

V druhom zápase sa Feyenoord postavil pred HB Žlčové kamene. V základnej časti uplynulej sezóny na zlatom piedestáli, v skupine FINAL 6 už iba jedna výhra a vypadnutie pred fázou play - off. To je príbeh Feyenoordu, ktorý zdá sa nevie zmyť svoj neúspech z nadstavbovej časti sezóny Jeseň 2023. V zápase proti HB síce v prvom polčase držali so svojim súperom tempo, no v tom druhom už vynikali Žlčové kamene. Feyenoord sa tak ani v druhom súťažnom stretnutí bodovo nepresadil. 

Záznam zo zápasu HB Žlčové kamene vs Feyenoord


ASGuard novým rekordérom 

V zápase ASGuard vs Promet Trans sme boli svedkami stanovenia nového rekordu. ASGuardu sa totiž podarilo svojmu súperovi streliť 17 gólov, čo je o štyri góly viac ako doterajšie maximum. To, že hráči ASGuardu boli pri chuti dokazuje aj rozdelenie gólov. Až štyria hráči zaznamenali v tomto zápase hattrick. Po jednoznačnej výhre tak ASGuard odčinil prehru z prvého kola.

Záznam zo zápasu Promet Trans vs ASGuard Security


Rising Prospects priebežným lídrom 1. ligy

Prospekty sa v ich druhom vystúpení predstavili proti VSL. Prvý gól na seba nenechal dlho čakať. V tretej minúte išiel Rising do vedenia. Na rozdiel troch gólov sa Prospekty dostali o tri minúty neskôr. Po ukončení prvých 25 minút svietil na tabuli stav 5:2. Rising Prospects v druhom dejstve navýšil svoje vedenie o ďalšie štyri góly a v prvom vzájomnom meraní síl proti VSL tak Prospekty víťazia pomerom 9:2. 

Záznam zo zápasu Rising Prospects vs VSL


Infarktový záver v podaní Vakatanky

Vakatanka sa postavila v druhom kole pred neľahkého súpera. Tým bol Beathlete, ktorý od štartu súťaže ukazuje, že sa neprišiel len zúčastniť. Beathlete dva krát v zápase viedol. Ešte v 40. minúte to bol práve Beathelete, ktorý by bral všetky tri body. Vakatanka však neostala svojej povesti nič dlžná a ako to je už zvykom, nepriaznivý stav dokázala v závere stretnutia odvrátiť. O výhru Vakatanky sa nepostaral nik iný, ako kapitán P. Terpaj

Záznam zo zápasu Vakatanka vs Beathlete



2. LIGA


V druhej lige kraľovali „hostia“. Na úvod sme videli duel medzi Tomik a Mladosť Byster. Vyrovnaný prvý polčas predznamenával, že by Tomik mohol siahnuť v tomto zápase na body. Nevydarený štart do druhej polovice zápasu však toto tvrdenie poprel. Mladosť Byster odskočil na rozdiel dvoch gólov v 29. minúte. Nasledovala hluchá pasáž bez gólov, v ktorej však mohol Tomik stiahnuť svoje manko na súpera. Nestalo sa tak a Mladosť Byster si ďalšími dvoma gólmi poistil druhú tohto sezónnu výhru. 

Záznam zo zápasu Tomik vs Mladosť Byster



V rovnakom čase sa proti sebe postavil aj AFC Mier a Fanatic. Jednému sa štart do sezóny podaril na výbornú, druhému zanechal prvý zápas trpkú príchuť prehry. AFC Mier si v prvom kole pripísal výhru nad IZO 4. Naopak Fanatic svojmu súperovi podľahol. Taktické prípravy v tomto prípade zvládol lepšie Fanatic a AFC Mier poráža rozdielom jediného gólu. K triumfu Fanaticu prispel aj bývalý hráč a najlepší strelec AFC Mieru z minulej sezóny M. Slávik

Záznam zo zápasu AFC Mier vs Fanatic


V záverečnom stretnutí sa proti sebe postavili Mondays Vikings a IZO 4. Tento duel doplnil aj stret medzi Iron Club a Otamany. Hostia v týchto prípadoch zdolali svojich súperov s čistým kontom. Mondays Vikings hral s IZO 4 vyrovnanú partiu. V prvom polčase sme nevideli žiadny gól. IZO 4 sa v druhom dejstve podarilo obranu súpera prekonať štyri krát a prispením svedomitej obrany tento celok gól neinkasoval. 

Záznam zo zápasu Mondays Vikings vs IZO 4


Takmer rovnaký scenár bol napísaný aj v zápase Iron Club vs Otamany. Jediným rozdielom bolo, že Otamany dokázali skórovať v prvom polčase dva krát. Skalopevná obrana tímu Otamany odolávala útokom Iron Clubu od úvodných minút. Frustrácia a bezmocnosť v útoku sprevádzala Iron Club počas celého zápasu a po finálnom hvizde ukazovala svetelná tabuľa skóre 0:6. Otamany tak ako jediný celok prvej a druhej ligy nepustil loptu za chrbát svojho gólmana a priebežne sídli na prvom mieste tabuľky. 

Záznam zo zápasu Iron Club vs Otamany


submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. VAK Vakatanka 4 27:11 12
2. RIS R prospects 3 28:9 9
3. HBŽ HBŽK 3 19:10 9
4. BEA BEATHLETE FC 4 12:11 6
5. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
6. HOF Hofex 4 18:29 3
7. TRN Turkon 3 16:12 3
8. PRM Promet Trans 4 12:39 3
9. VSL VSL 4 9:22 3
10. FEY Feyenoord 3 8:19 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 8 Gólov
2. HOF Marko Seman 7 Gólov
3. HBŽ Dominik Sitar 7 Gólov
4. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
5. VAK Adam Kuľha 6 Gólov
6. ASG Richard Behún 6 Gólov
7. PRM Michal Beli 5 Gólov