|
Alexander Dufala

Review | Prvé kolo je za nami, kto sa tešil z triumfu?

KOŠ

Tímy Košickej novej ligy v malom futbale sa s novou sezónou zoznámili túto stredu. Nováčikovia sa aklimatizovali skutočne rýchlo a v prvom kole sa im darilo. Poďme si spoločne zrekapitulovať úvodné duely KNL.

1. LIGA

Hneď v úvode kola sa proti sebe postavil Turkon a Promet Trans. V prvých minútach sa nič zásadné na ihrisku neudialo. Turkon síce na vyložené gólové šance viedol, no v bráne sa lopta nezatrepotala ani raz. Do svojich rúk to však v druhej polovici prvého dejstva zobral skúsený M. Seman. Ten sa v priebehu šiestich minút presadil hneď tri krát. Jedným gólom prispel v prvom polčase aj F. Pavúk. Spomínaný ofenzívny duet svoje gólové chúťky preniesol aj do druhého polčasu. Dvojitý hattrick zaznamenal M. Seman štyri minúty pred finálnym hvizdom. Jeho kooperant F. Pavúk pridal v druhom polčase dva góly. Promet Trans odpovedal na zásahy svojho soka iba dva krát v 33. a 36. minúte. 

Zostrih zo zápasu si môžete pozrieť na tomto odkaze

Ako ďalšie boli na programe tri prvoligové stretnutia. VSL sa v odvete z minuloročnej sezóny postavil pred Vakatanku. V tomto zápase sme mali zarobené na poriadné prekvapenie. VSL dokázal skórovať proti favoritovi ako prvý. Následne sa však na VSL spustila lavína v podobe úradujúceho majstra. Štyrmi gólmi v rade sa Vakatanka dostala do pohodlného trojgólového vedenia a z minulej sezóny vieme, že táto situácia je bezvýchodisková. Tímu VSL sa už v zápase nepodarilo prekonať obranu Vakatanky a rovnako, ako v uplynulej sezóne si tak tri body pripisuje Vakatanka. 

Zostrih zo zápasu si môžete pozrieť na tomto odkaze

BEATHELETE sa v zápase proti Feyenoordu postaral o prekvapenie na úkor holanďanov. Feyenoord pritom držal zápas pevne vo svojich rukách. V piatej a 24. minúte vyhrával tento celok 2:0. Osudovým momentom bola však strata koncentrácie a následný gól do šatne v 25. minúte v podaní J. Kosztyu. V 33. minúte bol stav zápasu už vyrovnaný. Perfektný obrat dokonal v samom závere druhého dejstva J. Kosztyu, ktorý tak zahájil a nakoniec aj dokonal otočku v zápase. 

Zostrih zo zápasu si môžete pozrieť na tomto odkaze

Trojzápas zavŕšil duel medzi Rising Prospects a Hofex. Zápas sa hral vo vysokom tempe. Oba celky si vytvárali šance, čomu napovedá aj polčasové skóre. Pred zmenou strán svietil na tabuli stav 3:2 pre Rising Prospects. Svoj futbalový kumšt ukázali Prospekty už v úvode druhého dejstva. Hofex na zásahy svojho súpera nedokázal promptne reagovať a po pomerne jednoznačnej druhej 25 minútovke si Rising Prospects odnáša prvú výhru v sezóne. 

Zostrih zo zápasu si môžete pozrieť na tomto odkaze

Na záver sa pozornosť upriamila na zápas medzi HB Žlčové kamene a ASGuard Security. Košický gigant ASGuard sa po ročnej odmlke znova predstavil na trávniku. V ceste im však stáli nevyspytateľné Kamene. Tie sa už v druhej minúte dokázali proti ASGuard presadiť a uštedriť tak veľký škrt cez plány ASGuardu. Pozorný výkon v zadných radoch HB priniesol ovocie aj v 12. minúte. Hvizd arbitra ukončil prvé dejstvo za stavu 2:0. ASGuardu však predsa len recept na obranu súpera našiel a v 41. minúte bolo vyrovnané. Blesková dvojgólová odpoveď v 41. a 43. minúte však znamenala výhru HB Žlčové kamene a zároveň zakopnutie favorita hneď v úvode sezóny.

Zostrih zo zápasu si môžete pozrieť na tomto odkaze


Výsledky zápasov 1. ligy

2. LIGA 

Druhá liga ponúkla zápasy v dvoch hracích časoch. O 18:15 sa proti sebe postavili Mladosť Byster a Mondays Vikings a paralelne sme videli aj duel Otamany vs Tomik. Mladosť Byster nakopol svoj gólostroj už v tretej minúte. Na rozdiel triedy sa dostal Mladosť Byster v 11. minúte. Vikingovia však nepredali kožu za lacno. V zvyšných minútach prvého polčasu to boli práve oni, ktorí diktovali zápas. Do polčasovej prestávky sa Vikingovia dokázali na svojho súpera dotiahnuť na rozdiel jediného gólu. V druhom dejstve sa však všetky vízie na zisk bodov pre Mondays Vikings rozplynuli. 

Zostrih zo zápasu si môžete pozrieť na tomto odkaze

V súboji medzi Otamany a Tomik sme videli opatrný úvod. Oba celky si na ihrisko malých rozmerov s umelou trávou zvykali. Vrece s gólmi sa roztrhlo v 13. minúte, keď presne mieril V. Vilchinskiy. V ostávajúcich minútach prvého polčasu nadviazali Otamany na strelený gól a poistku zariadili ďalšími dvoma. Tím Otamany sa v zvyšku zápasu dokázal presadiť ešte osem krát a svoje premiérové pôsobenie v KNL tak odštartoval víťazne. 

Zostrih zo zápasu si môžete pozrieť na tomto odkaze

Súčasne sa odohrali aj posledné dva zápasy druhej ligy. IZO 4 si sily zmeralo s AFC Mier a Fanatic privítal Iron Club. Oba zápasy sa skončili s takmer identickým skóre. IZO 4 prekvapivo podľahol AFC Mieru 2:8. Spojitosť však môžeme nájsť v uplynulej sezóne. Aj vlani totiž IZO 4 nevyšiel štart do sezóny, no následne svoj výkon vygradoval a ovládol tabuľku O Umiestnenie. V zápase Fanatic vs Iron Club bolo prakticky rozhodnuté už v prvom polčase. Iron Club nastrieľal svojmu súperovi päť gólov, pričom inkasoval iba jeden. Tento náskok si Iron Club udržal aj v druhom dejstve a poráža Fanatic 8:3.

Zostrih zo zápasu IZO 4 vs AFC MIER nájdete na tomto odkaze

Zostrih zo zápasu Fanatic vs Iron Club nájdete na tomto odkaze


Výsledky zápasov 2. ligy

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 3 28:9 9
2. VAK Vakatanka 3 19:6 9
3. HBŽ HBŽK 3 19:10 9
4. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
5. TRN Turkon 2 14:8 3
6. BEA BEATHLETE FC 3 8:9 3
7. HOF Hofex 3 13:21 3
8. VSL VSL 3 6:16 3
9. FEY Feyenoord 3 8:19 0
10. PRM Promet Trans 3 6:36 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 8 Gólov
2. HBŽ Dominik Sitar 7 Gólov
3. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
4. ASG Richard Behún 6 Gólov
5. RIS Peter Blaško 5 Gólov
6. RIS Jakub Špišák 5 Gólov
7. TRN František Pavúk 5 Gólov