|
Alexander Dufala

Review | Kocky sú hodené, Feyenoord najdôležitejší zápas nezvládol

KOŠ

Dvojmesačné pasovačky o to, kto sa predstaví vo finálnom štádiu súťaže je minulosťou. Na rad prichádza vyraďovacia časť v podobe semifinále a finále. Kto sa tam prebojoval rozlúskli zápasy piateho kola nadstavby. Poďme sa na tieto zápasy pozrieť.

FINAL 6


Bez debát najdôležitejší zápas sa odohral medzi HB Žlčové kamene a Feyenoord. HB hral o priamy postup do semifinále z tretieho miesta. Naopak Feyenoordu šlo o krk, nakoľko mal v tabuľke tri body a zaostával tak za Hofexom a HB. Relevantnosť tohto zápasu si uvedomovali oba celky. Bol to však HB, ktorý využil laxný prístup Feyenoordu v úvodných minútach. Už v prvej minúte išli Žlčové kamene do vedenia po kurióznom vlastnom góle. Ďalšie dva gólové kúsky uštedril HB svojmu súperovi v 17. a 18. minúte. Omráčený Feyenoord musel v 36. minúte doháňať už päť gólové manko. Čo sa zdalo byť ako nesplniteľné sa stávalo skutočnosťou. Šesť minút stačilo Feyenoordu na to, aby sa dostal na rozdiel jedného gólu. Nakoniec sa však dokonalý obrat v zápase nekonal a poistný gól zariadil v 50. minúte S. Ondira. Feyenoord sa tak po spanilej jazde v prvom ročníku košickej novej ligy malého futbalu 5+1 umiestnil na piatom mieste. 

Zostrih zo zápasu si môžete pozrieť na tomto odkaze

Nasledoval duel medzi Hofexom a Vakatankou. Inými slovami predčasné semifinále. Takto by sme mohli nazvať tento zápas v ktorom bolo jasné, že Hofex skončí v skupine FINAL 6 na štvrtej priečke a Vakatanka ostane na jej čele. Generálka pred semifinále bola jednostrannou záležitosťou. Vakatanka kontrolovala zápas od prvých minút. Hofex sa zmohol v zápase iba na dva góly. Po presvedčivom víťazstve sa tak z výhry raduje Vakatanka. 

Zostrih zo zápasu si môžete pozrieť na tomto odkaze

TJ Malá Ida sa v poslednom zápase vzdala bez boja. Rising Prospects získal tri body po kontumácii súpera.


Výsledky zápasov 5. kola nadstavby FINAL 6


O Umiestnenie


Posledná skúška pre IZO 4 v podobe Promet Trans. IZO 4 by v prípade výhry obsadil prvé miesto skupiny O Umiestnenie a celkovo by tak skončil na siedmej priečke. Odhodlanie tento cieľ splniť ukázalo IZO v piatej minúte. Taktická vyspelosť IZO 4 nedovolila Promet Transu v prvom dejstve skórovať. Zmena strán ale Promet Transu prospela a za necelých 60 sekúnd dokázal vyrovnať. Sila IZO 4 sa ukázala naplno v 33. minúte. Do vedenia svoj tím znovu poslal najlepší strelec IZO 4 J. Kačmarik. Jeho stopy nasledovali aj P. Majný a M. Marinčák. IZO 4 v poslednom kole vytasil na svojho súpera hneď šesť es, ktorými si zabezpečil prvenstvo v skupine O Umiestnenie. Pre IZO 4 išlo zároveň v rámci strelených gólov o druhý najúspešnejší duel v sezóne. Viac gólov nastrieľali iba VB FC (7).

Zostrih zo zápasu si môžete pozrieť na tomto odkaze

Mondays Vikings vyzval VSL. Išlo o vyrovnaný duel v ktorom padlo iba päť gólov. V prvom polčase sa do listiny strelcov zapísal iba M. Pajtas z tímu VSL. V druhom dejstve sa oba tímy presadili dva krát a Mondays Vikings si tak odnáša najtesnejšiu prehru. VSL síce bodovo dorovnal IZO 4, no vzájomný zápas z prvého kola rozhodol v prospech IZO 4. Treba konštatovať, že Mondays Vikings predviedol v druhej fáze súťaže dobré výkony. V posledných dvoch vystúpeniach tomuto celku ušli body o jeden gól. Ako posledný sa na trávnik postavili AFC Mier - FC Zdoba a VB FC. Tento zápas bol poslednou možnosťou na zisk prvých bodov VB FC v sezóne. Prvých 25 minút dokázal VB FC vracať gólové údery svojmu súperovi. Strany sa menili za stavu 3:2. Strata koncentrácie však prišla v druhom dejstve. VB FC sa už nepresadil. Ich súper si víťazstvo poistil ďalšími štyrmi zásahmi. AFC Mier sa však to TOP 3 skupiny nezmestil. 

Zostrih zo zápasu Mondays Vikings vs VSL si môžete pozrieť na tomto odkaze

Zostrih zo zápasu AFC Mier - FC Zdoba vs VB FC si môžete pozrieť na tomto odkaze


Výsledky zápasov 5. kola nadstavby O Umiestnenie


submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. VAK Vakatanka 4 27:11 12
2. RIS R prospects 3 28:9 9
3. HBŽ HBŽK 3 19:10 9
4. BEA BEATHLETE FC 4 12:11 6
5. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
6. HOF Hofex 4 18:29 3
7. TRN Turkon 3 16:12 3
8. PRM Promet Trans 4 12:39 3
9. VSL VSL 4 9:22 3
10. FEY Feyenoord 3 8:19 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 8 Gólov
2. HBŽ Dominik Sitar 7 Gólov
3. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
4. HOF Marko Seman 7 Gólov
5. ASG Richard Behún 6 Gólov
6. VAK Adam Kuľha 6 Gólov
7. TRN František Pavúk 5 Gólov