|
Alexander Dufala

Review | Dve miesta v semifinále sú už vypredané, IZO 4 stratil náskok

KOŠ

Predposledné kolo nadstavby malo pre niektoré tímy cenu zlata. V skupine FINAL 6 si na posledné dve postupové priečky brúsia nože tri tímy. Ako dopadli zápasy štvrtého kola nadstavbovej časti? To sa dozviete v tomto článku.

FINAL 6


Začínalo sa nezvyčajne duelom o 19:10 medzi Hofex a Rising Prospects. Vyrovnaný duel sa v tomto prípade nekonal. Rising Prospects sa do svojho súpera pustil od prvých minút stretnutia. V prvom dejstve poslal loptu do brány oponenta štyri krát. Druhý polčas napísal takmer rovnaký príbeh a Rising Prospects tak pohodlne zdolal Hofex. Rising Prospects si touto výhrou poistil druhé postupové miesto a v semifinále sa stretnú s jedným z trojice HB Žlčové kamene/Hofex/Feyenoord. Skrátený program FINAL 6 doplnil stret medzi Feyenoordom a Vakatankou. Novinkou nie je, že Vakatanka sa v semifinále naisto predstaví. Triumfom nad Feyenoordom by si však poistila prvé a teda najlepšie možné miesto pred vyraďovacou fázou. Atraktívnosť tohto stretnutia bola predpovedaná už v predošlom článku. Tímy sa ostreľovali ostrými nábojmi a v prvom polčase sme videli 10 gólov. Feyenoord sa v zápase dostal dva krát do vedenia. Vakatanka však znova demonštrovala svoje majstrovstvo a v záverečných siedmych minútach skórovala štyri krát. Forma Vakatanky vo FINAL 6 ostáva nepoškvrnená a právom sa tak tento košický gigant predvedie v semifinále. 

Zostrih zo zápasu Hofex vs Rising Prospects si môžete pozrieť na tomto odkaze

Zostrih zo zápasu Feyenoord vs Vakatanka si môžete pozrieť na tomto odkaze

Zápas medzi HB Žlčové kamene a TJ Malá Ida sa skončil kontumáciou v prospech HB


O Umiestnenie


Na úvod sa proti sebe postavili VB FC a VSL. Po oduševnenom výkone VB FC v predošlom kole boli všetci plný očakávaní, či sa tomuto celku podarí podať podobný výkon aj v tomto stretnutí. Opak bol pravdou a VB FC inkasovalo v prvom polčase päť krát. Obrázky z predošlých kôl sa opakovali počas celého zápasu. Nedostatok kreativity, dôraznosti v koncovke a nevládnosť v obrane. Tieto vlastnosti sprevádzali VB FC aj v tomto dueli. VSL si tak pripisuje tretiu výhru v rade a bodovo drží krok s dvojicou IZO 4 a Promet Trans. Nasledoval zápas medzi Promet Trans a Mondays Vikings. Progres u Vikingov je viditeľný. Po nevydarenej základnej časti kde inkasovali v piatich zápasoch až 46 gólov, prišlo v zápasoch O Umiestnenie v obrane ukľudnenie. Po odohratí štvorzápasovej porcie duelov vyberal Mondays Vikings zo svojej brány loptu iba 13 krát, čo je takmer štvornásobne menej ako v prvej fáze. V zápase proti Promet Trans držali Vikingovia so svojim súperom krok. Dva krát sme videli na tabuli nerozhodný stav. Ešte v 48. minúte by sa body delili. Hrdinom Promet Transu sa stal dve minúty pred záverečným hvizdom R. Kalinka. Po tesnom a vyrovnanom dueli sa Promet Trans dostáva do čela skupiny. 

Zostrih zo zápasu VB FC vs VSL si môžete pozrieť na tomto odkaze

Zostrih zo zápasu Promet Trans vs Mondays Vikings si môžete pozrieť na tomto odkaze

Posledný zápas patril tímom AFC Mier - FC Zdoba a IZO 4. Neporazený celok IZO 4 vyzeral vo fáze O Umiestnenie solídne. Ich obrana spôsobovala na tvárach ich súperov vrásky. Prelomiť sa to podarilo celku AFC. Moment prekvapenia dokázal AFC využiť už v druhej minúte. Dva góly pridal v prvom polčase aj najlepší strelec skupiny O Umiestnenie Michal Slávik. Druhý polčas sa niesol v znamení udržiavania dvojgólového vedenia tímu AFC Mier. IZO 4 sa dokázal dostať na rozdiel jediného gólu v 37. minúte. Vyrovnanie mohlo prísť v 48. minúte, keď bol odpískaný pokutový kop. Exekútor však túto štandardnú situáciu nepremenil a AFC Mier - FC Zdoba tak uštedril celku IZO 4 prvú prehru. 

Zostrih zo zápasu AFC Mier - FC Zdoba vs IZO 4 si môžete pozrieť na tomto odkaze

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. VAK Vakatanka 4 27:11 12
2. RIS R prospects 3 28:9 9
3. HBŽ HBŽK 3 19:10 9
4. BEA BEATHLETE FC 4 12:11 6
5. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
6. HOF Hofex 4 18:29 3
7. TRN Turkon 3 16:12 3
8. PRM Promet Trans 4 12:39 3
9. VSL VSL 4 9:22 3
10. FEY Feyenoord 3 8:19 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 8 Gólov
2. HOF Marko Seman 7 Gólov
3. HBŽ Dominik Sitar 7 Gólov
4. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
5. VAK Adam Kuľha 6 Gólov
6. ASG Richard Behún 6 Gólov
7. RIS Peter Blaško 5 Gólov