|
Alexander Dufala

Preview | Spoznáme túto stredu ďalších postupujúcich?

KOŠ

Ostáva odohrať posledné dva zápasy. Situácia v tabuľke FINAL 6 je ale stále nepriehľadná. K transparentnosti nám však môžu pomôcť zápasy štvrtého kola nadstavbovej časti. Poďme sa na to pozrieť.

FINAL 6


Zaujímavý otvárací duel zabezpečia HB Žlčové kamene a TJ Malá Ida. Malá Ida zažila od začiatku súťaže vzostup a následné aj pád. Momentálne sa nachádzajú vo fáze voľného pádu vo forme nulového zisku bodov vo FINAL 6. Celok, ktorý dokázal v základnej časti konkurovať tým najlepším a mal druhý najlepší útok sa momentálne topí v búrlivých vodách skupiny. Ich súper HB Žlčové kamene sa už vo FINAL 6 dokázal presadiť. V predošlom kole si poradili s Hofexom (5:3). Šanca na postup však Malej Ide stále neunikla. Tento zápas ale pre nich musí byť povinnou jazdou. Hofex si sily zmeria s Rising Prospects. Obidvaja aktéri majú na konte šesť bodov. Obaja v predchádzajúcom kole prehrali a obaja majú takmer na vlas rovnaké skóre. Či bude tento duel rovnako vyrovnaný na ihrisku ako je aj na papieri uvidíme krátko po siedmej hodine. 

Na záver sa môžeme tešiť na duel medzi Feyenoord a Vakatanka. Tieto celky sa dôverne poznajú z predošlej sezóny. Ich duely mali vždy špeciálny nádych a výnimka to nebude ani tentokrát. Vakatanka má o postup do semifinále postarané. Ich výkony ich vystrelili na čelo skupiny FINAL 6. Na druhej strane Feyenoord sa k prvej výhre nadýchol až v predošlom kole, keď dokázali poraziť TJ Malú Idu. Dáta z uplynulej sezóny predpovedajú skvelý zápas. Aj keď Vakatanka v dvojzápase proti Feyenoordu dva krát zvíťazila, v oboch prípadoch išlo o rozdiel jediného gólu. 


Program zápasov 4. kola nadstavbovej časti FINAL 6


O Umiestnenie


Prvý duel bude patriť tímom VB FC a VSL. Bojovný výkon v predošlom kole nemôžeme odoprieť ani jednému z týchto manšaftov. Rezultát bol ale odlišný. VSL si v treťom kole pripísal tri body za výhru 5:3, aj keď prvý polčas proti Promet Transu prehral. Naopak VB FC predviedol trúfalý výkon proti lídrovi IZO 4, no na body to aj tak nestačilo (6:7). Zažal VB FC v predošlom kole iskru v svojej hre a podarí sa im prvý krát v sezóne poraziť svojho súpera? Nasledovať bude stret medzi Promet Trans a Mondays Vikings. V nadstavbovej časti druhá najlepšia obrana ale zároveň druhý najhorší útok. To je vizitka Vikingov, ktorí sa v koncovke trápia. Gólový priemer je od začiatku celej súťaže u tohto družstva na úrovni dvoch zásahov na zápas. Najväčšiu výhru si odniesli v prvom kole nadstavby proti VB FC, ktorému nastrieľali sedem gólov. Tieto celky si sily zmerali v štvrtom kole základnej časti. Výhru si vtedy odniesol Promet Trans (5:1). Bude odveta patriť Vikingom?

Ako posledný je na programe zápas medzi AFC Mier - FC Zdoba a IZO 4. Vedúci celok sa postaví tvárou v tvár štvrtému AFC Mier - FC Zdoba. Kolísavá krivka výkonnosti v zápase trápila AFC Mier v prvých dvoch dueloch skupiny O Umiestnenie. Tomuto problému však dali zbohom v predošlom kole proti Mondays Vikings, čo znamenalo prvý bodový zápis v druhej fáze súťaže. IZO 4 sa naopak ešte o body nenechal obrať. V predošlom kole sa však potrápil s posledným VB FC. Nájde AFC Mier prasklinu v pevnom brnení IZO 4?


Program zápasov 4. kola nadstavbovej časti O Umiestnenie

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. VAK Vakatanka 4 27:11 12
2. RIS R prospects 3 28:9 9
3. HBŽ HBŽK 3 19:10 9
4. BEA BEATHLETE FC 4 12:11 6
5. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
6. HOF Hofex 4 18:29 3
7. TRN Turkon 3 16:12 3
8. PRM Promet Trans 4 12:39 3
9. VSL VSL 4 9:22 3
10. FEY Feyenoord 3 8:19 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 8 Gólov
2. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
3. HOF Marko Seman 7 Gólov
4. HBŽ Dominik Sitar 7 Gólov
5. VAK Adam Kuľha 6 Gólov
6. ASG Richard Behún 6 Gólov
7. RIS Peter Blaško 5 Gólov