|
Alexander Dufala

Preview | Rozmútia najbližšie zápasy postupové vody FINAL 6?

KOŠ

S príchodom tretieho kola nadstavbovej časti sa nám ponúka aj otázka postavenia tímov v jednotlivých skupinách. Do konca druhej fázy ostáva odohrať tri zápasy. Tímy si brúsia zuby na každý jeden bod. Poďme sa pozrieť na najbližšie duely.

FINAL 6


Na trávnik sa v úvode hracieho kola postaví TJ Malá Ida a Feyenoord. Ani jeden z týchto tímov sa zatiaľ nedokázal v nadstavbe bodovo presadiť. TJ Malá Ida prehrala v prvom kole s Vakatankou a následne aj tesne s Hofexom. Feyenoordu sa ofenzívne rodeo nepodarilo preniesť zo základnej časti a po dvoch zápasoch má na konte päť strelených gólov. Stratenú formu sa tak oba celky budú snažiť nájsť práve v tomto zápase, v ktorom je zisk troch bodov nevyhnutnosťou. Nasledovať bude zápas medzi Hofex a HB Žlčové kamene. Hofex v prvých dvoch zápasoch príjemne prekvapil a postaral sa o cenné skalpy Feyenoordu a TJ Malej Idy. Pravý opak zažíva tím HB. Víťaznú radosť nepocítil tento celok už štyri zápasy. V ich poslednom vystúpení navyše podľahli Vakatanke dvojciferným rozdielom. Podarí sa Žlčovým kameňom naskočiť na rozbehnutý vlak a dotiahnuť sa tak na vedúcu trojku skupiny FINAL 6?

Na záver si pozrieme stretnutie dvoch gigantov Rising Prospects a Vakatanka. Obaja majú v tejto sezóne na konte jedinú prehru zo siedmych odohratých zápasov. Kvalita kádru je u oboch účastníkov vysoká a môžeme tak očakávať malý futbal na veľmi vysokej úrovni. Kto utrpí druhú porážku v sezóne?


Program zápasov 3. kola nadstavbovej časti FINAL 6


O Umiestnenie


Ako prvý na nás čaká duel medzi IZO 4 a VB FC. Konzistentnosť našiel tím IZO 4 v skupine O Umiestnenie. Z dvoch zápasov si odniesol šesť bodov za zhodné výhry nad VSL a Mondays Vikings (3:1). Ich najbližší súper sa stále nezbavil stigmy nevýherného tímu. Zo siedmych zápasov VB FC nedokázal bodovať ani raz a navyše strelil iba 10 gólov. Dočká sa VB FC troch bodov práve v tomto zápase? O 19:10 bude štartovať zápas medzi VSL a Promet Trans. Po nepresvedčivých výkonoch Promet Transu v základnej skupine prišlo znovuzrodenie vo fáze druhej. Promet Trans najprv otočil nepriaznivé skóre proti AFC Mier - FC Zdoba a následne si hladko poradil aj s VB FC. Ich výsledková fazóna ich dostala až na priebežné prvé miesto. Ich náprotivok VSL síce v prvom kole nadstavby podľahol celku IZO 4, no následne sa dostali naspäť na víťaznú vlnu po výhre nad AFC Mier - FC Zdoba (8:5).

Sily si ako poslední zmerajú Mondays Vikings a AFC Mier - FC Zdoba. Aj napriek dvom prehratým duelom má AFC Mier na čom stavať. Tento celok má totiž extraordinárne prvé dejstvá. V skupine o umiestnenie nemuseli ešte ani raz doháňať manko z prvého polčasu. Slabinou je ale druhý polčas, v ktorom si už nechali dva krát vyfúknuť výhru. Poučil sa AFC Mier - FC Zdoba z týchto lekcií a pripíše si tri body?


Program zápasov 3. kola nadstavbovej časti O Umiestnenie


submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. VAK Vakatanka 4 27:11 12
2. RIS R prospects 3 28:9 9
3. HBŽ HBŽK 3 19:10 9
4. BEA BEATHLETE FC 4 12:11 6
5. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
6. HOF Hofex 4 18:29 3
7. TRN Turkon 3 16:12 3
8. PRM Promet Trans 4 12:39 3
9. VSL VSL 4 9:22 3
10. FEY Feyenoord 3 8:19 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 8 Gólov
2. HOF Marko Seman 7 Gólov
3. HBŽ Dominik Sitar 7 Gólov
4. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
5. VAK Adam Kuľha 6 Gólov
6. ASG Richard Behún 6 Gólov
7. RIS Peter Blaško 5 Gólov