|
Alexander Dufala

Review | Nadstavba je v plnom prúde, FINAL 6 je zatiaľ jednoznačnou záležitosťou troch tímov

KOŠ

Za nami je druhé kolo nadstavbovej časti. Odvetné zápasy nepadli pre porazených na úrodnú pôdu ani tentokrát. Situácia v skupine FINAL 6, v ktorej sa hrá o miestenku v bojoch o celkového víťaza je zatiaľ v réžii troch tímov. V tabuľka O Umiestnenie je všetko otvorené. Poďme sa pozrieť, kto bol úspešný v druhom kole nadstavby.

FINAL 6


Sily si ako prví zmerali TJ Malá Ida a Hofex. Malá Ida potrebovala v tomto zápase odčiniť tesnú prehru z minulého týždňa proti Vakatanke. Spočiatku sa im v zápase darilo. V prvom dejstve si vypracovali náskok dvoch gólov a vyzeralo to, že zvolili dobrú stratégiu. S výmenou strán ale prišiel aj obrat v zápase. Rovnako ako v prvom kole proti Vakatanke aj v tomto sme boli svedkami slabého druhého polčasu zo strany Malej Idy. Ich súper sa dostal na koňa hneď v úvode druhého dejstva. Malá Ida si tak nepostrážila vedenie dvoch gólov a prehráva s Hofexom rozdielom najtesnejším. 

Zostrih z tohto stretnutia si môžete pozrieť na tomto odkaze

Ako druhý bol na programe duel medzi Rising Prospects a Feyenoord. Prospektom sa tohto súpera už podarilo poraziť v štvrtom kole základnej časti. Išlo vtedy o zápas, ktorý mal rozhodnúť o tom, kto sa dostane na výslnie skupiny B. Ešte väčšiu váhu ale prikladali celky tomuto stretnutiu. Feyenoord sa potreboval dostať na víťazné vlny, nakoľko v predošlom dueli podľahol Hofexu. Ani v tomto zápase sa však Feyenoordu nepodarilo pripísať si prvé body do tabuľky FINAL 6 a strácajú tak na veľkú trojku už šesť bodov. 

Zostrih z tohto stretnutia si môžete pozrieť na tomto odkaze

Na záver sme mali možnosť pozrieť sa na stret Vakatanky a HB Žlčové kamene. Aj v tomto prípade išlo o odvetu zo štvrtého kola. Vakatanka vtedy dokázala poraziť HB 7:4. Tentokrát však Vakatanka na ihrisku dominovala. Sebavedomím dojmom pôsobila od úvodného hvizdu. Po prvom polčase síce svietil na ukazovateli skóre stav 3:0, no gólostroj Vakatanky sa rozbehol v druhom dejstve. Deväť gólov do siete HB znamenalo jednoznačnú výhru a Vakatanka si tak zasadla na trón FINAL 6.

Zostrih z tohto stretnutia si môžete pozrieť na tomto odkaze


O Umiestnenie


AFC Mier - FC Zdoba znova podcenil súpera v druhom polčase. Tentokrát stáli proti celku VSL, ktorému už raz podľahol. AFC Mier postihol rovnaký osud ako v predošlom zápase proti Promet Trans. Pohodlný náskok vytvorený v prvom polčase zmazal ich súper VSL sériou šiestich gólov. AFC Mier - FC Zdoba sa tak po dvoch nešťastných zápasoch nachádza na predposlednom mieste a spolu s VB FC majú na konte nula bodov. 

Zostrih z tohto stretnutia si môžete pozrieť na tomto odkaze

Zápas ako cez kopirák. V druhom stretnutí sa proti sebe postavili IZO 4 a Mondays Vikings. Ich prvý vzájomný zápas sa skončil v prospech IZO 4 (4:1). Podobný scenár sa opakoval aj tentokrát. IZO 4 viedol po polčase rozdielom dvoch gólov a skvelou defenzívou privádzali Vikingov do frustrácie. Vikingom sa podarilo upraviť skóre zápasu na konečných 3:1 až v 47. minúte.

Zostrih z tohto stretnutia si môžete pozrieť na tomto odkaze 

Ako posledný sme videli súboj medzi VB FC a Promet Trans. Prvá výhra v sezóne neprišla pre tím VB FC ani v tomto zápase. Promet Trans uštedril svojmu súperovi rovnakú porciu gólov v prvom aj druhom polčase a zaslúžene sa tak dostal na prvú priečku v tabuľke O Umiestnenie. Ofenzívna dysfunkcia tímu VB FC sa tak prejavila aj v tomto stretnutí, keď tento celok nedokázal streliť ani jeden gól a po dvoch kolách nadstavby majú na svojom konte jediný presný zásah. 

Zostrih z tohto stretnutia si môžete pozrieť na tomto odkaze

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. VAK Vakatanka 4 27:11 12
2. RIS R prospects 3 28:9 9
3. HBŽ HBŽK 3 19:10 9
4. BEA BEATHLETE FC 4 12:11 6
5. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
6. HOF Hofex 4 18:29 3
7. TRN Turkon 3 16:12 3
8. PRM Promet Trans 4 12:39 3
9. VSL VSL 4 9:22 3
10. FEY Feyenoord 3 8:19 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 8 Gólov
2. HOF Marko Seman 7 Gólov
3. HBŽ Dominik Sitar 7 Gólov
4. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
5. VAK Adam Kuľha 6 Gólov
6. ASG Richard Behún 6 Gólov
7. RIS Jakub Špišák 5 Gólov