|
Alexander Dufala

Review | V divokej skupine A sa situácia zamotáva, súboj o prvenstvo ovládol Feyenoord

KOŠ

Boli sme svedkami už tretieho kola Košickej novej ligy v malom futbale. Videli sme ako padali rekordy, ako si nováčik pripísal prvé tri body ale najmä skvelý malý futbal.

Skupina A


Skupinu A odštartoval duel medzi VSL a HB Žlčové kamene. VSL si preniesol dravosť a odhodlanie vyhrať z predošlého zápasu aj do tretieho kola. Úvod stretnutia im vyšiel náramne. Rozhodca ani poriadne nestihol fúknuť do píšťalky a VSL viedlo 1:0. Následne však HB svojou kvalitou prevyšoval súpera a do polčasu stav zápasu otočil vo svoj prospech. VSL sa v druhom polčase dočkal vyrovnania. HB ale znova naštartoval motory a tromi gólmi si zaistili tretiu výhru v rade. 

Highlighty zo zápasu si môžete pozrieť na tomto odkaze


Ako ďalší sme videli súboj VB FC proti AFC Mier - FC Zdoba. Už od začiatku stretnutia sme mohli tušiť, že tento zápas bude na góly bohatý. V prvom polčase sme videli prestrelku ako z akčného trháku. Na konci prvého polčasu svietil na ukazovateli skóre stav 3:4. V druhom polčase to už ale bola jednostranná záležitosť. AFC Mier prestrieľal svojho súpera pomerom 1:8 a pripisuje si prvé body. V tomto zápase zároveň dvaja strelci prekonali doterajší rekord S. Ondiru a F. Martona v počte strelených gólov za zápas. Reč je o M. Slávikovi a T. Ilykovi, ktorí sa postarali o výhru svojho tímu piatimi kúskami. 


Tím Vakatanky prehral kontumačne proti celku Hofex.


Skupina B


Mondays Vikings sa v treťom kole postavil proti IZO 4. Skóre otvoril hneď v prvých 60 sekundách J. Kačmarik. Jeho kolegovia pridali ďalšie dva góly v 10. a 11. minúte a Vikingovia tak strácali na svojho súpera už tri góly. Po rýchlom a dobre zahratom vhadzovaní sa tímu Mondays Vikings predsa len podarilo v prvom polčase streliť gól. Jeho autorom bol M. Korub. Vikingovia ale momentum nezachytili a gól sa im už streliť nepodarilo. IZO 4 sa tak raduje z výhry a môžu stále pomýšľať na umiestnenie v TOP 3 skupiny B.

Highlighty zo zápasu si môžete pozrieť na tomto odkaze


Zápas o prvé miesto v skupine B medzi Feyenoordom a TJ Malou Idou patril Holanďanom. Očakával sa vyrovnaný duel s množstvom gólov. Druhá podmienka bola splnená, no o to sa postaral hlavne Feyenoord. Ten ukazuje od prvého kola, že v prebiehajúcom ročníku ma najvyššie ambície. Po víťazstvách nad IZO 4 a Promet Trans si tak Feyenoord odnáša ďalší cenný skalp a posúva sa na prvé miesto skupiny.

Highlighty zo zápasu si môžete pozrieť na tomto odkaze


V poslednom zápase si sily zmeral Promet Trans a Rising Prospects. Promet Trans bojoval v tomto zápase o prvý bodový zápis, naopak Rising Prospects o tretiu výhru po sebe. Prospekty svojho súpera trápili skvelou kombinačnou hrou. Do siete však loptu dopravili v prvom dejstve iba dva krát a všetko tak bolo ešte otvorené. Promet Trans však dokázal obranu súpera nachytať iba v jednom prípade a aj z tohto zápasu tak odchádza bez bodu. 

Highlighty zo zápasu si môžete pozrieť na tomto odkaze


Fotogaléria tretie kolo sezóny 2023/2024

Fotogaléria tretie kolo sezóny 2023/2024 (Foto: Alexander Dufala)

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 3 28:9 9
2. VAK Vakatanka 3 19:6 9
3. HBŽ HBŽK 3 19:10 9
4. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
5. TRN Turkon 2 14:8 3
6. BEA BEATHLETE FC 3 8:9 3
7. HOF Hofex 3 13:21 3
8. VSL VSL 3 6:16 3
9. FEY Feyenoord 3 8:19 0
10. PRM Promet Trans 3 6:36 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 8 Gólov
2. HBŽ Dominik Sitar 7 Gólov
3. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
4. ASG Richard Behún 6 Gólov
5. TRN František Pavúk 5 Gólov
6. RIS Peter Blaško 5 Gólov
7. RIS Jakub Špišák 5 Gólov