|
Alexander Dufala

Preview | Ďalšie kolo a ďalšia možnosť priblížiť sa k vyraďovacej fáze

KOŠ

Príchod tretieho kola zároveň znamená, že sa základná časť prehupne do druhej polovice. Všetky tímy ešte majú šancu predrať sa do TOP 6 a súperiť tak s najlepšími z najlepších. Postupová kalkulačka je však neúprosná a preto sú zápasy tretieho kola veľmi dôležité. Poďme sa na to spolu pozrieť.

Skupina A


Ako prví sa proti sebe postavia VSL a HB Žlčové kamene. VSL si prvú výhru pripísal v minulom kole proti Hofexu a v tabuľke im patrí tretie miesto. Žlčové kamene ešte premožiteľa nenašlo a so ziskom šiestich bodov aktuálne kraľujú skupine A. Tvrdým orieškom môže byť pre tím VSL útok Žlčových kameňov. Skvelú ofenzívu a efektivitu ukazuje HB od prvého kola. Strelené góly v počte 20 v dvoch súťažných kolách túto skutočnosť iba potvrdzujú. Postaví VSL dostatočne tvrdú obrannú stenu, ktorá dokáže zastaviť aj osemgólového S. Ondiru?

V poradí druhý je na programe zápas medzi Vakatankou a Hofex. Nie je prekvapením, že Vakatanka je zatiaľ v skupine neporazená. Majster predošlej sezóny si dokázal poradiť s dvojicou nováčikov VSL a AFC Mier - FC Zdoba a z oboch skupín u nich rezonuje najmä počet inkasovaných gólov. Tie dostala Vakatanka iba dva a právom ich tak môžeme označiť ako najlepšie brániaci tím. Vakatanka a Hofex si sily zmerali už v minulej sezóne. V prvom zápase to bola gólová kanonáda v podaní Vakatanky (13:1), v tom druhom zase tesné víťazstvo maestra (3:2).

O posledné stretnutie sa postará VB FC a AFC Mier - FC Zdoba. Oba tímy sa zatiaľ nedokázali bodovo presadiť. VB FC najprv podľahol Hofexu a následne aj HB Žlčovým kameňom. AFC Mier zdvíhal bielu zástavku proti HB a Vakatanke. Tieto tímy čakajú ako jediné na prvé body v skupine A. Kto si ich nakoniec pripíše?


Program zápasov tretieho kola skupiny A


Skupina B


Stret medzi Mondays Vikings a IZO 4 odštartuje tretie kolo skupiny B. Po dvoch nezdaroch Mondays Vikings a IZO 4 prichádza kritický zápas, ktorý rozhodne o tom, kto ešte bude mať možnosť zahrať si o prvé tri priečky. Trojica Feyenoord, TJ Malá Ida a Rising Prospects majú v skupine B po šesť bodov, zatiaľ čo IZO 4, Promet Trans a Mondays Vikings na konte nulu. 

Krátko po siedmej hodine budeme mať možnosť sledovať duel o prvú priečku skupiny B. Feyenoord sa postaví zoči voči TJ Malej Ide. Tuhé boje budú prebiehať jak v útoku tak aj v obrane. V tabuľke strelcov máme totiž v prvej desiatke až osem zástupcov týchto dvoch celkov. Kto tento boj vyhrá?

Ako posledný je na programe súboj medzi Promet Trans a Rising Prospects. V tomto zápase potrebuje Promet Trans zbierať body. Výhra by totiž živila šance na postup do TOP 6. Rising Prospects sa síce v minulom kole potrápil s IZO 4, keď rozhodoval jediný gól, no triumf v tomto zápase by znamenal postup do vyraďovacej fázy.


Program zápasov tretieho kola skupiny B

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 3 28:9 9
2. VAK Vakatanka 3 19:6 9
3. HBŽ HBŽK 3 19:10 9
4. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
5. TRN Turkon 2 14:8 3
6. BEA BEATHLETE FC 3 8:9 3
7. HOF Hofex 3 13:21 3
8. VSL VSL 3 6:16 3
9. FEY Feyenoord 3 8:19 0
10. PRM Promet Trans 3 6:36 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 8 Gólov
2. HBŽ Dominik Sitar 7 Gólov
3. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
4. ASG Richard Behún 6 Gólov
5. RIS Peter Blaško 5 Gólov
6. RIS Jakub Špišák 5 Gólov
7. TRN František Pavúk 5 Gólov