|
Alexander Dufala

Preview | Kto si v druhom kole napraví chuť?

KOŠ

Čaká nás ďalšie, v poradí druhé súťažné kolo košickej novej ligy v malom futbale. Táto streda ale bude o niečo špeciálnejšia. Proti sebe totiž uvidíme celky, ktoré si z prvého kola odniesli všetky tri body a tímy, ktoré sa naopak súperom museli pokloniť.

Skupina A


Krátko po šiestej hodine popoludní odštartuje zápas medzi HB Žlčové kamene a VB FC. Kameňom patrí v tabuľke priebežné druhé miesto. V predošlom kole si poradili s AFC Mier - FC Zdoba 8:3 a rozdielom jedného gólu tak zaostávajú za vedúcou Vakatankou. Mužstvo VB FC sa v prvom kole nedarilo. Hofexu dokázali streliť iba jeden gól, pričom ich súper Hofex sa radoval päť krát. K dispozícii máme aj minulo ročné dáta, ktoré hovoria jasne. Vzájomné stretnutia týchto dvoch celkov skončili raz v prospech VB FC (6:3) a raz brali výhru HB (11:5). 

Ako ďalšie uvidíme stretnutie medzi VSL a Hofex. Prvý menovaný mal na žreb smolu. V prvom kole natrafil na majstra sezóny 2022/2023 Vakatanku. Tej podľahol 8:2, čo im na sebavedomí určite nepridalo. VSL aj napriek tomu ukázal, že v lige nie sú pre parádu a predvádzali pekný futbal. Podarí sa VSL pripísať si prvé body?

Posledný je na programe v skupine A duel medzi Vakatankou a AFC Mier - FC Zdoba. AFC prvý zápas nevyšiel podľa predstáv, no odrazovým mostíkom pre tento celok môže byť počet strelených gólov proti HB Žlčové kamene. Do siete sa im podarilo loptu poslať tri krát. Potrápi AFC Mier favorizovanú Vakatanku?


Program zápasov skupina A


Skupina B


B skupina odštartuje druhé kolo duelom TJ Malá Ida proti Mondays Vikings. Malú Idu sme v predošlom kole označili za potenciálneho čierneho koňa tejto sezóny. V prvom zápase si poradil so skúseným celkom Promet trans (7:4). Ich ďalšou skúškou bude tím Mondays Vikings, ktorý v prvom kole podľahli kvalitnému Rising Prospects (1:11).

IZO 4 natrafí na Rising Prospects. Rising Prospects má spomedzi všetkých tímov oboch skupín najlepšie skóre. 11 strelených gólov je zárukou kvalitného útoku a jeden inkasovaný taktiež skvelou známkou pre obranu. Na druhej strane bude stáť IZO 4, ktorý sa v predošlom zápase taktiež dostal do dvojciferných čísel. V tomto prípade však ide o počet lôpt, ktoré museli vyťahovať zo svojej brány, nakoľko s Feyenoordom prehrali vysoko (3:10). 

O záverečný duel sa postarajú celky Promet Trans a Feyenoord. Ako už bolo vyššie spomenuté, Feyenoord nastrieľal v zápase proti IZO 4 10 gólov a ich hra pôsobila celkovo dobrým dojmom. Pri Promet trans môžeme hovoriť o dobrom dojme najmä v prvých ôsmych minútach ich prvého zápasu, keď viedli s TJ Malá Ida 2:0. Následne však od svojho herného plánu upustili a nakoniec prehrali 7:4. Ich vzájomné stretnutia z predošlej sezóny dopadli dva krát v prospech Feyenoordu (5:3, 5:4). 


Program zápasov skupina B

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 3 28:9 9
2. VAK Vakatanka 3 19:6 9
3. HBŽ HBŽK 3 19:10 9
4. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
5. TRN Turkon 2 14:8 3
6. BEA BEATHLETE FC 3 8:9 3
7. HOF Hofex 3 13:21 3
8. VSL VSL 3 6:16 3
9. FEY Feyenoord 3 8:19 0
10. PRM Promet Trans 3 6:36 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 8 Gólov
2. HBŽ Dominik Sitar 7 Gólov
3. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
4. ASG Richard Behún 6 Gólov
5. RIS Jakub Špišák 5 Gólov
6. TRN František Pavúk 5 Gólov
7. RIS Peter Blaško 5 Gólov