|
Alexander Dufala

Preview | Kamera, klapka a futbalová akcia už túto stredu

KOŠ

Zápasová bomba vybuchne na umelej tráve Janigová 2 uprostred tohto týždňa. Všetko je pripravené a 12 tímov, ktoré sa predstavia v premiérovom ročníku s formátom 5+1 v Košiciach budú bojovať o čo najlepší štart do novej sezóny.

Skupina A


V skupine A figuruje šesť družstiev medzi ktoré patrí Vakatanka, VSL, AFC Mier - FC Zdoba, HB Žlčové kamene, Hofex a VB FC. Hneď na úvod prvého hracieho kola nás v skupine A čaká zaujímavý súboj medzi novovymenovaným kráľom Košickej novej ligy v malom futbale Vakatanky a nováčikom VSL. Tím Vakatanky môžeme opísať iba superlatívmi. Predošlou sezónou prekĺzla ako horúca čepeľ maslom. Vo finále vyraďovacej časti si poradila aj s niekoľkonásobným majstrom ASGuard a právom tak získala titul najlepšieho celku. VSL vstupuje do ich vôbec prvej sezóny v malom futbale s rešpektom a nadšením. Ich tím tvorí mix hráčov, ktorí hrávali veľký aj malý futbal. Prekvapí entuziazmom naplnený VSL šampióna Vakatanku? To sa dozvieme v stredu o 18:15.

V druhom zápase si sily zmerajú AFC Mier - FC Zdoba a účastník 2. KNL z minulej sezóny HB Žlčové kamene. Z pohľadu doby pôsobenia tímu má AFC Mier oproti Žlčovým kameňom navrch. AFC Mier totiž vznikol pred 15 rokmi, zatiaľ čo HB baví malým futbalom divákov iba rok. Aj napriek tomu je HB veľmi skúsený tím, ktorému patrila v sezóne 2022/2023 druhá priečka. V poslednom dueli nastúpia Hofex a VB FC. Tieto mužstvá sa veľmi dobre poznajú ešte zo sezóny 2021/2022. Obaja sa totiž vtedy predstavili v 1.KNL. Vzájomné stretnutia vtedy ovládol Hofex (8:6, 12:4). Formát 5+1 je ale nová výzva, ktorá kartami môže zamiešať. Podarí sa VB FC konečne zdolať Hofex?


Program zápasov skupina A




Skupina B


Ďalší zápas z kategórie nováčika proti známemu manšaftu. Reč je o dueli medzi TJ Malá Ida a Promet Trans. Malú Idu všetci poznajú z veľkého futbalu, no svoje pôsobenie rozšíri tento rok aj na menšie trávniky. Vo veľkom futbale sa im momentálne darí. Po postupe zo šiestej ligy sa uchytili aj v tej piatej. Podarí sa tomuto tímu preniesť formu z veľkého ihriska na menšie a zdolať tak tradičný tím Promet Trans? Súboj dvoch legendárnych tímov s menami IZO 4 a Feyenoord. Aj takýto duel nám ponúkne prvé kolo v skupine B. IZO 4 sa síce skladá zo starších futbalistov, no o to skúsenejších. Koniec koncov, toto družstvo dokázalo viackrát vyhrať 2. KNL. Feyenoord pôsobil v minulej sezóne v najvyššej súťaži KNL. Je jedným z najstarších tímov v Košiciach a v tejto sezóne má veľké ambície. 


Prvé kolo skupiny B uzatvorí zápas medzi Monday Vikings a Rising Prospects. Nováčikovia na pôde KNL budú chcieť ukázať, že im formát 5+1 nie je cudzí. Monday Vikings spolu hrávajú už celú dekádu a tak sa o zohratosti nemusíme baviť. Na druhej strane ale stojí Rising Prospects, ktorý už systém 5+1 okúsili v rámci Niké TOP ligy v Prešove. Dravosť a bojovnosť by tomuto celku chýbať nemala. Tak kto si pripíše prvé tri body do tabuľky? Vikingovia alebo Prospekty?


Program zápasov skupina B


submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 3 28:9 9
2. VAK Vakatanka 3 19:6 9
3. HBŽ HBŽK 3 19:10 9
4. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
5. TRN Turkon 2 14:8 3
6. BEA BEATHLETE FC 3 8:9 3
7. HOF Hofex 3 13:21 3
8. VSL VSL 3 6:16 3
9. FEY Feyenoord 3 8:19 0
10. PRM Promet Trans 3 6:36 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 8 Gólov
2. HBŽ Dominik Sitar 7 Gólov
3. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
4. ASG Richard Behún 6 Gólov
5. RIS Peter Blaško 5 Gólov
6. RIS Jakub Špišák 5 Gólov
7. TRN František Pavúk 5 Gólov