|
Alexander Dufala

Druhé kolo vyraďovacej fázy | Review + FOTO: Je známa finálová dvojica

KOŠ

Semifinálová sobota je za nami a nás už tak čaká posledný krok za ukončením tejto sezóny. Tento víkend určil finálových aktérov. Poďme sa spolu pozrieť ako skončili tieto semifinálové duely. Záznamy zo zápasov môžete nájsť na stránke KNL po kliknutí na odkaz sport.video.

Vyraďovacia fáza | O titul


Jediný kat ASGuardu tentokrát nastavil svoj krk

V prvom semifinálovom dueli nastúpil Bar Linda proti ASGuardu. Ako už bolo spomínané, Bar Linda bol jediným celkom, ktorý dokázal ASGuard v základnej časti zdolať. Semifinálový zápas bol ale z úplne iného súdka. ASGuard nastúpil do zápasu bez rešpektu. Už v druhej minúte zakončil rýchly protiútok V. Turek. Bar Linda sa pokúšal stav zápasu čo najskôr vyrovnať, no obrana ASGuardu bola pozorná. Bar Linda znova kapitulovala v siedmej minúte. Akciu vtedy z bezprostrednej vzdialenosti zakončil R. Behún. Od tohto momentu sa ASGuard dostal do pohody a v zápase dominoval. V prvom dejstve sme videli ešte dva góly do siete Bar Lindy. V 18. minúte sa gólovo presadil znova V. Turek, v 20. minúte zvyšoval na 4:0 M. Sasák. V útočnej aktivite pokračoval ASGuard aj po zmene strán. Ďalšími piatimi presnými zásahmi si poistil ASGuard výhru a postupuje tak do finále play - off.

ASGuard - Bar Linda | 9:1 (4:0)

Góly: V. Turek 2x, M. Sasák 2x, Ch. Hric 2x, F. Kis, M. Gere, R. Behún - - O. Vágner

ŽK: J. Jurko - - Š. Drabík


Vakatanka sa zo štvrťfinále poučila

Druhý semifinálový súboj bol v réžii celkov Vakatanka a TL Servis. Predošlé kolo vyraďovacej fázy ukázalo väčšiu dravosť celku TL Servis. S Feyenoordom si vtedy poradili rozdielom štyroch gólov (6:2). Vakatanka bola naopak jednou nohou na kraji vypadnutia. Po veľkej dráme sa však Vakatanke podarilo zdolať Promet Trans 4:3. Vakatanka sa však z tohto nie ideálneho výkonu otrepala a do tohto zápasu nastúpila s jasným cieľom. V piatej minúte rozradostil fanúšikov Vakatanky A. Kuľha po brilantne zahratej štandardnej situácii. Skóre zápasu sa menilo v 13. minúte. Svoje individuálne zručnosti vtedy predviedol M. Kuruc. O minútu neskôr ukázala Vakatanka svoju futbalovú vyspelosť, keď rohový kop zakončil volejom A. Kuľha. Strany sa menili za stavu 3:0. Začiatok druhého dejstva patril TL Servisu. Už minútu po zmene strán trafil do čierneho O. Tkáčik a znížil tak na 1:3. Vakatanka upustila od svojho herného plánu z prvého polčasu a razom bol TL Servis na koni. Vytvorené šance sa im však premeniť nepodarilo a Vakatanka si v záverečnej desaťminútovke poistila výhru a postup do finále 1. KNL.

Vakatanka - TL Servis | 4:1 (3:0)

Góly: A. Kuľha 2x, M. Kuruc, L. Kolcun - - O. Tkáčik

ŽK: L. Kiraľ


Vyraďovacia fáza | O umiestnenie

Prvý semifinálový duel o umiestnenie skončil kontumáciou v prospech Promet Trans. Feyenoord sa na zápas nedostavil.

V druhom zápase sa proti sebe postavili Zlatolux a Hofex. Po vyrovnanom dueli vyhral výber Zlatoluxu a ďalší týždeň tak zabojuje o piate miesto s Promet Trans. 

Zlatolux - Hofex | 3:1 (2:0)

Góly: J. Takáč, L. Majoroš - - Z. Buček

ŽK: A. Pástor


Výsledky zápasov play - off o titul

Výsledky zápasov o umiestnenie 1. KNL


1. KNL | Baráž 


HB druhú prehru nedovolil

HB Žlčové kamene sa v ich druhom zápase o postup do najvyššej súťaže stretol s SK Geo. Prvoligista začal tradične lepšie. V prvom polčase viedol 3:0 a mal tak HB na lopate. V druhom dejstve sa však karta obrátila a HB sa piatimi gólmi v rade dostal do vedenia. SK Geo sa síce podarilo stav zápasu vyrovnať v 36. a 38. minúte zásluhou Š. Rusnáka a M. Šimkoviča, no zvyšok zápasu bol v moci HB. Po 14 gólovej prestrelke sa Žlčovým kameňom podarilo po prvýkrát v baráži vyhrať.

HB Žlčové kamene - SK Geo | 8:6 (0:3)

Góly: B. Hanzel 3x, S. Ondira 2x, D. Sitar 2x, R. Kolesar - - M. Šimkovič 4x, Š. Rusnák 2x


Legends na dosah 1. KNL

Dva úspešné celky z prvého kola Legends a LUX FM sa proti sebe stretli o 13:30. Dôležitosť tohto zápasu si obaja aktéri veľmi dobre uvedomovali. Videli sme pomalší štart do zápasu. Šance si vytvárali oba celky, no do brány nezapadla ani jedna. Až v 21. minúte rozvlnil ako prvý sieť T. Chripák. Zmena strán Legends prospela. Gólovú smršť Legends odštartoval v 37. a 38. minúte V. Lukáč. Jedným gólom prispel v 41. minúte aj M. Riapoš. Legends v druhom polčase doslova prestrieľal svojho soka a v baráži je tak najbližšie k postupu. 

Legends - LUX FM | 5:1 (0:1)

Góly: V. Lukáč 4x, M. Riapoš - - T. Chripák


Výsledky zápasov v baráži o 1. KNL

Fotogaléria zo semifinále vyraďovacej fázy

Fotogaléria zo semifinále vyraďovacej fázy (Foto: Alexander Dufala)

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 2 19:6 6
2. HBŽ HBŽK 2 13:7 6
3. VAK Vakatanka 2 9:4 6
4. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
5. TRN Turkon 2 14:8 3
6. BEA BEATHLETE FC 2 6:6 3
7. HOF Hofex 2 10:15 3
8. FEY Feyenoord 2 5:10 0
9. VSL VSL 2 3:14 0
10. PRM Promet Trans 2 4:26 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 8 Gólov
2. ASG Richard Behún 6 Gólov
3. HBŽ Dominik Sitar 5 Gólov
4. RIS Jakub Špišák 5 Gólov
5. TRN František Pavúk 5 Gólov
6. ASG Roman Moroziuk 4 Gólov
7. HBŽ Peter Salagovic 4 Gólov