|
Alexander Dufala

Prvé kolo vyraďovacej fázy | Review: Prekvapivé výsledky hneď na úvod

KOŠ

Prvé kolo vyraďovacej fázy je úspešne za nami. Tímy si vyskúšali jedinečnú a napínavú atmosféru tejto fázy v sobotu. Poďme sa spolu pozrieť, ako si jednotlivé tímy v štvrťfinále a baráži počínali. Pripomíname, že záznamy zo stretnutí si môžete už teraz pozrieť na stránke sport.video/szmf-ligy.

Vyraďovacia fáza | O titul


Bar Linda takticky vyškolil Hofex

V prvom štvrťfinálovom zápase sa proti sebe postavili celky Bar Linda a Hofex. Od začiatku zápasu sa pochopiteľne hralo opatrne. Ani jeden tím sa totiž nechcel rozlúčiť so sezónou už v prvom kole vyraďovacej časti. Šance pribúdali, no prvú využil až v 13. minúte D. Rohaľ, keď si Hofex nepostrážil pohyb tohto strelca. Hofex si ešte ku koncu prvého dejstva dokázal vyprodukovať šance na skórovanie, no premeniť sa im nepodarilo ani jednu. Krátko po zmene strán prišiel druhý gól do siete Hofexu. Autorom gólu bol znova D. Rohaľ. Hofexu to padlo až v 37. minúte. Skvelým nábehom sa do šance dostal Z. Buček, ktorý z podobných pozícií neváha. Tento moment Hofex naštartoval. Videli sme starý dobrý Hofex, ktorý trápil obranu súpera. V 47. minúte prišiel druhý gól tímu Hofex. Presadil sa znovu Z. Buček a dráma bola na svete. Remízový stav trval však iba minútu. V 48. minúte spečatil osud Hofexu O. Vágner.

Bar Linda - Hofex | 3:2 (1:0) 

Góly: D. Rohaľ 2x, O. Vágner - - Z. Buček 2x, 

ŽK: V. Beliš, O. Vágner - - D. Fábry, J. Fabian


Zlatolux ťažkú úlohu nezvládol

Ako druhý bol na programe duel medzi ASGuard a Zlatolux. Úvodné minúty stretnutia patrili Zlatoluxu. Po chybách v obrane sa Zlatolux dostal do sérii šancí, ktorým však chýbalo presnejšie zakončenie. Z týchto chýb sa však ASGuard rýchlo otrepal a zvýšil obrátky. V deviatej minúte sme videli prvý gól v zápase do siete Zlatoluxu. Na konci peknej akcie bol R. Behún. O minútu neskôr to bolo už 2:0. Rýchly protiútok premenil na gól F. Kis. ASGuard dominoval aj vo zvyšných minútach prvého polčasu, no gól sme už nevideli. Zlatolux znížil na rozdiel jedného gólu zo štandardnej situácie v 29. minúte. Obranu ASGuardu prestrelil J. Takáč. ASGuard si však vedenie v zápase postrážil a navyše pridal ďalšie dva góly, ktoré im zaistili vstupenku do semifinále play- off. 

ASGuard - Zlatolux | 4:1 (2:0)

Góly: F. Kis 3x, R. Behún - - J. Takáč

ŽK: F. Kis


TL Servis prekvapil jedného z favoritov

Aktérmi ďalšieho zápasu boli celky Feyenoord a TL Servis. Feyenoord si v základnej časti ustlal na treťom mieste najvyššej súťaže. TL Servisu patrila šiesta priečka. TL Servis však na túto skutočnosť neprihliadal a do zápasu vstúpili bez rešpektu. V šiestej minúte poslal TL Servis do vedenia R. Kalinka. V 14. minúte sa znovu radovali hráči TL Servisu po rohovom kope. Zo strany TL Servisu to však nebolo všetko. V prvých 25. minútach sa ešte dva krát presadil L. Kiraľ. Feyenoord sa do zápasu dostal až v 34. minúte. Rýchla výmena lopty a umiestnená strela J. Havrilu znamenala prvý gól do siete TL Servisu. Feyenoord však na otočenie výsledku zápasu sily nestačili a po prehre 2:6 končia svoju púť za ziskom trofeje majstra. 

Feyenoord - TL Servis | 2:6 (0:4)

Góly: J. Havrila 2x - - L. Kiraľ 2x, M. Knapčok, R. Kalinka

ŽK: N. Gluchman, R. Kollár


Promet Trans poriadne zatopil Vakatanke

Posledný štvrťfinálový zápas zaobstarala Vakatanka a Promet Trans. Posledné meranie síl týchto dvoch celkov skončilo vysokou výhrou Vakatanky (14:3). V tomto zápase sme sa presvedčili, aká nevyspytateľná môže vyraďovacia fáza byť. Promet hral s favoritom v prvom polčase vyrovnanú partiu. Aj keď Vakatanka v prvom polčase svojho súpera prestrieľala, v prvom polčase sme videli iba jeden gól. V 11. minúte využil chybu Promet Transu L. Kolcun. V 28. minúte zvyšoval na 2:0 najlepší strelec základnej časti P. Terpaj. Promet Trans ale zbrane neskladal. V 30. a 35. minúte vyrovnali stav zápasu G. Viszlay a P. Haluščák. Zodpovednosť na seba zobral v 40. a 41. minúte P. Terpaj, ktorý sa dvoma gólmi postaral o vedenie Vakatanky o dva góly. Promet Trans znížil v 45. minúte na 3:4 a stále tak živil postupové šance. V závere sa Prometu podarilo vytvoriť si ešte dve gólové šance, ktorým však chýbala čerešnička v podobe gólu. Promet Transu nestačil skvelý výkon a prehrávajú s Vakatankou.

Vakatanka - Promet Trans | 4:3 (1:0)

Góly: P. Terpaj 3x, L. Kolcun - - P. Haluščák, P. Dzurik, G. Viszlay

ŽK: G. Viszlay


Výsledky zápasov play - off


1. KNL | Baráž


SK Geo s raketovým štartom do zápasu

V baráži o prvú ligu sme ako prvý videli zápas medzi SK Geo a LUX FM. V druhej minúte sa zdalo, že SK Geo prevýši svojho súpera vo všetkých ohľadoch. V prvej minúte skóroval V. Vavrák, v druhej minúte sa k nemu pridal aj L. Labič. Od tohto momentu však SK Geo nepochopiteľne zo svojej hry poľavil. Do konca polčasu dokázal LUX FM nepriaznivý stav zápasu otočiť vo svoj prospech. V šiestej minúte sa za LUX FM presadil D. Ondrej, v 17. a 20. minúte pridali po góle M. Pillar a T. Chripák. V druhom polčase padali góly iba do siete SK Geo. Hattrick v 41. minúte dokonal D. Ondrej. V posledných minútach to už bola exhibícia. SK Geo mal zadné vrátka dokorán otvorené a LUX FM si tak ďalšími tromi gólmi poistil svoju výhru.

SK Geo - LUX FM | 2:8 (2:3)

Góly: V. Vavrák, L. Labič - - D. Ondrej 3x, M. Urbanec 2x, M. Pillar 2x, T. Chripák

ŽK: M. Giertl - - M. Simon, T. Chripák

ČK: M. Simon


HB si s Legends nepodaril

O posledný zápas sa postarali HB Žlčové kamene a Legends. Druhý spomínaný prišiel na tento zápas v úzkej zostave. Obranné povinnosti si HB neplnili podľa predstáv. Už v druhej minúte zasunul loptu do siete HB M. Riapoš. Žlčové kamene zradila v tomto zápase koncovka. Množstvo ich vyložených šancí stroskotalo buď na nedostatočnej razancii striel, nepresnom zakončení ale aj  nízkom dôraze. Legends išiel do druhého polčasu so štvorgólovým náskokom. Povzbudenie pre HB v podobe dvoch rýchlych gólov priniesla 28. a 29. minúta. Najprv sa obranou Legends preštrikoval S. Ondira. O minútu neskôr zakončil ukážkovú akciu M. Uveges. Vrásky na čele robil defenzíve HB najmä M. Riapoš, ktorý si v tomto zápase pripísal na svoj strelecký účet celkovo šesť gólov. Od Žlčových kameňov sme v druhom polčase videli oproti prvému dejstvu zlepšenú hru. Druhých 25 minút vyhral HB 6:5, no na zmazanie náskoku Legends z prvého polčasu to nestačilo. HB tak prekvapivo podľahlo Legends. 

HB Žlčové kamene - Legends | 7:10 (1:5)

Góly: M. Stankovič 3x, S. Ondira 3x, M. Uveges - - M. Riapoš 6x


Výsledky zápasov v baráži




submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. VAK Vakatanka 5 31:15 13
2. RIS R prospects 3 28:9 9
3. HBŽ HBŽK 4 24:17 9
4. HOF Hofex 5 24:31 6
5. BEA BEATHLETE FC 5 14:17 6
6. PRM Promet Trans 5 19:44 6
7. TRN Turkon 4 20:16 4
8. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
9. FEY Feyenoord 4 19:22 3
10. VSL VSL 5 12:33 3

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 10 Gólov
2. VAK Adam Kuľha 8 Gólov
3. HBŽ Dominik Sitar 8 Gólov
4. HOF Marko Seman 7 Gólov
5. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
6. ASG Richard Behún 6 Gólov
7. FEY Patrik Hornak 6 Gólov