|
Alexander Dufala

Preview | Deviaty hrací víkend: Posledné kolo nám spestria dôležité zápasy

KOŠ

Základná hracia časť sa blíži ku svojmu koncu. Vystrieda ju vyraďovacia fáza a my už poznáme väčšinu účastníkov. Zmena je v systéme, ktorým sa bude baráž o prvú ligu hrať. Na začiatku súťaže bolo naplánované, že deviaty a desiaty celok 1. KNL bude hrať o udržanie sa s druhým a tretím celkom 2. KNL. Nakoľko sa posledný celok najvyššej súťaže Getfitbro odhlásil, z prvej ligy uvidíme v baráži iba mužstvo SK Geo. Z druhej ligy sa do baráže zapojí druhý, tretí a štvrtý celok. Líder 2. KNL postupuje do prvej ligy priamo. Zároveň dávame do pozornosti, že túto sobotu sa bude konať fotenie všetkých mužstiev. Preto vás prosíme, aby si všetci hráči priniesli svoje dresy.

Preview 1. KNL


Posledné kolo odštartuje veľmi zaujímavý duel medzi ASGuard a Hofex. Oba celky majú skvelú formu. Hofex posledných päť zápasov vyhral a v tabuľke sa preštrikoval až na štvrtú priečku. Šancu majú stále aj na predbehnutie tretieho Feyenoordu, s ktorým si Hofex poradil v predošlom kole (9:6). Zápas proti ASGuardu ale bude zo sekcie náročnejších. V 19 zápasoch ASGuard prehral iba dva krát a raz sa o body delil. ASGuard má navyše karty vo svojich rukách. Do konca základnej časti im ostáva odohrať dva zápasy a na vedúcu Vakatanku strácajú jeden bod. Kto bude v tomto dôležitom zápase víťazný?

Ako druhý je na programe zápas medzi SK Geo a TL Servis. Istotou je, že SK Geo si zahrá baráž o udržanie sa v prvej lige, nakoľko strácajú na ôsmy Zlatolux deväť bodov. Na druhej strane TL Servis má o čo bojovať. Presnejšie o šieste miesto, ktoré by im zaistilo lepšiu východiskovú pozíciu pred fázou play - off. Vzájomný duel týchto dvoch celkov skončil v prospech TL Servisu (9:3). Pol hodinu po dvanástej proti sebe nastúpia Feyenoord a Bar Linda. Druhý spomínaný zažíva po skvelých výkonoch, ktoré ich vystrelili na tretiu priečku najvyššej súťaže mierny úpadok. V predošlom kole nezvládli zápas proti predposlednému SK Geo,  keď remizovali 3:3. V dohrávke 10. kola sa im taktiež nedarilo a podľahli Hofexu 2:8. To ich odsunulo do stredu tabuľky a v tomto zápase potrebujú pozbierať všetky tri body aby mohli pomýšľať na štvrté miesto. 

Posledný je na programe duel medzi Promet Trans a Vakatanka. Vakatanka je momentálne lídrom najvyššej súťaže so ziskom 41 bodov. Vakatanka mala v posledných dvoch kolách pauzu, nakoľko najprv vyhrali kontumačne proti Getfitbro a následne sa kontumáciou skončil aj zápas proti Zlatoluxu. Zápasová kondícia tak bola otázna. V dohrávke 10. kola však Vakatanka tento mýtus vyvrátila, keď si doslova zgustla na SK Geo (18:1). Promet Trans sa pred týmto zápasom nakopol výhrou proti Zlatoluxu (7:5). Prvé vzájomné stretnutie medzi Vakatankou a Promet Trans skončil nerozhodne 1:1. 


Program zápasov 1. KNL

Tabuľka tímov 1. KNL

Tabuľka strelcov 1. KNL



Preview 2. KNL


Posledné 22. kolo zaháji v druhej lige duel medzi HB Žlčové kamene a Chievo. HB Žlčové kamene si zabezpečil druhú pozíciu v tabuľke už v predošlom kole, keď zdolali Legends. Na druhej strane Chievo z rúk pustilo možnosť zabojovať vo vyraďovacej fáze o postup do prvej ligy. V posledných troch zápasov sme od Chieva nevideli to, čo ich zdobilo počas celej sezóny. Po troch prehrách prišiel prepad až na šiestu priečku bez možnosti vrátiť sa na postupové miesta. HB Žlčové kamene zdolali v prvom meraní síl Chievo (11:2). Podarí sa Chievu zdolať HB Žlčové kamene a dať tak výhernú bodku za sezónou 2022/2023?

V druhom zápase sa proti sebe postavia Coma a VB FC. Z posledných dvoch zápasov si odnieslo VB FC šesť bodov. Coma naopak v posledných dvoch zápasoch kapitulovala. Najprv to bola prehra proti LUX FM (2:10), následne podľahla Coma aj Legends (9:3). Recept na VB FC ale Coma už našla. V 11. kole sa Coma radovala z výhry 5:4. O 11:00 uvidíme duel medzi Team KVP a LUX FM. Team KVP si na svoje konto pripísal prvé body až v 17. kole, keď prekvapivo zdolal Palmdale (9:8). Následne sa im podarilo ukradnúť bod aj Antisu po remíze 4:4. V poslednom zápase však nestačili na VB FC (3:8). Ich oponent LUX FM nastupuje do tohto zápasu ako najlepší celok z posledných piatich zápasov a ak sa už nič nečakané nestane, vyraďovacia fáza ich neminie.

Predposledný duel zaobstará dvojica Vakatanka B a IZO 4. Nespochybniteľne prvý celok IZO 4 nastúpi do ich posledného zápasu s ôsmou Vakatankou B. IZO 4 má pred druhým HB Žlčové kamene náskok šiestich bodov. V predošlom zápase sa však IZO musel pokloniť práve výborne hrajúcemu HB Žlčové kamene (5:9). Vakatanke B sa po dlhšom období sucha podarilo bodovať na plno. V 21. kole zdolali Chievo (5:4) a správnym spôsobom sa tak naladili na tento zápas. Pripíše si Vakatanka B v poslednom kole druhú výhru v rade? 

Zápas s veľkým Z. Takto môžeme pomenovať posledný zápas druhej ligy medzi Palmdale a Legends. V tomto zápase pôjde o všetko. Legends je momentálne na štvrtom mieste, ich sok na piatom mieste s trojbodovým mankom. Predošlý zápas medzi týmito celkami skončil v prospech Legends, keď vyhrali 6:3. Palmdale má však play - off na dosah. Ak sa im podarí v tomto zápase vyhrať o minimálne štyri góly, vyraďovacia fáza bude realitou. 


Program zápasov 2. KNL

Tabuľka tímov 2. KNL

Tabuľka strelcov 2. KNL


submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 2 19:6 6
2. HBŽ HBŽK 2 13:7 6
3. VAK Vakatanka 2 9:4 6
4. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
5. TRN Turkon 2 14:8 3
6. BEA BEATHLETE FC 2 6:6 3
7. HOF Hofex 2 10:15 3
8. FEY Feyenoord 2 5:10 0
9. VSL VSL 2 3:14 0
10. PRM Promet Trans 2 4:26 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 8 Gólov
2. ASG Richard Behún 6 Gólov
3. RIS Jakub Špišák 5 Gólov
4. TRN František Pavúk 5 Gólov
5. HBŽ Dominik Sitar 5 Gólov
6. HBŽ Peter Salagovic 4 Gólov
7. RIS Peter Blaško 4 Gólov