|
Alexander Dufala

Štvrtý hrací víkend | Review: Divoká prestrelka aj na východe

KOŠ

Štvrtý hrací víkend nám priniesol gólovú prestrelku v prvej aj druhej KNL. Tímom ostáva do fázy play - off odohrať päť zápasov.

1. KNL - 15.04.2023 - 13. Kolo


Hofex si poradil s trápiacim sa Zlatoluxom

V prvom zápase sa nám predstavili celky Hofexu a Zlatoluxu. Úvod stretnutia patril Zlatoluxu. V druhej minúte otvoril skóre T. Mroč. O 14 minúť neskôr zvyšoval na 2:0 znova T. Mroč a Zlatolux tak mal našliapnuté k prelomeniu negatívnej šnúry. Dve minúty pred polčasovým hvizdom však rozvlnil na opačnej strane sieť Ľ. Seman. Strany sa menili za stavu 2:1. Nervozita v nohách hráčov Zlatoluxu bola viditeľná čo potvrdzuje aj výsledok druhého polčasu. V útoku si Zlatolux nerozumel čo pramenilo v protiútoky Hofexu, ktorý pred bránkou súpera neváhal. Hofex vyhral druhý polčas 3:0 a tak si domov berie tri body za výhru 4:2. 

Hofex - Zlatolux | 4:2 (1:2)

Góly: Ľ. Seman 2x, P. Hric, M. Ander - - T. Mroč 2x


ASGuard proti TL Servisu nepovolil

Hodinu pred obedom sme videli zápas medzi TL Servisom a ASGuardom. Zápas bol podľa očakávaní v réžii ASGuardu. TL Servis však prvý polčas so svojim sokom držal krok. V šiestej minúte sa ako prvý presadil za TL Servis T. Mátyás. Odpoveď prišla v 16. minúte z nohy Ch. Hrica. V 18. minúte išiel TL Servis znova do vedenia po góle M. Vojteka. O tri minúty neskôr vyrovnal misky váh R. Behún. Polčas skončil za stavu 2:2. Druhé dejstvo sa hralo prakticky na jednu stranu. ASGuard dominoval a ku dvom gólom z prvého polčasu pridal ďalších päť. TL Servis poslal v druhej 25 minútovke loptu za chrbát brankára iba raz a tak si ASGuard pripisuje ďalšie tri body do tabuľky. 

TL Servis - ASGuard | 3:7 (2:2)

Góly: M. Vojtek 2x, T. Mátyás - - Ch. Hric 2x, R. Behún 2x, J. Kerpčar, F. Kis, J. Olajoš


Gólová prestrelka medzi SK Geo a Promet Trans 

V zápase medzi SK Geo a Promet Trans sme videli 18 gólov. Prvý menovaný pred blížiacim sa play - off zdá sa zvýšil obrátky. SK Geo nastupoval do tohto zápasu ako celok s lepšou formou, keď posledné dva zápasy vyhral. Tabuľkové postavenie však favorizovalo Promet Trans. V piatej minúte vyhrával celok Promet Trans po góle L. Malíka. Minútu na to sa k slovu dostal aj T. Labič, ktorý vyrovnal na 1:1. Vrece s gólmi sa roztrhlo v 11. minúte. Kanonádu na brankára SK Geo odštartoval G. Viszlay, ku ktorému sa pridali aj L. Spačil, M. Pillar, P. Haluščák a druhým gólom prispel aj L. Malík. Promet Trans tak vyhral prvý polčas 6:1. Začiatkom druhého dejstva zvýšil na rozdiel šiestich gólov P. Dzurik a vyzeralo to na jednoznačný priebeh stretnutia. SK Geo však zbrane nezložil a druhý polčas vyhral 6:5. Aj napriek oduševnenému výkonu SK Geo prehralo 7:11. 

SK Geo - Promet Trans | 7:11 (1:6) 

Góly: L. Labič 3x, M. Šimkovič 2x, T. Labič 2x - - L. Malík 3x, P. Dzurik 2x, G. Viszlay 2x, P. Haluščák, J. Smorada, M. Pillar, L. Spačil


Bar Linda siahal po troch bodoch

V poslednom zápase so štartom o 13:00 si sily zmerali Bar Linda a Vakatanka. Náskok o tri góly si v priebehu 18. minút dokázala vyprodukovať Vakatanka, keď sa presadil najprv S. Bačo, následne gólovo prispeli aj M. Kuruc a najlepší strelec za Vakatanku L. Kolcun. Strany sa menili za stavu 0:3. Druhý polčas dokázala Bar Linda Vakatanku prestrieľať pomerom 6:5. Hattrick zavŕšil za Vakatanku L. Kolcun. Na strane druhej bol trojgólový G. Bohunicky. Bar Linde to však na zisk bodov nestačilo a prehrávajú s Vakatankou 5:7. 

Bar Linda - Vakatanka | 5:7 (0:3)

Góly: G. Bohunicky 3x, J. Beliš, V. Beliš - - L. Kolcun 3x, S. Bačo 2x, M. Kuruc, A. Kuľha

ŽK: G. Gottwald


Zápas, ktorý sa mal odohrať medzi Feyenoordom a Getfitbro vyhráva kontumačne Feyenoord


Výsledky zápasov 1. KNL

Tabuľka tímov 1. KNL


2. KNL - 15.04.2023 - 16. Kolo


VB FC a Chievo rozdelil jeden gól

V poradí 16. kolo druhej ligy zahájil duel medzi VB FC a Chievo. VB FC sa ujalo vedenia už v tretej minúte zásluhou K. Kovácsa. V 12. minúte vyrovnával na 1:1 I. Volčko. V prvom polčase sme už gól nevideli. V prvých dvoch minútach druhého dejstva išlo Chievo prvý krát v zápase do vedenia po góle M. Kolesára. Obrane Chieva robil problém rýchly útočník F. Adegbite, ktorý vedel obrancu rozpohybovať. Spomínaný kanonier sa však v tomto zápase nedokázal gólovo presadiť. Za VB FC sa ešte do štatistík dva krát zapísal autor prvého gólu K. Kovács. Chievo na tieto dva góly však dokázalo odpovedať rovnakou dávkou strelených gólov a tak si pripisuje body Chievo po výhre 4:3.

VB FC - Chievo | 3:4 (1:1)

Góly: K. Kovács 3x - - I. Volčko 2x, E. Pariščák, M. Kolesár



LUX FM uštedril druhú porážku v sezóne celku IZO 4

Duel sa začal lepšie pre IZO. V piatej minúte sa presadil J. Kačmarik a v 19. a 21. minúte zvyšovali na 3:0 P. Husz a P. Hutník. Blesková reakcia prišla po góloch z 22. a 24. minúty z nôh M. Pillara a M. Urbanca. Stav bol minútu pred koncom prvej 25. minútovky 2:3. V 24. minúte si druhý presný zásah pripísal P. Husz a LUX tak musel doťahovať dvojgólové manko. Z úvodu prvého polčasu sa hráči LUX FM poučili a aké požičali, také vrátili. Sériou troch gólov po sebe si zabezpečili po prvý krát v zápase vedenie. V 42. minúte vyrovnal stav na 5:5 J. Kačmarik. Tri minúty pred finálnym hvizdom rozvlnil znova sieť M. Pillar a o dve minúty neskôr ho nasledoval M. Hopčak. Konečný stav zápasu 7:5 v prospech LUX FM. IZO 4 stále zotrváva na vedúcej priečke 2. KNL s náskokom deviatich bodov. 

LUX FM - IZO 4 | 7:5 (2:4) 

Góly: M. Hopčák 3x, M. Pillar 2x, T. Chripák, M. Urbanec - - P. Husz 2x, J. Kačmarik 2x, P. Hutník


Team KVP znova s vysokou prehrou

V treťom dueli sa proti sebe postavil Team KVP a HB Žlčové kamene. Zápasová absencia nebola na celku HB Žlčové kamene vôbec viditeľná. Pre HB to bol len druhý zápas v jarnej časti 2. KNL. Po gólovej smršti v prvom polčase vyhrávalo HB 11:0 a o víťazovi tohto stretnutia nebolo pochýb. V druhom polčase sme videli znova 11 gólov, no v tomto prípade si ich celky rozdelili viac „spravodlivo“. Team KVP zaznamenal štyri zásahy, HB sa tešilo v druhom polčase zo siedmych gólov. HB si tak pripísalo ďalšie tri body do tabuľky a ostáva v elitnej trojke druhej ligy. 

Team KVP - HB Žlčové kamene | 4:18 (0:11)

Góly: M. Gábor 4x - - S. Ondira 6x, M. Stankovič 5x, M. Uveges 4x, D. Sitar 2x, R. Kolesar


Palmdale sa proti Come zapotil

O 12:30 proti sebe nastúpili Coma a Palmdale. V deviatej minúte otvoril skóre stretnutia P. Škorec. V 18. minúte videl červenú kartu D. Olejnik a Coma tak hrala v početnej výhode. Gól sa im však streliť nepodarilo a tak sa polčas skončil za stavu 0:1. Prvý zásah pre celok Coma zaobstaral L. Seman v 28. minúte. Remízový stav však dlho netrval. V rovnakej minúte poslal Palmdale znovu do vedenia P. Szabó. V zvyšných minútach zápasu sa oba tímy presadili dva krát a tak sa Palmdale raduje z najtesnejšej možnej výhry. 

Coma - Palmdale | 3:4 (0:1) 

Góly: L. Seman 2x, R. Šalapa - - P. Škorec 2x, P. Szabó 2x

ŽK: P. Škorec, D. Olejnik

ČK: D. Olejnik


Antis s treťou výhrou v sezóne

V záverečnom zápase sme videli proti sebe celky Antis a Vakatanka B. V tomto zápase padli iba tri góly. Antis hral so zabezpečenou obranou, cez ktorú sa Vakatanka nevedela predrať. V prvom polčase sme videli jeden gól ktorý poslal Vakatanku do vedenia. V druhom dejstve sa hralo dlho bez gólov, no v 43. a 45. minúte sa D. Varga a L. Žondor nadýchli ku gólom, ktoré znamenali tretiu výhru v sezóne pre celok Antis. 

Antis - Vakatanka B | 2:1 (0:1)

Góly: D. Varga, L. Žondor - - 


 Tabuľka tímov 2. KNL


 


submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. VAK Vakatanka 5 31:15 13
2. RIS R prospects 3 28:9 9
3. HBŽ HBŽK 4 24:17 9
4. HOF Hofex 5 24:31 6
5. BEA BEATHLETE FC 5 14:17 6
6. PRM Promet Trans 5 19:44 6
7. TRN Turkon 4 20:16 4
8. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
9. FEY Feyenoord 4 19:22 3
10. VSL VSL 5 12:33 3

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 10 Gólov
2. VAK Adam Kuľha 8 Gólov
3. HBŽ Dominik Sitar 8 Gólov
4. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
5. HOF Marko Seman 7 Gólov
6. FEY Patrik Hornak 6 Gólov
7. ASG Richard Behún 6 Gólov