|
Alexander Dufala

Druhý hrací víkend | Review: ASGuard s druhou porážkou v sezóne, SK Geo bodoval naplno

KOŠ

Jarná časť je v plnom prúde. Prvý aprílový deň nám priniesol dve veľké prekvapenia. V článku sa dozviete ako sa skončili zápasy prvej a druhej KNL v malom futbale.

1.KNL - 01.04.2023 - 11. Kolo


Bar Linda skalpoval lídra 

V prvom zápase druhého hracieho víkendu na nás čakalo prekvapenie na úkor favorita. Bar Linda sa postavil proti ASGuardu. V prvom polčase sa hralo opatrne. Skóre zmenil až v 16. minúte J. Beliš, od ktorého to však nebolo posledné slovo. V 19. minúte sa presadil znova J. Beliš a zariadil tak pokoj na kopačkách Bar Linde. Prvé dejstvo sa skončilo za stavu 3:1. V druhom polčase naskočil ASGuard s odhodlaním nepriaznivý stav zápasu otočiť. Prvý krok k tomu poskytol Ľ. Pangrác, keď v 34. minúte znižoval na 3:2. Tento moment však Bar Lindu nezlomil a zvyšok zápasu bol v ich réžii. Spomínaný J. Beliš pridal v druhej 25 minútovke ďalšie tri góly, dva si pripísal D. Rohaľ a jedným prispel aj G. Gottwald. Za ASGuard sa presadil už iba F. Kis. Po skvelom výkone si Bar Linda odnáša cenné tri body a uštedrili tak ASGuardu druhú prehru v sezóne. 

Bar Linda - ASGuard | 9:3 (3:1)

Góly: J. Beliš 5x, D. Rohaľ 2x, G. Gottwald - - F. Kis, Ľ. Pangrác

ŽK: J. Jurko


SK Geo ukončilo obdobie sucha

V druhom zápase sme mohli znova vidieť, aký je malý futbal nevyspytateľný. Sk Geo vyzvalo o desiatej hodine Zlatolux. Zlatolux naskočil do zápasu sľubne. V druhej a štvrtej minúte sa presadil J. Takáč a T. Mroč. Výsledkovo to už vyzeralo, že sa bude opakovať scenár z prvého spoločného zápasu týchto dvoch celkov, ktorý ovládol Zlatolux (10:1). SK Geo však kožu zadarmo nedalo a prvý polčas skončil za vyrovnaného stavu 4:4. Začiatkom druhého polčasu znova naštartoval motory J. Takáč a zvýšil skóre na 5:4. Vedenie si Zlatolux neužil ani minútu. Za SK Geo sa gólovo presadil T. Labič. Až do 48. minúty viedol Zlatolux rozdielom jediného gólu. V závere sa o fantastický obrat postaral M. Giertl a Vladislav Vavrák, ktorý v 49. minúte gólovo zavŕšil bojovný výkon SK Geo. Sedem zápasové obdobie bez zisku bodu tak SK Geo ukončilo a priblížilo sa k postupovým priečkam. 

SK Geo - Zlatolux | 8:7 (4:4)

Góly: L. Labič 3x, M. Šimkovič, M. Gido, T. Labič, M. Giertl, V. Vavrák - - J. Takáč 3x, T. Mroč 3x, N. Kompuš


Hofex v dôležitom zápase nestačil na TL Servis

V prvom polčase sme videli dva góly do siete Hofexu. V ôsmej minúte sa o gól postaral O. Tkáčik a o desať minút neskôr ho napodobnil R. Kalinka. V gólovom ťažení pokračoval v druhom polčase tím TL Servisu. V 34. minúte zvyšoval na 3:0 M. Knapčok. Vedenie o štyri góly zariadil v 40. minúte R. Kalinka a tak boli vyhliadky na výhru desať minút pred koncom veľmi reálne. Hofexu sa predsa len podarilo v tomto zápase skórovať. V 41. a 44. minúte sa to podarilo S. Jakabovi a L. Poprockému. Do konca zápasu sme už presný zásah nevideli. TL Servis odskočil od šiesteho Zlatoluxu na rozdiel piatich bodov. Pre Hofex táto prehra zároveň znamená štvrtú prehru v rade. 

Hofex - TL Servis | 2:4 (0:2)

Góly: L. Poprocký, S. Jakab - - R. Kalinka 2x, M. Knapčok, O. Tkáčik


Šláger kola ovládla Vakatanka

V zápase medzi Feyenoordom a Vakatankou sme videli strhujúci futbal. Ťahák kola poskytol obraty skóre, množstvo gólov a skvelú atmosféru. Feyenoord pôsobil v prvých desiatich minútach dravším dojmom. V tretej minúte otvoril skóre J. Havrila. V deviatej minúte Feyenoord vyhrával už 2:0 zásluhou R. Kollára. Následne však Vakatanka zabrala. V 12., 20. a 22. minúte si gólové kopačky vystriedali J. Kušiak, S. Fiľak a M. Kuruc. V druhom polčase sa za Vakatanku znova postupne presadilo trio Kušiak, Fiľák a Kuruc. Feyenoord hral v druhom polčase vyrovnanú partiu, no jednogólové vedenie z prvého dejstva rozhodlo tento zápas. Vakatanka tak obhájila svoje druhé miesto v 1.KNL. 

Feyenoord - Vakatanka | 5:6 (2:3)

Góly: D. Tomecko 2x, J. Havrila, N. Gluchman, R. Kollár - - M. Kuruc 2x, J. Kušiak 2x, S. Fiľák 2x

ŽK: D. Orlovský, L. Kolcun


Tabuľka tímov 1.KNL

Výsledky zápasov 1.KNL


2.KNL - 01.04.2023 - 14. Kolo


VB FC oplatil prehru 

Úvodný duel 2. KNL patril celkom VB FC a LUX FM. V prvom polčase sme videli iba jeden gól, ktorý si na svoj strelecký účet pripísal M. Hopčák z tímu LUX FM. Zmena strán sadla viac celku VB FC. V 26. minúte prekonal brankára K. Kovács a vyrovnal tak stav zápasu. Svoje kvality ukázal v 45. a 46. minúte F. Adegbite, keď dva krát zasunul loptu za chrbát brankára a dal tak dobrý základ k zisku troch bodov tímu VB FC. Obranu VB sa podarilo súperovi do konca zápasu prekonať ešte raz. VB FC tak vrátilo úder, ktorý im uštedril LUX FM v prvom vzájomnom zápase (5:1). 

VB FC - LUX FM | 3:2 (0:1)

Góly: F. Adegbite 2x, K. Kovács - - M. Hopčák, P. Hoľan

ŽK: F. Adegbite


Chievo nedopustil prekvapenie

V tomto zápase nastúpilo Chievo proti Team KVP. O prvý presný zásah sa postaral L. Škovrán z Team KVP. Z tohto momentu sa však Chievo bleskovo otriaslo a v rovnakej minúte vyrovnával na 1:1 M. Kolesár. V 10. minúte strhol vedenie na stranu Chieva P. Onofer. Team KVP však nehodil flintu do žita a v rýchlom slede sa dvakrát dokázal presadiť R. Ondriš. Team KVP inkasoval v prvom polčase ešte dva krát a strany sa tak menili za stavu 4:3 pre Chievo. V druhom polčase sme videli suverénnejšie Chievo, ktoré dokázalo skórovať päť krát a svojmu oponentovi dovolili poslať loptu do siete iba raz.

Chievo - Team KVP | 9:4 (4:3)

Góly: M. Kolesár 4x, P. Onofer 3x, P. Sinčák, I. Volčko - - R. Ondriš 3x, L. Škovrán


IZO 4 pokračuje v skvelých výkonoch

O 12:30 sa proti sebe postavilo IZO 4 a Coma. Zápas sa začal z ostra. V druhej minúte viedlo IZO po góle z nohy M. Marinčáka. Odpoveďou bol presný zásah R. Šalapu v tretej minúte. V prvom polčase sa oba celky presadili ešte raz. Výsledková tabuľa ukazovala po 25 minútach stav 2:2. Druhý polčas odštartoval strelecky L. Seman, ktorý tak poslal Comu do vedenia 3:2. IZO sa však dokázal otrepať a štyrmi gólmi v rade rozhodlo o výsledku tohto zápasu. IZO aj naďalej zostáva na vedúcej pozícii 2. KNL. 

IZO 4 - Coma | 6:3 (2:2)

Góly: M. Marinčák 2x, D. Béreš 2x, P. Hutník 2x - - S. Nemergut, R. Šalapa, L. Seman

ŽK: D. Béreš


Palmdale bodoval naplno a priblížil sa play-off fáze

V poslednom zápase druhého hracieho víkendu sme videli súboj medzi Vakatankou B a Palmdale. Prvý gólový zápis išiel smerom k Vakatanke, keď sa presadil S. Fiľák. V 12. a 19. minúte sa ku slovu dostal K. Asante Afari a M. Fiľakovský, ktorí strhli vedenie na stranu Palmdale. Vakatanka neotáľala a do konca prvého polčasu dokázala skóre otočiť. Zápas sa zlomil v prvých desiatich minútach druhého polčasu. V 29. a 36. minúte išiel Palmdale znova do vedenia zásluhou M. Fiľakovského a G. Bohunického. Vakatanka neudržala krok so svojim súperom a tak si plný bodový zápis pripisuje Palmdale. 

Vakatanka B - Palmdale | 4:8 (3:2)

Góly: L. Kolcun 3x, S. Fiľák - - G. Bohunicky 4x, M. Fiľakovský 2x, K. Asante Afari , P. Škorec


Tabuľka tímov 2.KNL



submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. VAK Vakatanka 5 31:15 13
2. RIS R prospects 3 28:9 9
3. HBŽ HBŽK 4 24:17 9
4. HOF Hofex 5 24:31 6
5. BEA BEATHLETE FC 5 14:17 6
6. PRM Promet Trans 5 19:44 6
7. TRN Turkon 4 20:16 4
8. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
9. FEY Feyenoord 4 19:22 3
10. VSL VSL 5 12:33 3

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 10 Gólov
2. VAK Adam Kuľha 8 Gólov
3. HBŽ Dominik Sitar 8 Gólov
4. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
5. HOF Marko Seman 7 Gólov
6. FEY Patrik Hornak 6 Gólov
7. ASG Richard Behún 6 Gólov