|
Alexander Dufala

Preview | Druhý hrací víkend okorení stret medzi Vakatankou a Feyenoordom

KOŠ

Pred nami je víkend, ktorý Vám športovo obohatia ďalšie duely 1. a 2. KNL v malom futbale. V prvý aprílový deň nebudú chýbať súboje o vedúce priečky a napínavé zápasy o to, kto bude mať lepšiu východiskovú pozíciu pred začiatkom fázy play-off.

Preview | 1.KNL

Prvého apríla uvidíme ako prvý zápas medzi Bar Linda a ASGuard. Všetky zápasy z minulého týždňa boli odložené z dôvodu nepriaznivých podmienok. Výnimkou bol zápas ASGuard vs Getfitbro, ktorý kontumačne vyhral prvý menovaný. Môžeme tak konštatovať, že líder 1. KNL je jediným tímom, ktorý si v minulom kole pripísal tri body a odskočil tak od druhej Vakatanky na rozdiel ôsmich bodov. Papierové predpoklady hovoria v prospech ASGuardu, no Bar Linda je nevyspytateľný celok, ktorý dokáže prekvapiť aj silnejšieho súpera. Prvý vzájomný zápas nám v tejto sezóne neposkytol žiadne relevantné informácie, nakoľko sa zápas skončil kontumáciou v prospech Bar Lindy. 

Nasledovať bude duel medzi SK Geo a Zlatolux. Úvodný hvizd bude o 10:00. SK Geo nastúpi do tohto duelu ako outsider. Na druhej strane stojí Zlatolux, ktorý obsadil šiestu priečku. Stretnutie týchto dvoch celkov v jesennej časti sezóny skončilo dominantným víťazstvom Zlatoluxu (10:1). Pridá Zlatolux na svoje konto ďalšie tri body a vylepší si tak pozíciu pred play-off?

Ako ďalší je na programe zápas Hofex vs TL Servis. Tieto dva tímy delia v tabuľke tri body. TL Servis sa nachádza na piatej priečke, jeho oponent na ôsmej. Naposledy si Hofex a TL Servis zmerali sily 24.09.2022. V napínavom dueli vtedy bral všetky tri body TL Sevis (5:4). Čaká sa vyrovnaný duel, o ktorého osude rozhodnú najmenšie chyby. 

Ťahákom druhého hracieho víkendu bude zápas Feyenoord vs Vakatanka s výkopom o 12:30. Obaja účastníci tohto stretnutia majú na konte šesť výhier z deviatich odohraných zápasov. Tento zápas môžeme nazvať aj „súbojom najlepších strelcov“, keďže sa proti sebe postavia J. Havrila na strane Feyenoordu s 21 gólmi a na strane druhej L. Kolcun, ktorý má na konte 15 gólov z ôsmich zápasov. Stretnutie, ktoré sa medzi týmito celkami odohralo v druhom kole prebiehajúcej sezóny skončil rozdielom jediného gólu v prospech Vakatanky (5:4)

Ako posledný je na programe duel medzi Promet Trans a Getfitbro. Promet v tejto sezóne dokazuje, v čom je ich sila. Na favoritov sa vedia pripraviť a poriadne ich potrápiť. V prebiehajúcej sezóne dokázali poraziť Zlatolux, remizovať s Vakatankou a na body siahali aj v zápase proti úradujúcemu majstrovi ASGuard (3:4). Prvé meranie týchto dvoch tímov sme v jesennej časti nevideli. Zápas vtedy skončil kontumáciou celku Getfitbro


Program zápasov 1. KNL

Tabuľka tímov 1. KNL


Preview | 2.KNL

Ďalšie kolo 2.KNL zaháji stret medzi VB FC a LUX FM. Obaja sa pohybujú v druhej polovici tabuľky druhej ligy. VB FC je na siedmej priečke so ziskom 16 bodov, LUX FM nazbieral v doterajšom priebehu 13 bodov. VB FC sa podarilo v prvom zápase jarnej časti poraziť Antis najmenším rozdielom (4:3). Pre LUX bude tento zápas prvou skúškou po zimnej prestávke. Vzájomný zápas ovládol LUX po výhre 5:1, keď sa tri krát gólovo presadil D. Ondrej

Ako ďalší uvidíme súboj medzi Chievo a Team KVP. Skúsenejší celok Chievo sa momentálne v tabuľke nachádza na piatej priečke. Team KVP je na chvoste tabuľky so skóre 26:91. V predošlom zápase sme však od tohto tímu videli zlepšenú hru. Favorizovaný Legends dokázali prekonať štyri krát, no na body to nestačilo

O 12:30 nám predstavia svoj futbalový kumšt IZO 4 a Coma. IZO 4 pozerá na svojho najbližšieho súpera z výšky. Coma sa totiž nachádza až na deviatej pozícii, zatiaľ čo IZO v druhej lige vedie. Prvé vzájomné stretnutie medzi týmito družstvami skončil vysoko (16:4) v prospech IZO 4. Paradoxne v tabuľke strelcov je na tom lepšie kanonier celku Coma. Hovoríme o R. Šapalovi, ktorý má na svojom streleckom účte 18 gólov v ôsmich zápasoch. Dokáže sa Coma odlepiť od spodku tabuľky? 

Vakatanka B vs Palmdale. To je názov štvrtého duelu, ktorý sa odohrá o 13:30. Celky delí iba skóre. Palmdale patrí tretia priečka so ziskom 19 bodov. Bodovo rovnako je na tom aj Vakatanka B, ktorá sa nachádza na šiestom mieste. Vakatanka už dokázala Palmdale poraziť v ich prvom spoločnom zápase (4:3). Podarí sa im to znova a dostanú sa medzi elitnú trojku druhej ligy? 

Záverečný duel vám prinesie Legends a Antis. V tomto zápase o favoritovi niet pochýb. Legends sa sezónou prediera omnoho úspešnejšie. Z 11 zápasov si uchmatli 25 bodov a na lídra strácajú iba tri body. Antis sa z rovnakej porcie zápasov tešil iba dva krát a tak im patrí predposledné miesto. Posledné meranie síl týchto dvoch celkov sa skončil výhrou Legends (4:0). Potvrdí Legends predikcie a porazia Antis?



Tabuľka tímov 2. KNL



submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. VAK Vakatanka 5 31:15 13
2. RIS R prospects 3 28:9 9
3. HBŽ HBŽK 4 24:17 9
4. HOF Hofex 5 24:31 6
5. BEA BEATHLETE FC 5 14:17 6
6. PRM Promet Trans 5 19:44 6
7. TRN Turkon 4 20:16 4
8. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
9. FEY Feyenoord 4 19:22 3
10. VSL VSL 5 12:33 3

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 10 Gólov
2. HBŽ Dominik Sitar 8 Gólov
3. VAK Adam Kuľha 8 Gólov
4. HOF Marko Seman 7 Gólov
5. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
6. ASG Richard Behún 6 Gólov
7. FEY Patrik Hornak 6 Gólov