|
Alexander Dufala

10.kolo | Preview: Zápasový kolotoč sa znova roztočí. Celky budú bojovať o každý bod

KOŠ

Vážení priaznivci malého futbalu. Boj o titul majstra prvej a druhej Košickej novej ligy v malom futbale je za rohom. KNL otvára svoje brány už túto sobotu. V tomto článku vám predstavíme zápasy najbližšieho hracieho kola.

Preview | 1.KNL - 25.03.2023 - 10. kolo

Jarnú časť sezóny prvej ligy zaháji duel medzi Zlatolux a Promet Trans. Oba tímy v doterajšom priebehu sezóny nazbierali 13 bodov a tak tabuľka nevyriešila otázku favorita tohto zápasu. Ak sa ale pozrieme na vzájomný zápas z tohto ročníka, zistíme že Promet trans v ňom porazil Zlatolux 6:4. Hat-trickom sa vtedy blysol G. Viszlay. Dokáže Zlatolux eliminovať hrozbu v podobe G. Viszlaya a svojmu oponentovi porážku oplatiť? To sa dozvieme v sobotu o desiatej hodine.

Hodinu pred poludním uvidíme stret medzi lídrom 1. KNL a tímom, ktorý v tejto sezóne ešte nebodoval. Proti sebe nastúpia ASGuard a Getfitbro. ASGuard si poctivo vydobyl vedúcu pozíciu prvej ligy, keď z deviatich duelov ťažil osem krát všetky tri body. Getfitbro zatiaľ nenašiel ideálnu hernú pohodu a tak sa so skóre 15:62 nachádza na úplnom chvoste tabuľky. Vzájomný zápas skončil jasne v prospech ASGuardu (12:1). Vakatanka sa v desiatom kole postaví proti celku SK Geo. Prvý menovaný drží krok s vedúcim ASGuardom - stráca naň päť bodov. SK Geo sa z výhry v prebiehajúcej sezóne tešil iba raz, keď porazil práve posledné Getfitbro (6:2).

V štvrtom zápase so štartom o 13:30 budeme mať možnosť sledovať súboj z vrchnej časti tabuľky. Tvárou v tvár sa proti sebe postaví TL Servis a Feyenoord. “Holanďania” uzatvárajú najlepšiu trojku so ziskom 18 bodov. TL Servis obsadil ku koncu jesennej časti piatu priečku s 15 bodmi. Plný bodový zisk si v prvom vzájomnom zápase tejto sezóny priklonil na svoju stranu Feyenoord, keď zdolal TL Servis 9:4. Oba tímy predvádzajú agresívny útočný futbal a tak sa môžeme tešiť na gólovo výživný duel.

O posledný zápas sa postará Bar Linda a Hofex. Bar Linda dokázal aj napriek zápornému skóre vyžmýkať z deviatich duelov 16 bodov a patrí im štvrtá priečka. Ich súper sa s takmer vyrovnaným skóre (47:48) a 12 bodmi musel uspokojiť iba s ôsmou pozíciou v tabuľke. Jedna z výhier Hofexu však prišla práve v dueli proti Bar Linda. Hofex vtedy celkom jednoznačne zvíťazil 15:5. Bude sa scenár z predošlého vzájomného zápasu opakovať?


Preview | 2.KNL - 25.03.2023 - 12.kolo

Druhú ligu odštartujeme zápasom LUX FM vs Antis. Oba celky si so sebou nesú z jesennej časti zápornú bilanciu. LUX FM má na konte štyri výhry, jednu remízu a päť prehier. Pri tíme Antisu svietia dve výhry a osem prehier. Antis však recept na LUX FM už dokázal nájsť. V prvom kole sezóny 2022/23 si proti tomuto celku pripísal plný bodový zisk po výhre 6:2. V ďalšom zápase sa predstaví VB FC proti Team KVP. Kolísavá forma VB FC sa podpísala na ich tabuľkovom umiestnení. Po štyroch výhrach, jednej remíze a piatich prehrách sa tento celok usadil na ôsmom mieste 2.KNL. Druhý účastník tohto stretnutia Team KVP na svoje premiérové body v súťažnom ročníku stále čaká. 

O 13:30 svoje futbalové umenie predvedú Legends a Coma. Tabuľka sa v tomto prípade prikláňa mierne na stranu Legends. So ziskom 22 bodov im patrí solídna druhá priečka. Coma sa pred zimnou prestávkou prebudil. Z posledných štyroch zápasov si odniesol 9 bodov a to signalizuje varovný prst pre Legends. Posledný duel 12. kola druhej ligy so štartom o 14:30 zabezpečí Chievo a Palmdale. Chievu patrí šiesta priečka v tabuľke. Palmdale je tretí. Vo vzájomnom dueli zaknihovalo víťazstvo Chievo (10:3).

Zápas, ktorý sa mal odohrať medzi IZO 4 a HB Žlčové kamene sa odložil.


submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 2 19:6 6
2. HBŽ HBŽK 2 13:7 6
3. VAK Vakatanka 2 9:4 6
4. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
5. TRN Turkon 2 14:8 3
6. BEA BEATHLETE FC 2 6:6 3
7. HOF Hofex 2 10:15 3
8. FEY Feyenoord 2 5:10 0
9. VSL VSL 2 3:14 0
10. PRM Promet Trans 2 4:26 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 8 Gólov
2. ASG Richard Behún 6 Gólov
3. HBŽ Dominik Sitar 5 Gólov
4. TRN František Pavúk 5 Gólov
5. RIS Jakub Špišák 5 Gólov
6. ASG Roman Moroziuk 4 Gólov
7. HBŽ Peter Salagovic 4 Gólov