|

FK Galaktik | Venujte svoje 2% na podporu športu pre deti

KOŠ

Venujte nám svoje 2% z daní a pomôžete nám zlepšovať sa. Peniaze z daní rozložíme do rôznych oblastí chodu klubu. Príjem z podielu zaplatenej dane môže byť pre klub v roku 2023 rozhodujúci. Poďme sa spolu pozrieť ako na to:

ZAMESTNANCI

Postup krokov pre zamestnancov, ktorí požiadali svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň z prijímov:

1. Požiadajte zamestnávateľa, aby Vám vystavil toto tlačivo Potvrdenie o zaplatení dane


2. Z tohto potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať: 

a) 2% z Vašej zaplatenej dane - to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať, ak ste v roku 2022 neboli dobrovoľníkom alebo dobrovoľnícky odpracovali menej ako 40 hodín. Táto suma však musí byť minimálne 3 €.

b) 3% z Vašej zaplatenej dane, ak ste v roku 2022 odpracovali dobrovoľnícky minimálne 40 hodín a získate o tom Potvrdenie od organizácie/organizácií, pre ktoré ste v roku 2022 dobrovoľnícky pracovali.


3. Následne vyplníte ostatné údaje do Vyhlásenie o poukázaní zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby - GALAKTIK 2023.pdf   <-- kliknite pre tlačivo

Naše údaje sú už vo vyhlásení predvyplnené a vy môžete svoje údaje taktiež doplniť ONLINE (cez PC) a vyhlásenie vytlačiť.

Tlačivá budú k dispozícii aj v Športovom areáli Galaktik. 

Obchodné meno: Futbalový klub GALAKTIK

IČO: 42 110 301

AK MÁTE ZÁUJEM ABY SME VYHLÁSENIE VYPLNILI MY, STAČÍ NÁM PRINIESŤ OD VÁS IBA POTVRDENIE O ZAPLATENÍ DANE Z PRÍJMOV FYZICKEJ OSOBY

4. Ak nám chcete oznámiť, že ste nám svoje 2%/3% darovali, zaškrtnite v tlačive príslušný súhlas so zaslaním Vašich údajov (meno a adresa... NIE však poukázaná suma)


Obe tieto tlačivá - Potvrdenie o zaplatení dane a Vyhlásenie nám môžete nechať v Športovom areáli Galaktik alebo u svojho trénera/vedúceho tímu a my ich podáme na daňovom úrade.

 

* Ak ste poukázali 3% z dane, povinnou prílohou k Vyhláseniu a Potvrdeniu o zaplatení dane je aj Potvrdenie o odpracovaní minimálne 40 hodín dobrovoľníckej činnosti!!!

Daňové úrady majú 90 dní od splnenia podmienok na to, aby previedli Vaše 2% (3%) v prospech FK Galaktiku.



FYZICKÉ OSOBY

Postup krokov pre fyzické osoby, ktoré si samé podávajú daňové priznanie:


1. Vypočítajte si:

a) 2% z Vašej zaplatenej dane - to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať, ak ste v roku 2022 neboli dobrovoľníkom, alebo dobrovoľnícky odpracovali menej ako 40 hodín. Táto suma však musí byť minimálne 3 €.

b) 3% z Vašej zaplatenej dane, ak ste v roku 2022 odpracovali dobrovoľnícky minimálne 40 hodín a získate o tom Potvrdenie od organizácie/organizácií, pre ktoré ste v roku 2022 dobrovoľnícky pracovali.

daňovom priznaní pre fyzické osoby  sú už uvedené kolónky na poukázanie 2% (3%) z dane v prospech 1 prijímateľa. Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť: 

Obchodné meno: Futbalový klub GALAKTIK

IČO: 42 110 301

Ak chcete oznámiť prijímateľovi, že ste mu Vy zaslali svoje 2%/3%, zaškrtnite v tlačive príslušný súhlas so zaslaním Vašich údajov (meno a adresa... NIE však poukázaná suma) - novinka od roku 2016!


2. Riadne vyplnené daňové priznanie:

a) odošlite v lehote na podanie daňového priznania elektronicky na Finančnú správu a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.

b) ak nemáte povinnosť elektronickej komunikácie - vytlačte a doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania (zvyčajne do 31.03.2023) na daňový úrad (adresu si nájdete tu: https://www.financnasprava.sk/sk/elektronicke-sluzby/verejne-sluzby/zistenie-miestnej-prislusnost) a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.

Ak ste poukázali 3% z dane, povinnou prílohou k Daňovému priznaniu je aj Potvrdenie o odpracovaní minimálne 40 hodín dobrovoľníckej činnosti!!!

Daňový úrad po kontrole údajov a splnení všetkých podmienok má zákonnú lehotu 90 dní na to, aby previedol sumu, ktorú ste poukázali, v prospech Vami vybraného prijímateľa.



PRÁVNICKÉ OSOBY

Postup krokov na poukázanie 2% (1%) pre právnické osoby:


1. Vypočítajte si Vaše 2% (1%) z dane z príjmov právnickej osoby-

To je maximálna suma, ktorú môžete poukázať v prospech prijímateľa/prijímateľov, poukázať môžete aj menej ako 1% (2%), musí však byť splnená podmienka minimálne 8 € na jedného prijímateľa.

V daňovom priznaní pre právnické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 1% (2%) z dane v prospech 1 prijímateľa.


2. Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť

Obchodné meno: Futbalový klub GALAKTIK

IČO: 42 110 301

Pokiaľ ste si vybrali viac prijímateľov, uveďte analogicky všetky potrebné identifikačné údaje o prijímateľoch a sumu, ktorú chcete v ich prospech poukázať. V kolónke 5 uveďte, koľkým prijímateľom chcete podiel zaplatenej dane poukázať.

Daňové priznanie právnických osôb

Všetky potrebné tlačivá na poukázanie nájdete tu.


3. POZOR

a) Ak právnická osoba (firma) v roku 2022 až do termínu na podanie daňového priznania a zaplatenie dane v roku 2023 (zvyčajne do 31.3.2023) NEDAROVALA financie vo výške minimálne 0,5% z dane na verejnoprospešný účel (aj inej organizácii, nemusí byť iba prijímateľovi), tak môže poukázať iba 1% z dane - vyznačí v daňovom priznaní, že poukazuje iba 1% z dane.

b) Ak právnická osoba (firma) v roku 2021 až do termínu na podanie daňového priznania a zaplatenie dane v roku 2021 (zvyčajne do 31.3.2022) DAROVALA financie vo výške minimálne 0,5% z dane na verejnoprospešný účel (aj inej organizácii, nemusí byť iba prijímateľovi), tak môže poukázať 2% z dane - označí v daňovom priznaní, že poukazuje 2% z dane (tak ako po minulé roky).

Ak súhlasíte so zaslaním údajov(obchodné meno alebo názov, sídlo a právna a) vami určeným prijímateľom, tak zaškrtnite súhlas so zaslaním údajov. - NOVINKA od roku 2016!


4. Riadne vyplnené daňové priznanie

a) Odošlite elektronicky v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania  a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.

b) Ak nemáte povinnosť elektronickej komunikácie s Finančnou správou, tak vyplnené daňové priznanie zašlite v lehote na Finančnú správu a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.

Daňový úrad po kontrole údajov a splnení všetkých podmienok má zákonnú lehotu 90 dní na to, aby previedol sumy, ktoré ste poukázali, v prospech Vami vybraných prijímateľov.


submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 9 82:23 27
2. VAK Vakatanka 9 50:36 19
3. HBŽ HBŽK 9 43:39 18
4. ASG ASGuard Bodva 9 53:24 18
5. HOF Hofex 9 53:48 15
6. TRN Turkon 9 51:45 10
7. BEA BEATHLETE FC 9 34:42 9
8. FEY Feyenoord 9 37:65 6
9. PRM Promet Trans 9 31:83 6
10. VSL VSL 9 31:60 6

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. HOF Marko Seman 20 Gólov
2. TRN Miroslav Seman 16 Gólov
3. TRN František Pavúk 16 Gólov
4. RIS Jakub Špišák 14 Gólov
5. RIS Marcel Üvegeš 14 Gólov
6. HBŽ Peter Salagovic 13 Gólov
7. VAK Adam Kuľha 11 Gólov