|
Alex Dufala

9. Kolo | Review: ASGuard potvrdil vedúce postavenie, HB s prvou prehrou v sezóne

KOŠ

Jesenná časť je minulosťou. Deviate kolo rozlúštilo tabuľkové postavenie v 1. KNL. V článku sa dozviete, kto ovládol najvyššiu súťaž.

1. KNL - 12.11.2022 - 9. kolo


ASGuard upevnil svoje postavenie v tabuľke

V poslednom kole jesennej časti sa ASGuard stretol s Hofexom. Hofex svojho súpera v úvode zápasu prekvapil dvoma rýchlymi gólmi, o ktoré sa postarali Z. Buček a P. Hric. ASGuardu sa však podarilo do 21. minúty skóre otočiť. Dve minúty pred koncom prvého polčasu zaistil nerozhodný stav L. Poprocký. V druhom polčase bol ASGuard gólovo aktívnejší. Hofexu v druhom polčase nastrieľali päť gólov, z ktorých tri si na svoj strelecký účet pripísal M. Pach. ASGuard si tak po siedmom víťazstve v rade pripísal ďalšie tri body do tabuľky 1. KNL a s celkovým počtom 24 vládnu prvej lige. 

Hofex - ASGuard | 4:8 (3:3)

Góly: A. Pástor, P. Hric, Z. Buček, L. Poprocký - - M. Pach 3x, J. Kandrač 2x, M. Gere 2x, R. Behún


Feyenoord v napínavom zápase podľahol Bar Linde

Zápas Bar Linda vs Feyenoord nám priniesol všetko, čo sa od malého futbalu očakáva. Už v šiestej minúte viedol Feyenoord 2:0. Do konca prvého polčasu sa však podarilo Bar Linde vývoj stretnutia otočiť v ich prospech. Polčas sa skončil za stavu 4:2. V 29. minúte zvýšil na 5:2 T. Leško a Feyenoord tak stál pred neľahkou úlohou. Feyenoordu sa však podarilo v priebehu troch minút skórovať rýchle dva góly, ktorými sa priblížili na rozdiel jedného gólu. Feyenoordu však sily na vyrovnávajúci gól nevystačili. Zvyšok zápasu sa skončil za stavu 3:3 a tak si Bar Linda berie cenný skalp a v tabuľke im patrí štvrté miesto. 

Bar Linda - Feyenoord | 8:7 (4:2)

Góly: T. Leško 5x, Š. Drábik, J. Sakáč, G. Bohunicky - - J. Havrila 6x, P. Ivančo

ŽK: T. Leško - - F. Korček 


TL Servis si bezproblémovo poradil s SK Geo

V zápase TL Servis vs SK Geo sme prvých 20 minút gól nevideli. Zmeniť sa to rozhodol O. Tkáčik, ktorý tak poslal TL Servis do vedenia. V 21. a 22. ho napodobnili aj P. Oros a M. Knapčok. Sk Geo neodišli v prvom polčase naprázdno. O jediný gól SK Geo v prvom polčase postaral M. Gido. TL Servis v druhom polčase pokračoval vo vytváraní tlaku na svojho súpera. V 28. minúte zvyšoval na 4:1 M. Knapčok. O minútu neskôr bol stav 4:2 zásluhou T. Labiča. TL Servis podčiarkol dominantný výkon v tomto zápase ďalšími piatimi gólmi do siete súpera a zdoláva tak SK Geo 9:3. 

TL Servis - SK Geo | 9:3 (3:1)

Góly: M. Knapčok 3x, P. Oros 2x, R. Kalinka, T. Mátyás, R. Slicho, O. Tkáčik - - M. Šimkovič, M. Gido, T. Labič


Vakatanka sa s bodmi v poslednom kole rozdelila

Vakatanka sa v poslednom predstavení jesennej časti postavila pred Promet Trans. Zápasu chýbali góly. V prvom polčase sme videli iba jeden, ktorý padol do siete Promet Trans. V druhom polčase útokom rovnako ako v prvom polčase nedarilo. Až v 48. minúte prišiel vyrovnávajúci gól z nohy M. Pillara. V závere zápasu sme videli ešte červenú kartu na strane Promet Trans, ktorú si zaslúžil J. Smorada. Na strane Vakatanky uvidel žltú kartu v 49. minúte L. Kolcun. Vakatanka početnú výhodu nevyužila a tak sa zápas skončil za stavu 1:1.

Vakatanka - Promet Trans | 1:1 (1:0)

Góly: - - M. Pillar

ŽK: L. Kolcun

ČK: J. Smorada


V dohrávke tretieho kola sme boli svedkami zápasu Hofex - Vakatanka. Po jednoznačnom priebehu zápasu si výhru berie Vakatanka v pomere 13:1. Siedmymi gólmi prispel k víťazstvu  L. Kolcun

Zápas Zlatolux vs Getfitbro sa kontumoval. Tri body si pripísal tím Zlatoluxu.


Výsledky zápasov 1. KNL

Tabuľka tímov 1. KNL

Tabuľka strelcov 1. KNL




2. KNL - 5. 11.2022 - 9. kolo


Antis v súboji o deviatu priečku podľahol Come

Mizernú formu Antisu zužitkovala Coma. V prvom polčase sa hralo prakticky na jednu bránu. Coma si v prvej dvadsaťpäť minútovke dokázala vytvoriť päťgólový náskok. V 27. minúte ako prvý za Antis skóroval M. Andrejko. V 33. a 35. minúte Coma udrela dvoma gólmi. Stav bol 1:7. Ku koncu zápasu sa Antis nadýchol k ďalším dvom gólom, ktoré ale už iba kozmeticky upravili výsledok tohto zápasu. 

Antis - Coma | 3:8 (0:5)

Góly: P. Kuchár, D. Mika, M. Andrejko - - L. Seman 2x, L. Ignacz, 


Chievo na favorita nestačilo

Chievo sa v deviatom kole stretol s IZO 4. Druhý menovaný išiel do vedenia ako prvý. V 13. minúte si gól pripísal P. Husz. V 15. minúte vyrovnal na 1:1 Š. Niemašik. Nerozhodný stav dlho nevydržal. Ešte v 15. minúte totiž poslal loptu za chrbát brankára M. Horský a IZO tak vyhrávalo 2:1. V 21. a 22. minúte odskočilo IZO na rozdiel triedy zásluhou V. Doboša a M. Marinčáka. Do konca polčasu sa obom celkom podarilo prekonať obranu súpera ešte raz. Strany sa menili za stavu 2:5. Druhý polčas bol na góly pôstnejší. Oba celky skórovali dva krát. Za Chievo si góly pripísali I. Volčko a P. Sinčák. Na strane IZO 4 to zasa boli R. Béreš a M. Marinčák. IZO sa vezie na víťaznej vlne a v tabuľke im patrí prvá priečka. 

Chievo - IZO 4 | 4:7 (2:5)

Góly: Š. Niemašik 2x, P. Sinčák, I. Volčko - - M. Horský 2x, Marcel Marinčák, Marek Marinčák, V. Doboš, P. Husz, R. Béreš


 

Rozbehnutý vlak HB Žlčové Kamene narazil do VB FC

Doposiaľ neporazené HB Žlčové Kamene okúsili prvýkrát prehru v deviatom kole proti VB FC. Absencia najlepšieho strelca HB Žlčových Kameňov a zároveň druhej ligy Samuela Ondiru bola na ihrisku poznať. Dvoma gólmi ho čiastočne zastúpil R. Kolesar, no na výhru to tentokrát nestačilo. VB FC v ôsmej minúte vyhrával 2:0 po góloch P. Timka. V 23. a 25. minúte sa podarilo HB stav vyrovnať. Gól vsietil už spomínaný P. Kolesar, druhý pridal D. Sitar. V 28. minúte išlo HB do vedenia. Od tohto momentu bol však zápas v réžií VB FC. V posledných 17. minútach sa VB FC radovalo z gólu štyrikrát a zdolávajú tak HB Žlčové Kamene 6:3.

VB FC - HB Žlčové Kamene | 6:3 (2:2)

Góly: K. Kovács 2x, P. Timko 2x, M. Sapola, M. Bušovský - - R. Kolesar 2x, D. Sitar


V zápase Palmdale vs LUX FM sa zrodila remíza

Palmdale bol v tomto zápase miernym favoritom. V 11. minúte poslal Palmdale do vedenia P. Szabó. O vyrovnávajúci gól sa postaral v 19. minúte A. Bobiš. V 31. minúte si vedenie vyskúšal aj celok LUX FM zásluhou M. Urbaneca. O desať minút neskôr vyrovnal na konečných 2:2 G. Bohunický. 

LUX FM - Palmdale | 2:2 (1:1) 

Góly: A. Bobiš, M. Urbanec - - G. Bohunicky, P. Szabó


Výsledky zápasov 2. KNL

Tabuľka tímov 2. KNL

Tabuľka strelcov 2. KNL





submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 9 82:23 27
2. VAK Vakatanka 9 50:36 19
3. HBŽ HBŽK 9 43:39 18
4. ASG ASGuard Bodva 9 53:24 18
5. HOF Hofex 9 53:48 15
6. TRN Turkon 9 51:45 10
7. BEA BEATHLETE FC 9 34:42 9
8. FEY Feyenoord 9 37:65 6
9. PRM Promet Trans 9 31:83 6
10. VSL VSL 9 31:60 6

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. HOF Marko Seman 20 Gólov
2. TRN Miroslav Seman 16 Gólov
3. TRN František Pavúk 16 Gólov
4. RIS Jakub Špišák 14 Gólov
5. RIS Marcel Üvegeš 14 Gólov
6. HBŽ Peter Salagovic 13 Gólov
7. VAK Adam Kuľha 11 Gólov