|
Alexander Dufala

REVIEW | Prvé kolo ako hrom! Takýto úvod sme tu už dlho nemali

KOŠ

Prvé kolo sezóny jeseň 2024 je za nami. Motory sa naštartovali a celkovo 24 tímov zažilo nezameniteľnú atmosféru malého futbalu v Košiciach. Ako výsledky prvého kola dopadli?

1. LIGA

Skupina A

Večerné zápasy skupiny A niesli štítok s názvom špeciálne. Šlo totiž o zápasy dvoch tímov, ktoré v predošlej sezóne neprehrali ani jeden zápas. Reč je o Rising Prospectu a Otamanoch. Prvý spomínaný nastúpil v jeho prvom zápase proti nováčikovi v prvej lige Iron Club. Neporazený majster sezóny jar 2024 v zápase dlho neotáľal. Už po 10. minútach bol zápas prakticky rozhodnutý. Päť gólov v sieti Iron Clubu znamenali plnú kontrolu, ktorú nenarušili ani tri zásahy nováčika. Rising Prospects tak potvrdil úlohu favorita a svoju sériu neporaziteľnosti tak predlžuje aj naďalej. Druhým celkom, ktorý si chcel zachovať titul neporaziteľnosti boli Otamany. To sa im aj podarilo, no bez komplikácií sa ich víťazstvo nezaobišlo. Od úvodných minút boli Otamany lepším mužstvom. V prvej 25 minútovke sa Otamanom podarilo skórovať štyri krát. Strata koncentrácie na začiatku 22. minúty však oponenta naštartovala. VSL sa do zápasu dostal sériou troch gólov na prelome polčasov. Toto zníženie však paradoxne vnieslo vietor do plachiet práve Otamanom. Tie dokázali skórovať ešte dva krát a pripísať si tak prvé víťazstvo vo vodách elity.  

Zápas medzi Žlčové kamene a Turkon bol odložený.

Skupina B

V rámci skupiny B sme videli taktiež dva duely. V prvom proti sebe nastúpili Feyenoord a Hofex. Vyrovnaný súboj medzi týmito tímami skončil remízou 3:3. Feyenoord nadobudol v prvých desiatich minútach hernú prevahu. Skóre otvoril už v prvej minúte a o deväť minút neskôr zvyšoval na rozdiel dvoch gólov. Hofex však na rozbehnutý vlak dokázal naskočiť a v závere polčasu misky váh vyrovnať. Hofex šiel prvý krát do vedenia v 29. minúte. Radosť z perfektného obratu však Hofexu zmaril v 39. minúte Patrik Ivančo.


Beathlete vo svojom prvom zápase sezóny privítal Vakatanku. Gólovo vyrovnané prvé dejstvo naznačovalo, že by sme mohli byť svedkami prekvapenia na úkor favorita. Vakatanka však v druhom polčase preradila na vyšší rýchlostný stupeň a svojho súpera zmyla ďalšími piatimi gólmi. 


Zápas medzi Promet Trans a Baustav bol odložený.

Výsledky zápasov 1. ligy skupina A

Výsledky zápasov 1. ligy skupina B

2. LIGA

Remízové hody. Aj tak sa dá pomenovať prvé kolo v druhej lige. Všetky tri zápasy sa skončili remízou a rozdeľovalo sa tak iba šesť bodov. Tieto stretnutia však boli extrémne napínavé. IZO 4 vyhrávalo ešte v 39. minúte o tri góly. Následne sa však nováčikovi s názvom Kladivári podarilo stav zápasu vyrovnať. 

Podobné obrázky sme videli aj vo zvyšných dvoch dueloch. Sekundy od výhry delili tímy Mondays Vikings aj Mladosť Byster. Zásahmi v záverečných minútach si však ich súperi zabezpečili bodový zisk. 

Zápas medzi AFC Mier a Jvaro bol odložený.


3. LIGA

Rozmanité výsledky priniesla aj tretia liga. Na farmách prvoligistov sa úroda nežala. Otamany B aj Vakatanka B svojim súperom podľahli zhodne rozdielom jediného gólu. MFC Indické bežce, ktorého káder disponuje aj prvou ženou na pôde KNL vstúpil do sezóny víťazstvom. Proti Siemens Healthineers odohrali Indické bežce vyrovnaný prvý polčas. Chlieb sa však lámal v druhom dejstve. Hrdinom hostí sa stal dvojgólový J. Labaš.

 

Extrémne vyrovnaný bol aj stret medzi Palmdale a Chievo. Hra sa prelievala zo strany na stranu. Palmdale dokázal v zápase dva krát vyrovnať. Posledný klinec však zatĺkol I. Volčko z tímu Chievo v 47. minúte.

 

Rekordným výsledkom sa skončil zápas medzi Tomik a Antis. Druhý spomínaný skóroval hneď 27 krát a dá sa tak povedať, že letné prestupy Antisu vyšli náramne. O 20 gólov sa postaralo trio L. Muller, P. Bojčík a D. Olejník


submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 3. liga
# Tím Z Skóre Body
1. CHI Chievo 3 14:12 7
2. ANT Antis 2 34:6 6
3. LUX LUXFM 2 6:2 6
4. OTB Otamany B 3 18:3 6
5. PLM Palmdale 3 10:12 3
6. COM Coma 2 4:6 3
7. IND Indické bežce 3 5:12 3
8. SIE Siemens 3 14:13 3
9. VKT Vakatanka 3 11:14 1
10. TMK TOMIK 2 2:38 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 3. liga
1. ANT Lukáš Müller 12 Gólov
2. ANT Peter Bojčík 8 Gólov
3. OTB Roman Lukhanin 7 Gólov
4. ANT Dominik Olejník 5 Gólov
5. CHI Ivan Volčko 4 Gólov
6. PLM Patrik Gergely 4 Gólov
7. VKT Mário Nevelos 3 Gólov