|
Alexander Dufala

REVIEW | Porážka majstra aj neuveriteľné obraty

KOŠ

Ďalší týždeň a ďalšia porcia skvelých duelov. Druhé kolo Košickej novej ligy na stôl pripravilo hneď niekoľko zaujímavých momentov, skvelé obraty aj prekvapivé výsledky. Poďme si zápasy druhého kola priblížiť.

1. LIGA

Skupina A

Aktérmi jediného zápasu skupiny A boli Iron Club a VSL. Predstavenie to však bolo veľkolepé. Nováčik prvej ligy Iron Club si po minulotýždňovej porážke proti majstrovskému Rising Prospects chcel napraviť chuť. Ako prvý vytasil zbrane Iron Club v 11. minúte. Úspešným strelcom bol T. Kučera. VSL sa však zahanbiť nedal a v 16. minúte skóre zápasu vyrovnal M. Pajtas. Oba tímy si do polčasového hvizdu pripísali na svoje konto po jednom góle a strany sa tak menili za nerozhodného stavu. Dvojnásobnú výhodu nad svojim oponentom získalo VSL v 31. a 32. minúte. Expresnými dvoma gólmi vtedy poslal VSL prvý krát do vedenia T. Mátyás. Následne sa však z reťaze utrhol M. Bačenko, ktorému sekundoval aj G. Bohunický

Zápas medzi Turkon a Rising Prospects skončil kontumáciou v prospech Rising Prospects.

Zápas medzi Otamany a Žlčové kamene skončil kontumáciou v prospech Otamany.

Výsledky zápasov skupiny A

Skupina B

Divoké a nevyspytateľné druhé kolo skupiny B odštartovali duely Hofex vs Baustav a Feyenoord vs Beathlete. Premiéra Baustavu v Košickej novej lige vyšla náramne. V zápase proti Hofexu ukázali, že v konkurencii absolútnej špičky sa nestratí. Už v prvom dejstve si Baustav dokázal vybudovať náskok deviatich gólov. Tešiť ich môže aj fakt, že v prvom polčase nemuseli zo svojej brány vyťahovať loptu ani raz. Hofex vo zvyšku zápasu dokázal skórovať štyri krát, no na perfektne pripravený Baustav to nestačilo. Baustav tak v prvom predstavení na pôde KNL ukázal extra triedu a my sme zvedaví, ako dopadne ich najbližší zápas proti Feyenoordu. Pri spomínanom Feyenoorde ale ostaneme. V rámci druhého kola si tento celok zmeral sily s Beathlete. Úvodný hvizd, 10 sekúnd medzihry a lopta v sieti. Takto jednoducho by sa dal opísať štart do zápasu. Feyenoord v prvých sekundách takpovediac zaspal na vavrínoch, čo využil S. Capik. Odpoveď prišla o štyri minúty neskôr z nohy G. Gluchmana. Na konci prvého dejstva bol však spokojnejší Beathlete. Diametrálne odlišný druhý polčas však rozhodol, kam tri body poputujú. Feyenoord predviedol chirurgický výkon a tromi gólmi stav zápasu otočil vo svoj prospech. Po dvoch kolách tak Feyenoord kraľuje tabuľke skupiny B. 

Tvárou v tvár sa v rámci skupiny B postavila aj Vakatanka proti Promet Trans. Na prvý pohľad bola Vakatanka jasným favoritom. Historické záznamy hovorili jasne v prospech majstra sezóny jeseň 2023. Posilnenie kádra Promet Transu sa však prejavilo naplno. Od úvodných minút ťahala Vakatanka za kratší koniec. Promet Trans tak po troch rokoch porazil Vakatanku a v tabuľke obsadil tretie miesto. 

Výsledky zápasov skupiny B



2. LIGA

Vyrovnané súboje pokračovali v druhej lige aj tentokrát. V prvom stretnutí sa proti sebe postavilo IZO 4 a Mondays Vikings. Prvý menovaný odštartoval zápas dvoma gólmi zásluhou P. Szálku a V. Kováča. Vikingovia odvetili rovnakým spôsobom a sériou troch gólov naklonili zisk troch bodov na svoju stranu. V závere prvého polčasu sa však znova do vedenia dostal IZO 4. Gólovo striedmejšie druhé dejstvo odštartoval až v 42. minúte P. Turek. Nerozhodný stav však dlho netrval a v 46. minúte dal poslednú bodku za zápasom J. Kačmarik

Body sa znova delili v zápase medzi Bernard Team a Zenith. Chuť víťazstva im v predošlom kole ušla iba o vlások. Inak tomu nebolo ani tentokrát. Ešte v 47. minúte pritom Bernard Team vyhrával rozdielom jediného gólu. Túžba po bode však Zenith doviedla k vyrovnávaciemu gólu v hodine dvanástej. V 49. minúte sa s pomocou brániaceho hráča presadil M. Kušnír.

Odložený debut čakal aj na tím Jvaro. V ich prvom stretnutí sa postavili pred Kladivárov. Na prvý gól sme čakali 10 minút. Za Jvaro sa vtedy presadil F. Lech, ktorý mal všetky prsty aj v druhom góle svojho tímu. O znižujúci gól sa postaral V. Vavrák. Kladivári dokázali obranu súpera nachytať aj v 32. minúte, no to bol zároveň aj ich posledný nádych v zápase. Spomínaný F. Lech sa stal prvou hviezdou zápasu keď pridal ďalšie dva góly a postaral sa tak o prvú výhru svojho tímu. Na záver sme mohli sledovať zápas medzi Mladosť Byster a AFC Mier. Raketový štart Bysteru znamenal dvojgólové vedenie. Všetka snaha a vidina zisku troch bodov však putovala do koša v závere prvej 25 minútovky, kedy sa dva krát presadil T. Mroč. Momentum zápasu sa prenieslo na stranu AFC Mier, ktorý zvyšok zápasu zvládol s prehľadom a pripisuje si plný bodový zisk. 

Výsledky zápasov 2. ligy



3. LIGA

V hracom čase o 18:15 sme videli hneď tri duely. V prvom zápase sa Chievo dokázalo otrepať z vysokého vedenia Siemens Healthineers. Po 32. minútach svietil na tabuli stav 0:5. Hrá sa však 50 minút a vo zvyšku zápasu Chievo dominovalo. Trpkú prehru Siemensu dokonal v posledných sekundách I. Volčko

V zvyšných dvoch zápasoch sa z výhry tešili favorizované celky. LUX FM zdolal Indických bežcov rozdielom triedy. Za výkon v prvom polčase sa však Bežce hanbiť nemusia. Svojmu oponentovi boli rovným súperom. Prelomenie obrany a odporu Indických bežcov prišlo až v druhom dejstve. LUX FM sa vďaka výhre odlepil od prenasledujúcich celkov a patrí im druhá priečka. Zo zápasu medzi Otamany B a Tomik vzišli víťazne domáci. 

Ďalším na programe bol súboj medzi Antis a Vakatanka B. Ofenzívne divadlo v podaní Antisu sa však tentokrát nekonalo. Vakatanka B bola rovnocenným súperom až do posledných minút. Kvalitu v koncovke však znova predviedol L. Muller, ktorý sa do listiny strelcov zapísal tri krát a po dvoch kolách je korunným kráľom strelcov s 12 presnými zásahmi. Aktérmi posledného stretnutia boli Coma a Palmdale. Ako prvý šiel do vedenia tím Coma. V 15. minúte sa o to postaral L. Seman. Následne sa však k slovu dostal Palmdale, ktorý už Comu odpovedať nenechal. O tri góly Palmdale sa postarali nové akvizície T. Mathe a K. Tsoeli.

Výsledky zápasov 3. ligy



submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 2. liga
# Tím Z Skóre Body
1. IZO IZO 4 3 13:10 7
2. BRT Bernard Team 3 14:9 5
3. ZEN Zenith 3 14:11 5
4. KLD Kladivári 3 20:12 4
5. JVA Jvaro 2 6:5 3
6. AFC AFC Mier 2 6:9 3
7. MVK Vikings 3 9:13 1
8. MLB Byster 3 9:22 1

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 2. liga
1. KLD Vladislav Vavrák 9 Gólov
2. IZO Jozef Kačmarik 4 Gólov
3. KLD Adrian Pačinda 4 Gólov
4. JVA František Lech 4 Gólov
5. BRT Tibor Mátyás 3 Gólov
6. ZEN Tomáš Pakos 3 Gólov
7. IZO Peter Szálka 3 Gólov