|
Alexander Dufala

REVIEW | Spanilá jazda Vakatanky pokračuje

KOŠ

Štvrté kolo Košickej novej ligy ponúklo sedem duelov. Odmena v podobe troch bodov čakala na každý celok. Kto si ju nakoniec uchmatol?

1. LIGA 

VSL sa po vydarenom predošlom stretnutí stretol s celkom Promet Trans. Ten zo seba po troch kolách potreboval zmyť nezdar, nakoľko nezískal ani jeden bod a navyše inkasoval 36 gólov. Tento štatistický údaj však Promet Trans ignoroval a do zápasu išiel s čistou hlavou. To sa vyplatilo a v prvom polčase odohral Promet Trans so svojim súperom vyrovnanú partiu. Začiatkom druhého dejstva bol zo strany Prometu hlad po víťazstve priam hmatateľný. Správne kopačky si obul D. Stripaj, M. Beli a G. Viszlay. Toto trio totiž dokázalo v druhej 25 minútovke skórovať a zariadiť tak prvú výhru svojho tímu v sezóne Jar 2024. Ďalšími pánmi na holenie boli tímy Vakatanka a Hofex. Majster predošlej sezóny si s bronzovým Hofexom zopakoval semifinále. Ich prvý zápas sa niesol v znamení dominancie Vakatanky. O jednoznačnú záležitosť však tentokrát nešlo. Hofex síce prvý polčas na Vakatanku nestačil, no v druhom dejstve boli váhy vyrovnané. Aj napriek sympatickému výkonu sa Hofexu nepodarilo zložiť reparát a Vakatanke podľahol. 

Druhá výhra v sezóne a extrémne dôležité tri body do tabuľky. O to šlo v zápase medzi Beathlete a Turkon. Tuhý boj to bol už od prvých minút. Ani jeden tím nechcel v obrane chybovať a poskytnúť tak oponentovi vedenie. Prvý gól zaznamenal v ôsmej minúte S. Loffay z tímu Beathlete. Jeho tím sa však tešil iba pár sekúnd. Vyrovnávajúci gól prišiel v rovnakej minúte z nohy P. Majného. Taktickú bitku nakoniec zvládol lepšie Beathlete a svojho súpera zdolal pomerom 4:2. 

Záznamy všetkých zápasov si môžete pozrieť na tomto odkaze

2. LIGA 

Štvrté kolo odštartovali duely medzi Mondays Vikings a Fanatic a AFC Mier vs Mladosť Byster. Prvý stret ponúkol divokú prestrelku. Mondays Vikings nadviazal na predošlý zápas a súperovi vsietil šesť gólov. Na výhru to však nestačilo. Fanatic odpovedal deviatimi presnými zásahmi a pripisuje si ďalšie tri body. Duel medzi AFC Mier a Mladosť Byster je možné vystihnúť jediným slovom. Vyrovnanosť. Hra sa prelievala zo strany na stranu. Raz prebral iniciatívu AFC Mier, následne si však opraty zápasu do rúk zobral Mladosť Byster. V konečnom zúčtovaní to však bol práve Mladosť Byster, ktorý sa tešil z výhry. Po štyroch odohratých dueloch má Mladosť Byster na konte deväť bodov a siaha na postupové priečky. 

Tomik vyzval v ich ďalšom zápase Iron Club. V tomto prípade však išlo o vysokú prehru. Iron Club svojmu súperovi nastrieľal rekordných 20 gólov. Tomik odpovedal na góly súpera iba dva krát a ani v štvrtom zápase tak nezískal bod. 

Krušné chvíle pre Otamany. Doposiaľ neporazené Otamany sa na jednom ihrisku stretli s IZO 4. Je známe, že IZO 4 vie proti favoritom odohrať skvelé zápasy. Inak tomu nebolo ani tentokrát. Ašpirantovi na postup do najvyššej súťaže odolával IZO statočne. Po polčasovom hvizde ukazovala svetelná tabuľa stav 1:2. IZO 4 so svojim súperom držal krok, no odskok na rozdiel dvoch gólov bol rozhodujúci. Otamany tak aj naďalej ostávajú neporazené a pozornosť prvoligistov si už určite získali. 

Záznamy všetkých zápasov si môžete pozrieť na tomto odkaze

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 2. liga
# Tím Z Skóre Body
1. IZO IZO 4 3 13:10 7
2. BRT Bernard Team 3 14:9 5
3. ZEN Zenith 3 14:11 5
4. KLD Kladivári 3 20:12 4
5. JVA Jvaro 2 6:5 3
6. AFC AFC Mier 2 6:9 3
7. MVK Vikings 3 9:13 1
8. MLB Byster 3 9:22 1

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 2. liga
1. KLD Vladislav Vavrák 9 Gólov
2. KLD Adrian Pačinda 4 Gólov
3. JVA František Lech 4 Gólov
4. IZO Jozef Kačmarik 4 Gólov
5. IZO Peter Szálka 3 Gólov
6. KLD Jakub Pipta 3 Gólov
7. BRT Tibor Mátyás 3 Gólov