|
Alexander Dufala

REVIEW | Boje o play off odštartovali!

KOŠ

Zatiaľ čo v druhej a tretej lige sa tímy pasujú stále v rámci základnej časti, v najvyššej súťaži vypukli epické boje o postup do play-off. Napínavé stretnutia a skvelú futbalovú atmosféru naprieč všetkými ligami tak sprevádzajú navyše aj súboje v skupine FINAL 6 a O Umiestnenie. Poďme sa na zápasy šiesteho kola pozrieť.

1. LIGA 

FINAL 6

Skupina označovaná aj ako cesta do finále odštartovala zápasom medzi Rising Prospects a Promet Trans. Úradujúci šampión KNL Rising Prospects sa na trávniku stretol s nevyspytateľným Promet Trans tretí krát v priebehu dvoch rokov. Prvé dva duely Promet Trans na kvalitatívne vyzretejšieho súpera nestačil. Promet Trans však potvrdil skutočnosť, že úloha outsidera im svedčí. Po nečakanej výhre nad vicemajstrom v druhom kole dokázal Promet prekvapiť znova. V prvom polčase šiel Promet dva krát do vedenia. Rýchle odpovede Risingu im však výhodu dvoch gólov nedovolili. Nepopierateľná sila a chladnokrvnosť Risingu vyplávala na povrch v úvodných minútach druhého dejstva. V priebehu siedmych minút dokázal Rising Prospects skórovať tri krát a vyzeralo to, že Promet Trans bude musieť kapitulovať. V 36. a 40. minúte však hosťom dodali impulz D. Legnavský a M. Beli. Zásluhou J. Špišáka sa tímu Rising Prospects podarilo zvýšiť znova na rozdiel dvoch gólov v 42. minúte, no Promet Trans zápas nevypustil a v poslednej minúte skóre stretnutia vyrovnal. 

Druhým v poradí bol stret medzi tímami Otamany a Vakatanka. Od úvodného hvizdu sa hra prelievala zo strany na stranu. Oba tímy si boli vedomé sily oponenta a v zadných radoch tak nechceli urobiť chybu. Prvé pochybenie Otamanov prišlo v 12. minúte, kedy si J. Straka jednoducho narazil so spoluhráčom a osamotený pred brankárom sa už nemýlil. V záverečnej päťminútovke sa presadil aj P. Košuda a Vakatanka tak menila strany spokojnejšia. Frustrácia Otamanov z nepresnej koncovky bola nakoniec aj faktorom, ktorý rozhodol zápas. Otamany sa do zápasu už dostať nedokázali a s pribúdajúcimi minútami sa aj zväčšovala gólova priepasť oboch mužstiev. Vakatanka si tak v prvom zápase skupiny FINAL 6 pripisuje tri body do tabuľky. 

Zápas medzi TURKON a Baustav bol odložený.


Výsledky zápasov skupiny FINAL 6

O Umiestnenie

Ako prvý bol na programe súboj medzi Hofex a VSL. K slovu sa ako prvý dostal T. Mátyás z tímu VSL v 19. minúte stretnutia. Bezchybný prvý polčas to však zo strany VSL nebol. V závere prvého polčasu namieril presne A. Pástor, ktorý tak skóre vyrovnal. Hofex sa po tomto góle naladil na ideálnu frekvenciu a v druhom dejstve bol aktívnejši. Ďalšie štyri góly v sieti VSL znamenali výhru Hofexu. Proti sebe sa v rámci prvého kola postavili aj Iron Club a Feyenoord. Vybičovaný zápas v ktorom padlo dokopy až deväť kartových trestov mal nie menej zaujímavý priebeh. Iron Club si v prvom polčase vypracoval trojgólové vedenie. Po zmene strán sa však k slovu prihlásil aj Feyenoord. Svoju misiu v ofenzíve splnili, nakoľko dokázali skórovať tri krát. O jeden bod za remízu ich však obral M. Valčiš, ktorý sa z radov Iron Clubu presadil v druhom polčase ako jediný. 

Výsledky zápasov skupiny O Umiestnenie

2. LIGA

V druhej najvyššej súťaži sme boli svedkami atraktívnych duelov aj nečakaných výsledkov. Prekvapenie na nás čakalo hneď v prvom zápase medzi IZO 4 a AFC Mier. Doposiaľ neprekonané IZO začalo zápas úspešnejšie. V 12. minúte poslal svoj tím do vedenia P. Hutník. AFC Mier zahodil všetky papierové predpoklady za hlavu v 22. minúte, kedy sa presadil P. Mudron. AFC Mier v skvelom výkone pokračoval aj v druhom dejstve a ďalšími troma gólmi si zaistil tri body. Pre AFC Mier zároveň išlo o veľmi významné tri body, nakoľko sa dokázali priblížiť vedúcej štvorici druhej ligy.

Program druhej ligy doplnili aj zápasy medzi Bernard Team vs Mladosť Byster a Mondays Vikings vs Jvaro. V oboch stretnutiach boli favoriti viac ako jasní. Jednoduché to však nemali. V zápase medzi Bernard Team a Mladosť Byster sa strany menili za stavu 4:2. Potenciálne prekvapenie však Bernard Team nedopustil a odpor svojho súpera definitívne zlomil 15 minút pred koncom stretnutia. Ťažke chvíle pripravili pre Jvaro aj Mondays Vikings. Vikingovia dokázali prvé dejstvo prekvapivo vyhrať v pomere 2:1. Jvaro prehrávalo až do 38. minúty. Výborná pripravenosť a mentalita však nakoniec Jvaro dotlačila až za výhrou.

Záverečné stretnutie zaobstaral Zenith a Kladivári. 14 gólovú prestrelku odštartoval A. Pačinda v tretej minúte zápasu. K nemu sa v prvom dejstve pridali aj M. Rozman a J. Pipta. Zenith sa dokázal v prvej 25 minútovke presadiť iba raz zásluhou P. Varholaka. Zenithu sa podarilo vyrovnať na konci 32. minúty. O necelých deväť minút neskôr odskočili Kladivári druhý krát v zápase na rozdiel troch gólov. Zenith s vypätím všetkých síl dokázal odpovedať ešte dva krát, no Kladivári si výhru postrážili. 


Výsledky zápasov 2. ligy

Tabuľka 2. ligy

3. LIGA

Aj tretia liga doručila kvalitné duely. Šieste kolo odštartovali zápasy medzi Otamany B vs Coma a MFC Indické bežce vs Chievo. V prvom spomínanom zápase sme boli svedkami vyrovnaných prvých 25. minút. Už po 180 sekundách vyhrávali Otamany 2:0. V 12. minúte bolo vyrovnané po presných zásahoch M. Ivana a M. Semana. Nerozhodný stav však neuzrel svetlo druhého dejstva. V 24. minúte sa druhý krát presadil A. Semenov z tímu Otamany B. Druhý polčas už bol v réžii Otamanov B, ktoré svojho súpera zasypali ôsmimi gólmi a po nepresvedčivom prvom polčase tak potvrdil úlohu favorita. V zápase medzi MFC Indické bežce vs Chievo sa očakávala prevaha hostí. Tieto dohady však Indické bežce vyvrátili. Strany sa menili za stavu 2:2 a Indické bežce tak mali zarobené na prekvapenie. Ani v tomto prípade sa však favorit o body obrať nenechal a Chievo ďalšími troma gólmi nedal súperovi šancu. 

Ďalší týždeň, ďalší úspešne zvládnutý duel. Takto vieme popísať zápas medzi Siemens Healthineers a Antis. Kanonáda, na ktorú sme boli pri Antise zvyknutí, sa však nekonala. Antis v ich šiestom súťažnom stretnutí zaznamenal zatiaľ najmenej gólov. Aj napriek tomu mal však zápas pre Antis hladký priebeh. Polčasový hvizd ukončil prvú polovicu stretnutia za stavu 3:0 v prospech Antis. Excelentná synergia Antisu pokračovala aj v druhom dejstve. Antis namieril presne ešte dva krát, pričom za chrbát svojho gólmana nepustili ani jeden gól. O všetky góly Antisu sa postaral L. Müller, ktorý v tabuľke strelcov nemá konkurenta. 

V posledných večerných stretnutiach sa proti sebe postavili TOMIK vs Vakatanka B a LUX FM vs Palmdale. V oboch zápasoch išlo o gólové hody. Vakatanka B svojho súpera prestrieľala pomerom 0:15. Štvorica P. Smak, A. Bodnar, J. Eged a M. Dobrescu zaznamenala v zápase hattrick. Pre Vakatanku ide o druhý úspešný duel v rade. Spomínaný duel medzi LUX FM a Palmdale mal podobný priebeh. LUX FM skóroval 15 krát a inkasoval štyri góly. Bol to však Palmdale, ktorý šiel ako prvý do vedenia. V útoku smelý LUX FM však v prvom polčase nastrieľal súperovi päť gólov, ku ktorým v druhom dejstve pridali ďalších 10 a svoj výkon tak perfektne vyšperkovali. Po odohraní šiestich zápasov patrí LUX FM druhé miesto v tabuľke. Palmdale pláva v kľudných vodách na piatej priečke. 


Výsledky zápasov 3. ligy

Tabuľka 3. ligy

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 5 36:9 15
2. OTM Otamany 5 20:12 12
3. TRN Turkon 5 27:16 9
4. FCI IRON CLUB 5 20:31 6
5. VSL VSL 5 21:31 3
6. HBŽ HBŽK 5 0:25 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. liga
1. TRN Patrik Hornak 9 Gólov
2. FCI Maroš Bačenko 6 Gólov
3. VSL Tibor Mátyás 5 Gólov
4. RIS František Horník 4 Gólov
5. VSL Tomáš Mastiľák 4 Gólov
6. RIS Peter Blaško 4 Gólov
7. TRN Peter Horizral 4 Gólov