|
Alexander Dufala

REVIEW | Najvyššia súťaž zatvorila brány základnej časti. Na rade je druhá fáza

KOŠ

Je to tu. Boje v základnej časti prvej ligy utíchli. Znamená to však, že sa môžeme tešiť na ešte atraktívnejšiu a vybičovanejšiu atmosféru v druhej fáze súťaže. Poďme sa spoločne pozrieť na to, ktorým celkom sa v piatom kole darilo.

1. LIGA

Skupina A

O posledné postupové miesto sa pobil Turkon s Iron Clubom. Oba celky mali na svojom účte šesť získaných bodov. Išlo teda o otvorený súboj o FINAL 6. Nepriestrelné skúsenosti hráčov a genialita v radoch Turkonu úradovali už v úvodných minútach. V 12. minúte sa Turkon odpútal od svojho soka rozdielom triedy. Zvyšok zápasu sa v podstate už iba dohrával. Turkon rutinérsky kontroloval zápas, pričom svoje vedenie dokázal do konca zápasu zveľadiť. Iron Club sa tak po nezvládnutom súboji o miestenku vo FINAL 6 musí uspokojiť len so štvrtým miestom a v druhej fáze bude bojovať o čo najlepšie umiestnenie.

Šláger piateho kola zaobstarali Otamany a Rising Prospects. Potenciál Otamanov sme pozorne sledovali už v predošlej sezóne, kedy kompletne prevalcovali druhú ligu bez jedinej prehry. V prebiehajúcej sezóne sa Otamany medzi elitou nestratili. Práve naopak. Zo štyroch odohraných duelov nahrali plný počet bodov. Ekvivalent tohto príbehu je však aj Rising Prospects. Tento tím neprehral 16 po sebe idúcich duelov, čím Rising nastavil rekord. V súboji neporaziteľných celkov sa však séria Otamanov skončila. Po prvom dejstve sa strany menili za stavu 0:3. Levie srdce a bojovnosť Otamanov však boli odmenené v tretej desaťminútovke, kedy Otamany skórovali dva krát. Ich postup však v 41. minúte definitívne zastavil J. Beliš. 

Výsledky zápasov skupiny A

Tabuľka 1. LIGY - Skupina A

Skupina B

Existenčné zápasy čakali v rámci piateho kola na Promet Trans a Feyenoord. Prvý spomínaný sa stretol s Hofexom. Po prvom polčase to vyzeralo pre Promet Trans šedo. Hofex dokázal v prvých 25. minútach prehrať svojho súpera v pomere 2:1. Do zápasu dostal Promet Trans dvoma gólmi E. Koneracký. Skóre zápasu sa vyrovnalo ešte dva krát, no v závere úradoval Promet a odniesol si tak veľmi dôležité tri body. Druhým stretom bol Feyenoord vs Vakatanka. V zápase sme videli celkovo 20 gólov. Vakatanka však v priebehu celého zápasu viedla. Feyenoord dokázal na góly súpera odpovedať osem krát, no na výhru to aj tak nestačilo. Feyenoordu tak doslova ušla FINAL 6 pred očami. 

Účastníkmi posledného zápasu bol Baustav a Beathlete. Hosťujúci celok bol favorizovanému Baustavu vyrovnaným súperom. Prvý polčas sa skončil za stavu 3:1. Beathlete sa však zastrašiť nedal a v druhom dejstve odohral vyrovnanú partiu. Aj napriek sympatickému výkonu bol Beathlete na svojho súpera prikrátky. 

Výsledky zápasov skupiny B

Tabuľka 1. LIGY - Skupina B


2. LIGA

V zamotanej druhej lige sme videli tri duely. V prvom sa stretli Kladivári s Mondays Vikings. Domáci celok nepustil Vikingov k slovu. V prvom dejstve si vytvorili Kladivári pohodlný trojgólový náskok. Gólová priepasť sa s pribúdajúcimi minútami zväčšovala. Mondays Vikings sa v zápase skórovať nepodarilo a Kladivárom podľahli 0:10. Nasledoval duel medzi AFC Mier a Zenith. Gólový účet otvoril D. Ňarjaš v druhej minúte zápasu. Zenithu sa tento stav nepozdával a do 12. minúty zasiahli do čierneho tri krát. O deväť minút neskôr bolo vyrovnané. V závere prvého dejstva sa však Zenithu podarilo znova dostať do vedenia. Bezzubý druhý polčas v podaní Zenithu znamenal zvrat v skóre. AFC Mier sa tak po výhre predral na piatu priečku druhej ligy.

V závere hracieho dňa sme mali možnosť sledovať duel  medzi druhým Jvarom a tretím Bernard Teamom. Jvaru síce v tabuľke patrí až druhá priečka, no v otázke gólového rozdielu je bez konkurencie. V piatich zápasoch inkasovalo Jvaro iba 7 krát a skórovať sa im podarilo 36 krát. Skvelú formu potvrdilo Jvaro aj proti Bernard Teamu. Dôsledné bránenie a efektivita v zakončení znamenala výhru Jvaro v pomere 6:0.

Výsledky zápasov 2. ligy

Tabuľka 2. LIGY


3. LIGA

Tretia liga ponúkla ako tradične najväčšiu dávku zápasov. V hracom čase o 18:15 sme videli strety medzi Vakatanka B vs Siemens Healthineers a Antis vs Otamany B. Farma Vakatanky sa z víťazstva tešila prvý krát v sezóne. Po vyrovnanom prvom dejstve sa Vakatanka B dokázala skonsolidovať a Siemensu nastrieľala rozhodujúce tri góly. 

Ťahákom piateho kola tretej ligy bol stret medzi Antis a Otamany B. Kto očakával vyrovnaný duel bol pravdepodobne sklamaný. Antis svojho súpera prehral vo všetkých aspektoch. Otamany B síce v prvom polčase ohrozil svätyňu Antisu mnoho krát, no v sieti neskončila lopta ani raz. Naopak Antis predviedol vyspelý priamočiary výkon, ktorý tomuto celku priniesol celkovo sedem gólov. Antis aj naďalej ukazuje, že ich ambície sú najvyššie. 

Rovnakým skóre sa skončil aj stret medzi Coma a MFC Indické bežce. Hostia si dokázali v priebehu zápasu vypracovať kvalitné šance. V rozhodujúcich momentoch však zlyhala koncovka a Indické bežce sa tak v zápase nepresadili ani raz. Coma si tak hladko poradila s ďalším súperom a v tabuľke postupuje smerom nahor. V zápase medzi poprednými celkami Chievo a LUX FM bol dravší práve LUX. Pomerne vyrovnanú prvú polovicu zápasu nasledovala dominancia LUX FM. Chievo do konca zápasu skórovalo už iba raz, pričom zo svojej brány vyberali loptu štyri krát. V závere hracieho dňa sa proti sebe postavil Palmdale a Tomik. Dirigentom tohto stretnutia bol štvorgólový T. Mathe, ktorý tvoril hru Palmdalu a prsty mal aj vo zvyšných góloch svojho tímu. Pri triumfe mu sekundovali aj  R. Kolesár, M. Kozák, K. Balint a P. Škorec. Za Tomik sa rovnako štyri krát presadil D. Buzoga. Palmdale sa tak dostáva na vlnu výhier a posúva sa do stredu tabuľky. 

Výsledky zápasov 3. ligy

Tabuľka 3. LIGY

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 5 36:9 15
2. OTM Otamany 5 20:12 12
3. TRN Turkon 5 27:16 9
4. FCI IRON CLUB 5 20:31 6
5. VSL VSL 5 21:31 3
6. HBŽ HBŽK 5 0:25 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. liga
1. TRN Patrik Hornak 9 Gólov
2. FCI Maroš Bačenko 6 Gólov
3. VSL Tibor Mátyás 5 Gólov
4. RIS František Horník 4 Gólov
5. VSL Tomáš Mastiľák 4 Gólov
6. RIS Peter Blaško 4 Gólov
7. TRN Peter Horizral 4 Gólov