|
Redakcia

Registrácie tímov do ligy v malom futbale - JESEŇ 2024

KOŠ

Košická Nová Liga malého futbalu vo formáte 5+1 oslávi v Septembri prvý rok od svojho vzniku. Svoje brány otvorí po tretí krát. Po dvoch úspešných sezónach spúšťa registrácie tímov do sezóny Jeseň 2024. Naďalej pokračuje v poskytovaní maximálneho herného zážitku pre všetkých. Bez ohľadu na výkonnosť, vek či profesiu. Pridajte sa ku KNL ! Viac informácii o súťaži si môžete prečítať v článku.

Čo je Košická nová liga v malom futbale alias KNL MINILIGA ?

Košická nová liga je amatérska liga v malom futbale v Košiciach. Skrátene KNL Miniliga vznikla v roku 2009 za účelom podpory amatérskych športovcov. Nie len pre futbalistov, sme ligou pre všetkých. Bez ohľadu na výkonnosť, vek či profesiu. Hrať ju môžu stavbári, hasiči, futbalisti, podnikatelia, policajti či futsalisti. (článok pokračuje pod fotkou)

 

Prečo práve my?

MAXIMÁLNY HERNÝ ZÁŽITOK

Naše poslanie? Poskytnúť každému hráčovi nezabudnuteľný zážitok z hry. Súťaže prebiehajú na špičkových ihriskách s vysokokvalitnou umelou trávou a profesionálnym osvetlením, čo zaisťuje perfektné podmienky pre každý zápas. Všetky zápasy sú zaznamenané a dostupné na platforme Sport.Video, kde môžete sledovať góly a najzaujímavejšie momenty zápasu. To umožňuje hráčom, manažérom a fanúšikom nielen sledovať a analyzovať hru, ale aj zdokonaľovať taktiky a užívať si vrcholné momenty a najlepšie góly sezóny.



PODPORA ZDRAVÉHO ŽIVOTNÉHO ŠTÝLU A FAIRPLAY

Podporujeme zdravý a aktívny životný štýl medzi obyvateľmi Košíc. Spolupracujeme s fitness centrom Naytilus. Naši hráči majú možnosť získať mesačnú permanentku. Okrem toho majú všetci hráči KNL zľavu 10% vo fitness centre Naytilus. Propagujeme nielen fyzickú aktivitu a športového ducha, ale aj dôležitosť a význam fairplay a rešpektu. Dodržiavanie pravidiel a úcta k súperom, rozhodcom a divákom podporuje pozitívnu atmosféru a spravodlivú súťaž. Fair play tiež prispieva k osobnému a morálnemu rozvoju hráčov, pomáha rozvíjať čestnosť, rešpekt a tímovú prácu. Znižuje riziko konfliktov a agresie na ihrisku, čím sa zvyšuje bezpečnosť pre všetkých zúčastnených.



OTVORENOSŤ BEZ OHĽADU VÝKONNOSTI

Naša liga je navrhnutá tak, aby poskytla spravodlivú a vyváženú súťaž pre všetky tímy bez ohľadu na ich úroveň zručností. Košická Nová Liga je rozdelená do dvoch líg založených na výkonnosti, čo znamená, že nové alebo menej skúsené tímy sa nemusia obávať súperenia s top tímami z najvyššej ligovej úrovne. Toto rozdelenie zaručuje, že každý tím má možnosť súťažiť s rovnocennými súpermi, čo podporuje spravodlivú hru a umožňuje hráčom zlepšovať sa v prostredí, ktoré je prispôsobené ich schopnostiam. Týmto spôsobom sa snažíme udržiavať súťaživosť a zábavu v každom zápase, zatiaľ čo poskytujeme každému týmu šancu na úspech a rast. Ak sa do Košickej Novej Ligy zaregistruje dostatok tímov, ani sekundu neváhame a rozdelenie výkonnosti posunieme ešte aj do tretej ligy.


MOŽNOSŤ ÚČASTI NA NÁRODNÝCH A SVETOVÝCH PODUJATIACH

Naša liga predstavuje vynikajúcu príležitosť pre hráčov, ktorí majú ambície postupovať na národné a medzinárodné úrovne. Ako člen Slovenského zväzu malého futbalu, je naša liga súčasťou oficiálneho systému, ktorý môže otvoriť dvere hráčom k účasti na širších súťažiach. Vďaka nášmu členstvu v národnom zväze majú naši najlepší možnosť byť videní a vybraní do reprezentačného tímu, či už na národných alebo medzinárodných turnajoch.



REGISTRAČNÝ FORMULÁR TÍMOV NÁJDETE TU

REGISTRÁCIE PRE EXISTUJÚCE TÍMY POTRVAJÚ DO 5.7.2024
REGISTRÁCIE PRE NOVÉ TÍMY* DO 31.7.2024

*Novým tímom sa rozumie tím, ktorý nepôsobil v Košickej Novej Lige v jarnej sezóne

Štandardizovaný formát 5+1 konečne aj v Košiciach

V Septemberi 2023 sme v metropole východu spustili prvú ligu malého futbalu vo formáte 5+1. Číslica 5 označuje počet hráčov v poli a číslica 1 brankára. Tento formát je atraktívnejší a hlavne je to štandardizovaný formát malého futbalu. Formátom 5+1 sa hrajú najvyššie národne podujatia ako je Niké Superliga, či Niké Majstrovstvá Slovenska. Rovnako sa hrajú aj najvyššie medzinárodné turnaje ako Majstrovstvá Európy a Majstrovstvá Sveta.

Prítomnosť ďalšieho hráča na ihrisku znamená viac interakcie, viac možností pre taktickú hru a väčšiu dynamiku v hre. To vytvára zaujímavejšie a často aj rýchlejšie zápasy. S väčším počtom hráčov na ihrisku majú tímy viac možností pri tvorbe taktík. Môžu experimentovať s rôznymi formáciami a stratégiami. Formát 5+1 umožňuje lepšie využitie herného priestoru. Hráči môžu lepšie rozložiť svoje pozície na ihrisku, čo vedie k menej preplneným herným situáciám a plynulejšej hre. Väčší počet hráčov v tíme znamená viac príležitostí pre hráčov byť jeho súčasťou.

Neviete ako na to? To vôbec nevadí. Spustili sme program na rozvoj tímov v malom futbale

10 krokový manuál ako založiť vlastný (úspešný) tím v malom futbale

Nie každý vie, ako na to. Preto sme pre vás pripravili príručku, ako založiť klub v malom futbale. Našim cieľom je pomôcť vám vybudovať úspešný, organizovaný a spokojný tím, ktorý bude nielen súťažiť, ale aj prosperovať mimo ihriska. Veríme, že s touto príručkou v ruke, sa váš tím stane silným a uznávaným celkom v Košickej Novej Lige malého futbalu.


ODKAZ NA POSTUP AKO VYTVORIŤ VLASTNÝ TÍM V MALOM FUTBALE



Základné informácie o lige malého futbalu v Košiciach

- amatérska liga v malom futbale pre všetkých bez obmedzenia výkonov

- herný formát 5+1, hracie dni počas pracovného týždňa (Utorok/Streda/Štvrtok) vo večerných hodinách od 17:00/18:00

- kvalitná umelá tráva FIFA štandard

- oficiálny člen Slovenského zväzu malého futbalu

- ponúkame prehľadný systém na správu hráčov a zápasov

- štatistiky a reporty priamo na WEB stránke po každom kole (góly, efektivita, karty, články)

- všetky zápasy natáčame do aplikácie Sport.Video

- zostrihy gólov po každom kole

- vyhlasujeme najlepšieho hráča kola a najlepšiu zostavu kola

- delegujem rozhodcov s licenciami

-  možnosť postúpiť na celoslovenské či európske podujatia v malom futbale

- na konci sezóny ocenenie pre všetky tímy

- kapacita v jesennej časti - maximálne 24 až 28 tímov


Pridajte sa k nám

Nech už ste skúsený futbalista alebo nadšený amatér, Košická Nová Liga malého futbalu je miesto pre Vás. Vytvorte si tím, zaregistrujte sa a staňte sa súčasťou komunity "malých futbalistov". Tešíme na vaše góly, brilantné zákroky a vášeň pre hru, ktorá nás všetkých spája.


REGISTRAČNÝ FORMULÁR TÍMOV NÁJDETE TU

REGISTRÁCIE PRE EXISTUJÚCE TÍMY POTRVAJÚ DO 5.7.2024
REGISTRÁCIE PRE NOVÉ TÍMY DO 31.7.2024

*Novým tímom sa rozumie tím, ktorý nepôsobil v Košickej Novej Lige v jarnej sezóne



submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 1 11:3 3
2. OTM Otamany 1 6:3 3
3. TRN Turkon 0 0:0 0
4. HBŽ HBŽK 0 0:0 0
5. VSL VSL 1 3:6 0
6. FCI IRON CLUB 1 3:11 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. liga
1. RIS František Horník 2 Gólov
2. FCI Tomáš Havrila 2 Gólov
3. OTM Danylo Sydorenko 2 Gólov
4. RIS Michal Pach 2 Gólov
5. OTM Serhii Shcherbyna 2 Gólov
6. RIS Jakub Špišák 2 Gólov
7. OTM Oleksii Cherepania 2 Gólov