|
Redakcia

REVIEW | Boj o titul v druhej lige zahájený, finálová štvorica v najvyššej súťaži je istá

KOŠ

Predposledné kolo najvyššej súťaže je minulosťou. Zatiaľ čo v druhej lige sa už boje o postup rozpútali, v prvej lige sa tímy stále usilujú o čo najlepšie umiestnenie v tabuľke. Poďme sa pozrieť na zápasy 8. kola.

1. LIGA


Futbalové umenie predviedli ako prvé celky VSL a Hofex. Predzápasové informácie naznačovali, že VSL by si v tomto zápase mohol siahnuť na body. K dispozícii sme totiž mali vzájomný zápas z predošlej sezóny, ktorý VSL vyhral 5:3. Zápas začal z ostra. VSL šiel do vedenia po prvej strele na svätyňu Hofexu. Ich súper sa však zastrašiť nenechal a v zvyšných minútach Hofex presadil svoj herný plán. Po divokom prvom dejstve sa vody zápasu upokojili a obidva výbery hrali so zabezpečenou obranou. Hofexu sa podarilo vedenie v zápase udržať a oplatiť tak VSL prehru z uplynulej sezóny.

Ako ďalší sa predstavili HB Žlčové kamene proti Turkonu. Istota postupu tímu HB Žlčové kamene mohla predznamenávať, že HB odohrá zápas v takzvanom šetriacom móde. Stále však HB bojoval o čo najlepšie umiestnenie pred fázou play off. Prvá polovica zápasu patrila Turkonu. Tímy delil rozdiel dvoch gólov. HB zaradil vyššiu rýchlosť v druhom dejstve, ktoré vyhral pomerom 5:0. HB tak nielen otočil nepriaznivý stav zápasu ale navyše si udržal priebežné druhé miesto v najvyššej súťaži. Súbežne sme mali možnosť sledovať aj zápas medzi Beathlete a ASGuard Security. Výborne fungujúca obrana Beathelete bola ozdobou tohto tímu v úvodných stretnutiach sezóny. Degresívna forma sa však ukázala aj tentokrát. Beathlete inkasoval v doterajšom priebehu sezóny najväčší počet gólov (10) a po ôsmich odohratých zápasoch im patrí siedma priečka. 

Posledný hrací čas patril finalistom. Vakatanka sa strela proti súperovi menom Feyenoord. Rising Prospects si sily zmeral s Promet Trans. Obaja účastníci minuloročného finále svoje zápasy zvládli a potvrdili svoje miesto v najlepšej štvorici prvej ligy.

Výsledky zápasov 1. ligy 

Záznamy zápasov nájdete na tomto odkaze


2. LIGA 


O Postup

Postupové duely odštartovali Otamany a IZO 4. Vzájomný duel zo základnej časti bol mimoriadne vyrovnaný. IZO 4 vtedy dokázal ašpiranta na postup potrápiť. Tento stret bol však z iného súdka. Trojgólové vedenie vypracované tímom Otamany v prvom dejstve dodalo ich hráčom potrebnú pohodu. IZO 4 síce tri góly v druhej polovici stretnutia streliť dokázal, no ich súper sa do štatistík zapísal ešte šesť krát. Otamany tak aj naďalej ostáva neporazený. 

Druhá dvojica, ktorá bojuje o postup je Fanatic a Iron Club. Stret zo základnej časti dopadol lepšie pre Iron Club. Odveta však patrila Fanaticu. Oklieštená zostava Iron Clubu dokázala v prvom polčase svojho súpera gólovo prevýšiť, no s pribúdajúcim časom sa sily z radov Iron Clubu vytrácali. Po jednoznačnom druhom dejstve tak víťazne odchádza Fanatic. 

Výsledky zápasov O Postup


O Umiestnenie

V tejto fáze súťaže bojuje o najlepšie konečné umiestnenie AFC Mier, Tomik, Mladosť Byster a Mondays Vikings. V jednom hracom čase sme videli obidva duely. Jedným bol AFC Mier vs Tomik. Historické záznamy nám v tomto prípade nepomohli. AFC Mier síce s Tomik v základnej časti vyhral, no formou kontumácie. Riadna konfrontácia sa teda udiala až tentokrát. Prvý polčas skončil za stavu 1:0. V rámci druhého polčasu sa Tomiku podarilo skóre vyrovnať, no ďalšie tri góly znamenali triumf AFC Mieru. 

V druhom dueli sa proti sebe postavil Mladosť Byster a Mondays Vikings. V priebehu zápasu si oba tímy dokázali vytvárať šance. Tú svoju dokázal premeniť v 13. minúte M. Korub z tímu Mondays Vikings. O necelých 180 sekúnd bol stav zápasu vyrovnaný po zásahu T. Kučeru. Klesajúca forma tímu Mladosť Byster sa však podpísala aj na tomto stretnutí. V druhom dejstve nestačil Byster na góly Vikingov dostatočne odpovedať a odnáša si štvrtú prehru v rade.

Výsledky zápasov O Umiestnenie

Záznamy zápasov nájdete na tomto odkaze

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 1 11:3 3
2. OTM Otamany 1 6:3 3
3. TRN Turkon 0 0:0 0
4. HBŽ HBŽK 0 0:0 0
5. VSL VSL 1 3:6 0
6. FCI IRON CLUB 1 3:11 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. liga
1. OTM Oleksii Cherepania 2 Gólov
2. RIS Miťo Stankovič 2 Gólov
3. RIS František Horník 2 Gólov
4. OTM Danylo Sydorenko 2 Gólov
5. RIS Michal Pach 2 Gólov
6. FCI Tomáš Havrila 2 Gólov
7. OTM Serhii Shcherbyna 2 Gólov